Post by MattGSX » Tue Jun 15, 2010 1:30 am

Hi!

I'm trying to change the default search behavior to search product model, description, etc in all categories. I'm guessing I have to modify core files, but I'm not really sure where to start.

Has anyone else done this? I spent the last half hour searching, and was not able to find a "solution" that worked from start to finish.

New member

Posts

Joined
Thu May 27, 2010 6:18 am
Location - Oshkosh, WI US

Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by MattGSX » Tue Jun 15, 2010 1:56 am

Huh. I wonder how many times I overlooked that. Thank you!

New member

Posts

Joined
Thu May 27, 2010 6:18 am
Location - Oshkosh, WI US

Post by Qphoria » Tue Jun 15, 2010 2:03 am

And this one has model support as well Search Engine search descriptions by default.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by MattGSX » Tue Jun 15, 2010 3:37 am

Works beautifully. Searches now by product model and in description.

Quick/related question: How do I change default behavior for my search bar to execute the search function when I hit the ENTER/Return key? Would I have to map it in the javascript?

New member

Posts

Joined
Thu May 27, 2010 6:18 am
Location - Oshkosh, WI US

Post by Qphoria » Tue Jun 15, 2010 5:07 am

It has that by default in 1.4.6 and later

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by MattGSX » Tue Jun 15, 2010 5:13 am

Huh. It must just not be properly set up for my template, then.

New member

Posts

Joined
Thu May 27, 2010 6:18 am
Location - Oshkosh, WI US

Post by dpDesignz » Tue Jun 15, 2010 5:53 am

I had the same problem. Read this to sort it out

http://forum.opencart.com/viewtopic.php?p=77829#p77829

http://dpDesignz.webs.com Web & Publication Designer


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Jun 03, 2010 1:45 pm
Location - Waikato, New Zealand

Post by MattGSX » Wed Jun 16, 2010 2:15 am

Strangely, that didn't work. I'll mention it to the template designer, as I think he had other fixes to be incorporated for 1.4.8's release.

New member

Posts

Joined
Thu May 27, 2010 6:18 am
Location - Oshkosh, WI US

Post by dpDesignz » Wed Jun 16, 2010 2:41 pm

If you post the code here I may be able to sort it out for you if you like.

http://dpDesignz.webs.com Web & Publication Designer


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Jun 03, 2010 1:45 pm
Location - Waikato, New Zealand
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests