Začal bych tím, zda je objednávka v SQL databázi, popř. zda administrace kouká do stejné databáze.Jakub wrote:Zdravím,
mám takový problém. Při objednání bez registrace se mi objednávka nezobrazí v administraci a jen mi příjde email, že byla vytvořena objednávka bez informací. Nevíte, kde asi tak bych to mohl řešit?
berushka .::: Hot Wheels Shop
Tak jsem se díval do databáze a zjistil jsem, že se mi u stavu objednávky nastaví "0", to znamená, že tam nemám nastavený stav a když se podívám do objednávek a nastavím si ve filtraci "chybějící objednávky" tak se mi tam zobrazíí všechny. Je někde možnost si tam nastavit napevno číslo id stavu objednávky? V administraci to mám nastavené dobře ale asi mi tam něco zlobí, tak bych to klidně nastavíl natvrdo :-)
Děkuji za nápady
Děkuji za nápady
Každý z modulů doprava/platba v sobě může mít stav, který se objednávce poté přidělí. To bych zkontroloval kvůli dalším objednávkám.Jakub wrote:Tak jsem se díval do databáze a zjistil jsem, že se mi u stavu objednávky nastaví "0", to znamená, že tam nemám nastavený stav a když se podívám do objednávek a nastavím si ve filtraci "chybějící objednávky" tak se mi tam zobrazíí všechny. Je někde možnost si tam nastavit napevno číslo id stavu objednávky? V administraci to mám nastavené dobře ale asi mi tam něco zlobí, tak bych to klidně nastavíl natvrdo :-)
Změna stavu objednávky je normálně v administraci. Jinak ji samozřejmě lze snadno změnit přes SQL.
Na to už si někdo stěžoval, pak se rozhodl pro přeinstalaci. Ale jak to dopadlo nevím.Jakub wrote:Tak jsm to vyřešil tím způsobem, že jsem v databázi napevno dal výchozí stav (order_status_id), ale vyskytl se mi ten problém, že mi nechodí upozornění na e-mail, ani pro zákazníka a ni pro mě...
A co v logu tam není nic čeho se chytit?
Vlogu mi to ukázalo chybu v catalog/model/checkout/order.php
Na těch řádcích je toto
$text .= $language->get('text_order_status') . ' ' . $order_status_query->row['name'] . "\n\n";
Takže si myslím, že se ty mejly neposílají, když je v db naprudko nastavena hodnota. Zkusim to vrátit zpět a prozkoumat co mi to napíše.
Na těch řádcích je toto
$text .= $language->get('text_order_status') . ' ' . $order_status_query->row['name'] . "\n\n";
Takže si myslím, že se ty mejly neposílají, když je v db naprudko nastavena hodnota. Zkusim to vrátit zpět a prozkoumat co mi to napíše.
Tak jsem po velkém pátrání a zkoušení došel na to, že mi to asi dělá platební modul COD, který jsem si jen počeštil a nastavil jako dobírku. Když si zvolím bank transfer, tak vše jede jak má.
Nevím proč mi to dělá... Nemáte někdo tu platební metodu napsanou, abych ji mohl vyzkoušet jěstli to je tím?
Děkuji
Nevím proč mi to dělá... Nemáte někdo tu platební metodu napsanou, abych ji mohl vyzkoušet jěstli to je tím?
Děkuji
To už jsem mu tu psal v pondělí ráno, tak snad to udělalbenpet wrote:A mas nastavenej v administraci u COD stav objednavky? Zkontroluj si, jestli je stav objednavky stejnej jako u bank transfer.