Post by naslepo » Tue Jun 08, 2010 5:17 am

Zdravím.. rozběhnul jsem OpenCard doma na localhostu, vše je funkčí, ale nejde mi celý obchod převést na web. Základní instalace jde na webu bez problému, jde mi o stránky a obsah, který jsem tam hodiny a dny vkládal. Všechny návody jsem našel na webu a bez problému nainstaloval, ale přesun jsem i přes docela značné úsilí nenašel. Je už tohle vymyšleno, nebo má s tím někdo zkušenosti? Díky..

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 08, 2010 4:21 am

Post by djdaca » Tue Jun 08, 2010 8:28 am

No mě to sice pár mozkovejch závitů zavařilo abych udělal optimální postup ale bylo by to asi nějak takto:
Stáhneš již uloženou databázy se všemi tabulkami opencart nejčastěji na adrese http://localhost/phpmyadmin/ a nahraješ ji na server.

V pspadu nebo poznámkovém bloku vytvoříš soubor phpinfo.php, tam napíšeš akorád <?php phpinfo();?>
nahraješ to na server a necháš si zobrazit v prohlížeči na adrese http://tvujserver.cz/phpinfo.php
myslím že v DOCUMENT_ROOT zjistíš plnou cestu k tvému webu na serveru kterou si zkopíruješ a kterou budeš potřebovat pro další práce.

Nahraješ složky: admin/, catalog/, system/ - které jsou nutné ke spuštění

Po uspěšném nahrání edituješ (zase v pspadu nebo poznámkovém bloku) soubory config.php a admin/config.php kde nahradíš plné cesty z localhostu těmi které jsou na serveru + doplníš nějaké to připojení k databázy, pokud si to chceš předpřipravit a chceš aby ti eshop jel jak na localhostu tak na serveru tak já to řeším takto:

Code: Select all

<?php
if($_SERVER['HTTP_HOST'] == 'localhost') {
    // DIR
    define('DIR_APPLICATION', 'C:/www/mujeshop/opencart/catalog/');
    define('DIR_SYSTEM', 'C:/www/mujeshop/opencart/system/');
    define('DIR_DATABASE', 'C:/www/mujeshop/opencart/system/database/');
    define('DIR_LANGUAGE', 'C:/www/mujeshop/opencart/catalog/language/');
    define('DIR_TEMPLATE', 'C:/www/mujeshop/opencart/catalog/view/theme/');
    define('DIR_CONFIG', 'C:/www/mujeshop/opencart/system/config/');
    define('DIR_IMAGE', 'C:/www/mujeshop/opencart/images/');
    define('DIR_CACHE', 'C:/www/mujeshop/opencart/system/cache/');
    define('DIR_DOWNLOAD', 'C:/www/mujeshop/opencart/download/');
    define('DIR_LOGS', 'C:/www/mujeshop/opencart/system/logs/');

    // DB
    define('DB_DRIVER', 'mysql');
    define('DB_HOSTNAME', 'localhost');
    define('DB_USERNAME', 'root');
    define('DB_PASSWORD', '');
    define('DB_DATABASE', 'project_opencart');
    define('DB_PREFIX', 'prefix_');
} else {
    // DIR
    define('DIR_APPLICATION', '/www/doc/mujeshop/www/catalog/');
    define('DIR_SYSTEM', '/www/doc/mujeshop/www/system/');
    define('DIR_DATABASE', '/www/doc/mujeshop/www/system/database/');
    define('DIR_LANGUAGE', '/www/doc/mujeshop/www/catalog/language/');
    define('DIR_TEMPLATE', '/www/doc/mujeshop/www/catalog/view/theme/');
    define('DIR_CONFIG', '/www/doc/mujeshop/www/system/config/');
    define('DIR_IMAGE', '/www/doc/mujeshop/www/images/');
    define('DIR_CACHE', '/www/doc/mujeshop/www/system/cache/');
    define('DIR_DOWNLOAD', '/www/doc/mujeshop/www/download/');
    define('DIR_LOGS', '/www/doc/mujeshop/www/system/logs/');

