Dobré ráno, pořeboval bych poradit.
Rád bych předělal formulář, ve kterém zadávají zákazníci data pro registraci ( Jméno , adresu, město ... ).
V současné době tam jsou 2 kategorie Osobní informace a Adresa, potřebuji ale přidat ještě jednu kategorii.
Mohl by mi někdo poradit jak na to?
Předem děkuji za pomoc
Rád bych předělal formulář, ve kterém zadávají zákazníci data pro registraci ( Jméno , adresu, město ... ).
V současné době tam jsou 2 kategorie Osobní informace a Adresa, potřebuji ale přidat ještě jednu kategorii.
Mohl by mi někdo poradit jak na to?
Předem děkuji za pomoc
Není to takový problém, ale je to hodně věcí, co je třeba upravit. Nejdříve vytvořit nové položky v databázi - tabulka customer. A potom upravit controller, model a template v account/create, případně další pokud ty údaje chcete i zobrazovat nebo s nimi nějak pracovat.
Pokud jste programátor, tak se mi ozvěte a já vám ještě poradím, pokud ne tak na to zapomeňte a nechte si to udělat, tohle není úplná maličkost.
Pokud jste programátor, tak se mi ozvěte a já vám ještě poradím, pokud ne tak na to zapomeňte a nechte si to udělat, tohle není úplná maličkost.
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart
Pokud mi poradíte co a kde změnit, tak nemám problém si vše upravit sám, ale jen nevím jak mám začít.hawkey wrote:Není to takový problém, ale je to hodně věcí, co je třeba upravit. Nejdříve vytvořit nové položky v databázi - tabulka customer. A potom upravit controller, model a template v account/create, případně další pokud ty údaje chcete i zobrazovat nebo s nimi nějak pracovat.
No jak jsem psal, začněte databází - tabulka customer
A pak pokračujte registrací.
Je třeba upravit šablonu catalog/view/theme/[vašetéma]/template/account/create.tpl
kde po vzoru jiných polí vytvoříte vámi požadované pole.
Dále je třeba upravit controller catalog/controller/account/create.php
kde opět po vzoru jiných položek doplníte nová pole, jejich načtení z formuláře, kontrolu vyplnění, předání do modelu a zpět do šablony
A nakonec upravíte model catalog/model/account/customer.php, kde opět po vzoru jiných položek doplníte načtení a ukládání nových položek do databáze
Tím máte vyřešenu samotnou registraci, tedy vytvoření účtu. Bude třeba upravit i editaci účtu zákazníkem, pokud má mít zákazník možnost ty údaje upravovat a potom v adminu je doplnit tam kam chcete, tedy minimálně do přehledu zákazníků, protože jinak se k těm datům nijak nedostanete.
A pak pokračujte registrací.
Je třeba upravit šablonu catalog/view/theme/[vašetéma]/template/account/create.tpl
kde po vzoru jiných polí vytvoříte vámi požadované pole.
Dále je třeba upravit controller catalog/controller/account/create.php
kde opět po vzoru jiných položek doplníte nová pole, jejich načtení z formuláře, kontrolu vyplnění, předání do modelu a zpět do šablony
A nakonec upravíte model catalog/model/account/customer.php, kde opět po vzoru jiných položek doplníte načtení a ukládání nových položek do databáze
Tím máte vyřešenu samotnou registraci, tedy vytvoření účtu. Bude třeba upravit i editaci účtu zákazníkem, pokud má mít zákazník možnost ty údaje upravovat a potom v adminu je doplnit tam kam chcete, tedy minimálně do přehledu zákazníků, protože jinak se k těm datům nijak nedostanete.
U většiny bodů bych řekl, že nebudu mít problém s úpravou ( je to sice na dlouho, ale půjde to ), jen jsem nepochopil to s tou databází. To jí mám někde vytvořit?hawkey wrote:No jak jsem psal, začněte databází - tabulka customer
Předem díky za odpověď a za skvělé rady

Přihlašte se do vaší databáze pro Opencart, kde najdete několik desítek různých tabulek a upravte strukturu tabulky customer tak, že přidáte vámi požadované položky.
Předpokládám, že když je lidé vyplní, tak je chcete i uložit
Předpokládám, že když je lidé vyplní, tak je chcete i uložit