Post by Thommen » Wed Jan 15, 2020 12:25 am

Proszę o pomoc, link do zasoby (PL|EN), gdzie będę mógł się zapoznać z obsługą VQMod. Potrzebuję nanieść zmiany w stopce szablonu.

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 20, 2018 6:37 pm

Post by DannyM » Wed Jan 15, 2020 12:28 am

VQMOD raczej odradzam. Ale jesli chcesz https://github.com/vqmod/vqmod

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member
Online

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by Thommen » Wed Jan 15, 2020 12:37 am

Jestem wolnym strzelcem w IT i otrzymałem zlecenie w obrębie szablonu. Nie widzę zmian wprowadzonych w "footer.twig", co opisałem na → viewtopic.php?f=202&t=215628. Prawdą jest iż sklep działa pod modułem VQMod + VQMod Manager.

Nie wiele wiem na ten temat, gdyż to nowe zagadnienie. W Sieci jest opisana instalacja, ale nie wiem jak mam dalej używać tegoż modułu.

VQMod jest wymagany przez zależne moduły.

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 20, 2018 6:37 pm

Post by DannyM » Wed Jan 15, 2020 12:56 am

Do wprowadzenia zmian w szablonie nie potrzebujesz vqmod. Vqmod jest bardziej dla php

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member
Online

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by Thommen » Wed Jan 15, 2020 8:12 pm

Staram się ustalić, co opisywałem w poście viewtopic.php?f=202&t=215628 dlaczego moje zmiany w szablonie są nieuwzględnianie. Otrzymałem informacje od autora szablonu, iż są to niektóre funkcje OpenCart i mam się zapoznać z vqmod i ocmod.

Rozumiem (wydaje mi się), iż rozumiem przesłanie VQMod, ale jak mam się nim posługiwać do edycji plików szablonów, jak jest to moduł który nie obejmuje obsługi szablonu...
Last edited by Thommen on Wed Jan 15, 2020 10:07 pm, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 20, 2018 6:37 pm

Post by DannyM » Wed Jan 15, 2020 8:41 pm

No to niezłe wsparcie dają skoro nie pomagają :)

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member
Online

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by Thommen » Wed Jan 15, 2020 11:31 pm

Już zrozumiałem filozofię OCMOD z VQMod

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 20, 2018 6:37 pm

Post by DannyM » Thu Jan 16, 2020 6:11 pm

Thommen wrote:
Wed Jan 15, 2020 11:31 pm
Już zrozumiałem filozofię OCMOD z VQMod
Co masz na myśli?

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member
Online

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by Thommen » Mon Jan 20, 2020 9:52 pm

Pojąłem w jaki sposób (nie) modyfikuje się szablonu sklepu. Jest to uwarunkowanie dodatkami OCMOD i vQmod tj. https://blog.tomlot.eu/modyfikacja-szab ... od-i-vqmod

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 20, 2018 6:37 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest