Μα ο καταστηματαρχης τα παιρνει τα λεφτά του κανονικά, όπως και ο κάτοχος της κάρτας τα παίρνει πίσω, εφόσον του επιστρέφονται. Δεν αφαιρούνται τα χρήματα απο αυτόν που τα λαμβάνει εάν αποδειχθεί πως η αγορά έγινε με κλεμμένη την κάρτα.
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Αν π.χ. ο καταστηματάρχης έχει αποστείλει ήδη το προϊόν, ας πούμε την επόμενη μέρα, και αποδειχτεί μετά από 2-3 μέρες ότι η συναλλαγή έχει γίνει με κλεμμένη πιστωτική τότε η αρμόδια τράπεζα ακυρώνει τη συναλλαγή, επιστρέφει τα χρήματα στον πελάτη αλλά το προϊόν που έχει ήδη αποσταλεί το χάνει ο καταστηματάρχης και δεν αποζημιώνεται για αυτό από την τράπεζα (+ τα έξοδα απόστολής). Άρα χασούρα καταστηματάρχη.
Γιατί όταν ο πελάτης χρησιμοποιεί ένα μέσο το οποίο είναι ηλεκτρονικό, δεν έχει την διάθεση και την όρεξη να στέλνει φωτοτυπίες και άλλα τριτοκοσμικά για να αγοράσει κάτι.
Όταν ψωνίζουμε με πιστωτική από ένα φυσικό κατάστημα δεν μας ζητάνε ταυτότητα? Γιατί λοιπόν να μην ζητήσουν στις ηλεκτρονικές αγορές, ιδιαίτερα από χώρες εξωτερικού.
Η ταυτοποίηση στο εξωτερικό δεν απαιτεί ούτε φωτοτυπίες ούτε τίποτα. Ψωνίζω πάρα πολλά χρόνια απο έξω και δεν μου έχει τύχει να χρειαστεί να στείλω το παραμικρό extra στοιχείο. Όταν ο πελάτης/χρήστης αναγκάζεται να κάνει τόσα πολλά για να αγοράσει κάτι, τότε απλά θα πάει στον πρώτο ανταγωνιστή που θα βρεί και δεν θα επιστρέψει ποτέ.
Αυτό μάλλον είναι δικιά σας εμπειρεία, γιατί εγώ αντιθέτως όσες φορές έχω ψωνίσει από UK και Γερμανία με πιστωτική κάρτα, στην πρώτη αγορά πάντα μου ζητάνε αυτού του είδους την ταυτοποίηση. Απλά δεν γνωρίζω αν αυτό είναι πολιτική του καταστήματων ή των τοπικών τραπεζών.