Post by johnyr6 » Wed Jan 05, 2011 4:00 pm

Dobré ráno, pořeboval bych poradit.

Rád bych předělal formulář, ve kterém zadávají zákazníci data pro registraci ( Jméno , adresu, město ... ).
V současné době tam jsou 2 kategorie Osobní informace a Adresa, potřebuji ale přidat ještě jednu kategorii.
Mohl by mi někdo poradit jak na to?

Předem děkuji za pomoc

Newbie

Post by hawkey » Wed Jan 05, 2011 7:18 pm

Není to takový problém, ale je to hodně věcí, co je třeba upravit. Nejdříve vytvořit nové položky v databázi - tabulka customer. A potom upravit controller, model a template v account/create, případně další pokud ty údaje chcete i zobrazovat nebo s nimi nějak pracovat.

Pokud jste programátor, tak se mi ozvěte a já vám ještě poradím, pokud ne tak na to zapomeňte a nechte si to udělat, tohle není úplná maličkost.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by johnyr6 » Wed Jan 05, 2011 7:55 pm

hawkey wrote:Není to takový problém, ale je to hodně věcí, co je třeba upravit. Nejdříve vytvořit nové položky v databázi - tabulka customer. A potom upravit controller, model a template v account/create, případně další pokud ty údaje chcete i zobrazovat nebo s nimi nějak pracovat.

Pokud jste programátor, tak se mi ozvěte a já vám ještě poradím, pokud ne tak na to zapomeňte a nechte si to udělat, tohle není úplná maličkost.
Pokud mi poradíte co a kde změnit, tak nemám problém si vše upravit sám, ale jen nevím jak mám začít.

Newbie

Post by hawkey » Wed Jan 05, 2011 8:55 pm

No jak jsem psal, začněte databází - tabulka customer

A pak pokračujte registrací.

Je třeba upravit šablonu catalog/view/theme/[vašetéma]/template/account/create.tpl
kde po vzoru jiných polí vytvoříte vámi požadované pole.

Dále je třeba upravit controller catalog/controller/account/create.php
kde opět po vzoru jiných položek doplníte nová pole, jejich načtení z formuláře, kontrolu vyplnění, předání do modelu a zpět do šablony

A nakonec upravíte model catalog/model/account/customer.php, kde opět po vzoru jiných položek doplníte načtení a ukládání nových položek do databáze

Tím máte vyřešenu samotnou registraci, tedy vytvoření účtu. Bude třeba upravit i editaci účtu zákazníkem, pokud má mít zákazník možnost ty údaje upravovat a potom v adminu je doplnit tam kam chcete, tedy minimálně do přehledu zákazníků, protože jinak se k těm datům nijak nedostanete.

Active Member

Post by johnyr6 » Wed Jan 05, 2011 11:19 pm

hawkey wrote:No jak jsem psal, začněte databází - tabulka customer
U většiny bodů bych řekl, že nebudu mít problém s úpravou ( je to sice na dlouho, ale půjde to ), jen jsem nepochopil to s tou databází. To jí mám někde vytvořit?

Předem díky za odpověď a za skvělé rady :)

Newbie

Post by hawkey » Thu Jan 06, 2011 1:23 am

Přihlašte se do vaší databáze pro Opencart, kde najdete několik desítek různých tabulek a upravte strukturu tabulky customer tak, že přidáte vámi požadované položky.

Předpokládám, že když je lidé vyplní, tak je chcete i uložit :)

Active Member