Post by casshern » Tue Mar 22, 2011 11:42 pm

Ahoj,

zatim máme v obchodě jen platbu dobírkou ale zajímám se hodně o možnost mít tam i platbu předem převodem!

Jak je to s nastavením? Je tam něco co přidá číslo účtu do souhrnnu objednávky?

Případně jde tam nastavit sleva za tento druh platby?

Jak to řešíte s platbou předem převodem u Vás?

Máme v1.4.8b

Díky za radu.

Cass

Newbie

Post by berushka » Wed Mar 23, 2011 3:44 am

casshern wrote:zatim máme v obchodě jen platbu dobírkou ale zajímám se hodně o možnost mít tam i platbu předem převodem!

Jak je to s nastavením? Je tam něco co přidá číslo účtu do souhrnnu objednávky?

Případně jde tam nastavit sleva za tento druh platby?

Jak to řešíte s platbou předem převodem u Vás?
Existuje platební modul pro bankovní převod - Rozšíření - Platby - Bank Transfer do kterého se zadávají instrukce k platbě (číslo účtu). Pokud chcete jako variabilní symbol číslo objednávky, určitě to tady najdeš. Slevu tam nastavit nelze. Osobně to dělám tak, že používám modul Česká pošta a cena za dopravu je nižší než cena za dobírku.

berushka .::: Hot Wheels Shop

Active Member

Location - Czech Republic

Post by casshern » Wed Mar 23, 2011 4:16 am

Ahoj,

a nemohla by si mi prosímtě poslat adresu tvého obchodu? Rád bych to viděl, klidně do PM.

Tohle řešení mě také napadlo.

Díky

Cass

Newbie

Post by berushka » Wed Mar 23, 2011 5:24 am

casshern wrote:a nemohla by si mi prosímtě poslat adresu tvého obchodu? Rád bych to viděl, klidně do PM.

Tohle řešení mě také napadlo.
Při výběru platby je tam další checkbox Bankovní převod a na stránce s potvrzením je zobrazen text, který si v administraci nadefinuješ.

Jinak adresu eshopu máš v mém podpisu ;)

Attachments

bankou2.jpg

druhá obrazovka - bankou2.jpg (19.89 KiB) Viewed 2622 times

bankou1.jpg

první obrazovka - bankou1.jpg (20.3 KiB) Viewed 2622 times

Active Member

Post by casshern » Wed Mar 23, 2011 7:05 am

Ahoj,

díky moc. Bude vadit když bych si u tebe zkusil udělat objednávku? Rád bych to viděl z pohledu uživatele.

Každopádně moc děkuju za screeany.

Cass

Newbie

Post by berushka » Wed Mar 23, 2011 7:29 pm

casshern wrote:díky moc. Bude vadit když bych si u tebe zkusil udělat objednávku? Rád bych to viděl z pohledu uživatele.

Každopádně moc děkuju za screeany.
Po potvrzení objednávky už ale z pohledu zákazníka nic zajímavého neuvidíš - nijak se to neliší od potvrzení objednávky s jiným typem úhrady. Po potvrzení - zcela nezávisle na eshopu - se zákazník musí přihlásit do Internet-bankingu své banky a zadat příkaz k úhradě s údaji uvedenými v eshopu (nebo v emailu).

Pro nějaký krátký čas (stačí do dnešního večera?) Ti můžu uvolnit mé testovací prostředí běžící na test.hotwheelsshop.cz - kromě bankovního převodu je tam i testovací verze platební brány GoPay.

Active Member

Post by casshern » Wed Mar 23, 2011 8:50 pm

Ahoj,

ok nedokončím objednávku, jen se podívám jak to vypadá, udělám tedy vpodstatě jen registraci.

Když při objednávce zákazník vidí ten text s číslem účtu, tak je pak ještě ten text v souhrnu co mu příjde e-mailem?

Jak se k němu pak může ještě dostat když chce zaplatit až za několik hodin? Musí se přihlásit?

Díky.

Cass

Newbie

Post by berushka » Thu Mar 24, 2011 12:19 am

casshern wrote:Když při objednávce zákazník vidí ten text s číslem účtu, tak je pak ještě ten text v souhrnu co mu příjde e-mailem?

Jak se k němu pak může ještě dostat když chce zaplatit až za několik hodin? Musí se přihlásit?
Ano, podklady k platbě (stejný text zadávaný v administraci platebního modulu) je uveden i v emailu, i v detailu objednávky po přihlášení.

Active Member

Post by casshern » Thu Mar 24, 2011 6:24 am

Tak jsem si to zkoušel u sebe nastavit, vše OK už v to mám jasno jen jedna věc ...

V e-mailu co mi pak příjde (souhrn který obdrží zákazník) kde je souhrn objednávky už nemá info o čísle účtu a převodu .. jediné co tam je tak způsob platby: Bankovní převod

Opravdu tam má být ten text co je v posledním kroku při objednávce s bankovním převodem?

Díky

Cass

Newbie

Post by berushka » Thu Mar 24, 2011 10:55 pm

casshern wrote:V e-mailu co mi pak příjde (souhrn který obdrží zákazník) kde je souhrn objednávky už nemá info o čísle účtu a převodu .. jediné co tam je tak způsob platby: Bankovní převod

Opravdu tam má být ten text co je v posledním kroku při objednávce s bankovním převodem?
Ano, opravdu. Posílám výřez z emailu.

Attachments

bankou3.jpg

bankou3 - bankou3.jpg (25.81 KiB) Viewed 2572 times

Active Member

Post by casshern » Fri Mar 25, 2011 3:18 am

Ahoj,

opět díky za screean ale tuhle část tam opravdu nemám, jinak vše jak píšeš .. to se někde zapíná zvlášť nebo to má být automaticky když jsem nainstaloval a povolil ten modul "Bankovní převod" ?

Děkuji.

Cass

Newbie

Post by berushka » Fri Mar 25, 2011 5:45 am

casshern wrote:opět díky za screean ale tuhle část tam opravdu nemám, jinak vše jak píšeš .. to se někde zapíná zvlášť nebo to má být automaticky když jsem nainstaloval a povolil ten modul "Bankovní převod" ?
Nikde jsem nic nezapínal (testovací prostředí je čistá instalace 1.4.9.3), takže jedině, že by to bylo tou novější verzí. Ale předtím jsem měl 1.4.0 a myslím si, že to fungovalo stejně.

Active Member

Post by hawkey » Fri Mar 25, 2011 7:51 am

Ano, tohle je bug v několika verzích, že to nepřidávalo koment do HTML verze mailu, oprava je celkem jednoduchá a dá se tu najít.

http://forum.opencart.com/viewtopic.php?t=16011

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by casshern » Fri Mar 25, 2011 9:22 pm

Ahoj,

díky za info a odkaz. Mrknu na to.

Cass

Newbie