// DB
    define('DB_DRIVER', 'mysql');
    define('DB_HOSTNAME', 'localhost');
    define('DB_USERNAME', 'user');
    define('DB_PASSWORD', 'heslo');
    define('DB_DATABASE', 'database');
    define('DB_PREFIX', 'prefix_');
}
?>
DIR_IMAGE v defaultním nastavení má na konci image/ ale já už tak nějak měl cesty v eshopu na images, tak jen aby ses nedivil jestlito po mě budeš opisovat :-)

Ve složce system/cache/ vymažeš cache pokud nějaká je.

Pokud v eshopu používáš hezká url tak budeš muset možná editovat i .htaccess, pokud si tento soubor nepovoloval netrap se jím.

Povolíš ve složce system/cache/ zápis atrubutama 777
Vytvoříš složku image/cache/ a povolíš tam zápis zase na 777

Pokud všechno jede jak má (bez obrázků) gratuluju a nahraješ zbylé složky s datovými soubory tedy:
image/ (není nutné nahrávat složku cache)
download/
upload/

Tod myslím vše, snad ti návod bude užitečný.

Ten kdo mě zná - ten ví, kdo mě nezná ten mě pozná a bude dělat že mě nezná jako ti co mě znají.


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Mon May 31, 2010 7:03 pm
Location - Prague/Czech Republic

Post by vojtech25 » Fri Jun 25, 2010 4:56 am

Dobry den,


diky moc za navod.. rad bych se vsak zeptal jeste na nekolik podrobnosti:

1) psal jset ze se maji nahrat slozky catalog, system, a admin, musi se ale nahrat i index.php, nebo ne..??
2) jak pisete ze nahradime cesty z localhostu temi, ktere jsou na serveru, tak to jsou ktere presne..?? Zkousel jsem spusti phpinfo, ale pod document_root je nejaka cesta /usr/local/www/apache22/data coz pochybuji ze je ta spravna..

Diky moc za odpoved

______________________________________________________
http://www.vojtechzahorsky.com


New member

Posts

Joined
Tue Jan 19, 2010 7:18 pm

Post by pasik » Wed Jan 19, 2011 2:58 pm

Dotaz .. kdyz se pokousim databazi obnovit pres myphpadmina vzdy mi to zahlasi chybu :

Chyba
SQL-dotaz:

TRUNCATE TABLE `ocaddress` ;


MySQL hlásí:

#1146 - Table 'bullfinch.ocaddress' doesn't exist


jak se tohle da vyresit?

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 18, 2011 4:37 pm

Post by pasik » Thu Feb 10, 2011 4:20 am

nikdo ?

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 18, 2011 4:37 pm

Post by berushka » Thu Feb 10, 2011 4:38 am

pasik wrote:Dotaz .. kdyz se pokousim databazi obnovit pres myphpadmina vzdy mi to zahlasi chybu :
TRUNCATE TABLE `ocaddress` ;
#1146 - Table 'bullfinch.ocaddress' doesn't exist
jak se tohle da vyresit?
nebudeš dělat truncate :)
nicméně když udělám zálohu/export přes phpmyadmina, tak tam žádný truncate nemám.

berushka .::: Hot Wheels Shop


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 03, 2010 5:40 pm
Location - Czech Republic

Post by pasik » Thu Feb 10, 2011 3:39 pm

Je možné, že jsem použil zálohu přímo z oc. Včera jsem udělal nový pokus a šlo to. Ještě mám jeden dotaz. Web už mi jede z lokálu, ale když kliknu na odkaz z informací, tak se to směruje přímo na ostrý stránky. Jde nějak řešit i tohle?


Tak jsem to nakonec vyresil.

Tento postup funguje http://www.opencart.com/index.php?route ... path=49_51

Dulezite je na konci:
7. Verify the correct rights on your store folders and files.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 18, 2011 4:37 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest