Bohužel žádná změna

Už mě toho moc nenapadá, ale zkus upravit:kornovec wrote:Takže jsem zkusil oboje, jak změnit request.php tak ten sql příkaz.
Bohužel žádná změna
Code: Select all
$this->data['description'] = html_entity_decode($product_info['description']);
$this->data['description'] = html_entity_decode($product_info['description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Děkuju za vysvětlení...[/quote]czLEONcz wrote:Upravil jsem soubor /system/library/request.php řádek #23:
- z: $data = htmlentities($data, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
- na: return $data;
Jinak se do databáze a do emailů namísto znaků s diakritikou zapisovaly html entity, příklad:
- namísto "í" -> í
czLEONcz
FCKConfig.ProcessHTMLEntities = false ;
FCKConfig.IncludeLatinEntities = false ;
FCKConfig.IncludeGreekEntities = false ;
Díka za radu ale nepomohlo totomolas wrote:Skus ist do Admin - Settings - Shop (alebo hocikam inam kde je v oknienku FCKeditor). Napis do toho okna nejaku diakritiku (ľščťžýáíé) a klikni v lavom hornom rohu okna na "Source". Ak vidis entity, tak skus zmenit subor /admin/view/javascript/fckeditor/fckconfig.js a v nom nastav 3 riadky takto:Potom refreshni stranku (mozno aj zmaz cache) a znovu uloz nieco s diakritikou cez FCKeditor.Code: Select all
FCKConfig.ProcessHTMLEntities = false ; FCKConfig.IncludeLatinEntities = false ; FCKConfig.IncludeGreekEntities = false ;
Skus sa tiez pozriet, co sa uklada do databazy. - ci priamo znaky ľščťžýáíé, alebo entity a co sa vklada do zdrojoveho kodu na stranke.
Tiez som riesil tento problem, ale uz si presne nepamatam, ako som to vyriesil.
šěčščřžřž������ěš
<div class="middle">
<div><p>šěčščřžřž������ěš</p></div>
config_welcome_1 <p>šěčščřžřžýáíáíéěš</p>
czLEONcz
CRAZY-Ivan wrote:Pot'a wrote:Upravil jsem soubor /system/library/request.php řádek #23:czLEONcz wrote:Ahoj,
co a kde jsi přesně změnil.
Prosím o vysvětlení, co jsou a jakou mají funkci html entity![]()
Děkuju za vysvětlení...
- z: $data = htmlentities($data, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
- na: return $data;
Jinak se do databáze a do emailů namísto znaků s diakritikou zapisovaly html entity, příklad:
- namísto "í" -> í
super, takže do mejlové funkce přidám akorát decode... díky
czLEONcz
Rich wrote:Tady je preklad uzivatelskeho prostredi pro OpenCart verze 1.3
http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=197
Jestli najdete nejake chyby a nebo mate lepsi napad jak by to melo znit napiste mi ja to opravim.
Důvod je PHP fce htmlentities() v souboru /system/library/request.php řádek #23.
Řešením je:
[list][*]upravit tento řádek[/*]
[*]do výstupu přidat PHP fci html_entity_decode()[/*][/list]
Je jsem zvolil prvním možnost z důvodu časové tísně, což není ideální řešení, protože Danielův zápis funkce htmlentities() má svůj důvod.[/quote]
czLEONcz
Ahoj,stava wrote:Ahoj,
po instalaci cestiny a po prepnuti na ni mam problem, ze se mi v admin sekci ukazuje na obrazovce nez text:
Error: Could not load language czech!
Nevite nekdo co s tim?
Diky, Stava
Tak koukám na adresu shopu z PM, že je asi všechno v pořádku...stava wrote:Uz jsem asi nasel kde je problem, krom cestiny 1.3.0 nekdo zalozil novou cestinu, 1.3.2 a ta uz ma novy format a snad pobezi, jdu testovat. Mozna by bylo dobre ty cestiny sloucit.
Čeština je do verze OC 1.3.2 a ty jsi instalil OC 1.3.4, tak si musíš v překladu dodělat co je zapotřebí...stava wrote:Vsechno bohuzel ne, zda se, ze chybi cast prekladu a tudiz mi pada menu Platba a moduly. Da se to nekde stahnout? Nebo musim experimentovat sam?Registrátor wrote: Tak koukám na adresu shopu z PM, že je asi všechno v pořádku...
Ahoj,Mirek15 wrote:ahoj,
mam nainstalovanou verzi 1.3.2. Dle návodu jsem tedy nainstaloval češtinu, ale když pak v nastavení upravím jako eshopový a administrační jazyk češtinu, nic se nestane a navíc, když jdu do jiné části administrace a pak zpátky na "Settings -> local", tak je tam znovu nastavena angličtina...
Netuší prosím někdo, v čem bych mohl dělat chybu?
Když jsem překlad nahrával na server do contribution, tak jsem ve formuláři mohl vybrat nejvyšší verzi 1.3.1, verzi ke které překlad správně patří nebylo možné vybrat/zadat.Mirek15 wrote: A co mi také neleze do hlavy, je nápis "Opencart verze: 1.3.1" u návodu na instalaci češtiny do Opencart 1.3.2 ( na http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=230 ) ...z diskuze na tomto fóru však soudím, že ve verzi 1.3.2 češtinu už běžně používáte...
Děkuji
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Ahoj,czLEONcz wrote:Díka za radu ale nepomohlo totomolas wrote:Skus ist do Admin - Settings - Shop (alebo hocikam inam kde je v oknienku FCKeditor). Napis do toho okna nejaku diakritiku (ľščťžýáíé) a klikni v lavom hornom rohu okna na "Source". Ak vidis entity, tak skus zmenit subor /admin/view/javascript/fckeditor/fckconfig.js a v nom nastav 3 riadky takto:Potom refreshni stranku (mozno aj zmaz cache) a znovu uloz nieco s diakritikou cez FCKeditor.Code: Select all
FCKConfig.ProcessHTMLEntities = false ; FCKConfig.IncludeLatinEntities = false ; FCKConfig.IncludeGreekEntities = false ;
Skus sa tiez pozriet, co sa uklada do databazy. - ci priamo znaky ľščťžýáíé, alebo entity a co sa vklada do zdrojoveho kodu na stranke.
mám tam tohleZdroják:Code: Select all
šěčščřžřž������ěš
Databáze:Code: Select all
<div class="middle"> <div><p>šěčščřžřž������ěš</p></div>
Prosím o další radu...Code: Select all
$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()));
$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()), ENT_QUOTES, 'UTF-8');
Ahoj...Pot'a wrote:Ahoj,czLEONcz wrote:Díka za radu ale nepomohlo totomolas wrote:Skus ist do Admin - Settings - Shop (alebo hocikam inam kde je v oknienku FCKeditor). Napis do toho okna nejaku diakritiku (ľščťžýáíé) a klikni v lavom hornom rohu okna na "Source". Ak vidis entity, tak skus zmenit subor /admin/view/javascript/fckeditor/fckconfig.js a v nom nastav 3 riadky takto:Potom refreshni stranku (mozno aj zmaz cache) a znovu uloz nieco s diakritikou cez FCKeditor.Code: Select all
mám tam tohleZdroják:Code: Select all
šěčščřžřž������ěš
Databáze:Code: Select all
<div class="middle"> <div><p>šěčščřžřž������ěš</p></div>
Prosím o další radu...Code: Select all
uprav soubor /catalog/controller/common/home.php:
- řádek 18:- na:Code: Select all
$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()));
$this->data['welcome'] = html_entity_decode($this->config->get('config_welcome_' . $this->language->getId()), ENT_QUOTES, 'UTF-8');
czLEONcz
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests