Post by hawkey » Sun Apr 25, 2010 12:19 am

Zdravím kolegové

Zaujal mne OpenCart, tak se s ním snažím trochu seznámit a zajímalo by mne, jak je to s lokalizací do češtiny. Tady na fóru jsem našel témata čeština do opencart 1.4.6 i 1.4.7, ale všechno odkazy vedou na Page not found. Stejně tak v Extension -> languages čeština chybí. Poradí mi někdo, kde bych se k ní dostal?

Taky bych rád věděl, jestli existuje nějaký seznam dostupných modulů, ať už obecně nebo pro české prostředí, ať zbytečně neprogramuju něco, co už je hotovo...

Díky za pomoc

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by berushka » Sun Apr 25, 2010 2:41 am

hawkey wrote:Zaujal mne OpenCart, tak se s ním snažím trochu seznámit a zajímalo by mne, jak je to s lokalizací do češtiny. Tady na fóru jsem našel témata čeština do opencart 1.4.6 i 1.4.7, ale všechno odkazy vedou na Page not found. Stejně tak v Extension -> languages čeština chybí. Poradí mi někdo, kde bych se k ní dostal?
Dost to souvisí s vláknem "Zmena fory" protože systém spravující Extension byl přepracován (a vypadá to, že všechny původní rozšíření byly smazány) a bohužel nové tam nahrát nejdou. Musíš vydržet až to bude fungovat.

Kromě lokalizace existuje modul dopravy Česká pošta a rozšíření o položky IČ a DIČ. Jestli chceš něco programovat, možná bych doporučil se zde zeptat, zda už to někdo řešil a případně jak to vyřešil :-)

berushka .::: Hot Wheels Shop

Active Member

Location - Czech Republic

Post by hawkey » Sun Apr 25, 2010 3:19 am

Fajn, díky za odpověď berushko. Tohle jsem tak nějak vytušil. Pokud teď nejde přidávat, mohl by mi někdo aktuální češtinu poslat na mail (hawkey@netgate.cz) nebo vyvěsit někam na web?

Ohledně modulů plánuju napsat platbu převodem z ekonta, možná export pro zboží (ještě jsem nedočetl celé vlákno, co o tom je), nějaké novinky a pak uvidíme.

Active Member

Post by berushka » Sun Apr 25, 2010 4:08 am

hawkey wrote:Fajn, díky za odpověď berushko. Tohle jsem tak nějak vytušil. Pokud teď nejde přidávat, mohl by mi někdo aktuální češtinu poslat na mail (hawkey@netgate.cz) nebo vyvěsit někam na web?

Ohledně modulů plánuju napsat platbu převodem z ekonta, možná export pro zboží (ještě jsem nedočetl celé vlákno, co o tom je), nějaké novinky a pak uvidíme.
Češtinu přidávám sem - chtěl ji ještě haltex - předpokládám že chcete pro poslední verzi 1.4.7.
Export pro zboží a heuréku již existuje a měl by být ke stažení v tomto vlákně.
A Česká pošta by měla být ke stažení v tomto vlákně.
IČ a DIČ pro poslední verzi je v tomto vlákně.

Platební brána IMHO není napsaná žádná, ale matně si vzpomínám, že se tu po ní někdo pídil, ale nevím po jaké.

Attachments

lokalizace pro 1.4.7 do češtiny

Active Member

Post by berushka » Sun Apr 25, 2010 4:50 am

berushka wrote:Dost to souvisí s vláknem "Zmena fory" protože systém spravující Extension byl přepracován (a vypadá to, že všechny původní rozšíření byly smazány) a bohužel nové tam nahrát nejdou. Musíš vydržet až to bude fungovat.
Tak Daniel už mi odpověděl, že se na tu chybu podívá :-)

Active Member

Post by berushka » Sun Apr 25, 2010 1:57 pm

berushka wrote:Tak Daniel už mi odpověděl, že se na tu chybu podívá :-)
A už chybu i opravil, takže Češtinu a Českou poštu už jsem tam nahrál. Systém zatím podporuje jen poslední verzi, takže pokud někdo chcete moduly pro starší verze, máte smůlu :-) XML feed pro Zboží a Heuréku jsem tam nedal schválně - nejsou to moduly integrované do OpenCart.

Active Member

Post by hawkey » Wed Apr 28, 2010 12:18 am

Zmínil jsem se ještě o modulu novinek. Existuje něco, kam by člověk mohl psát aktualitky? Ono to přímo s shopen nesouvisí, ale jistě by to pár lidí přivítalo... Takže bych se do toho pustil,.

Active Member

Post by berushka » Wed Apr 28, 2010 1:07 pm

hawkey wrote:Zmínil jsem se ještě o modulu novinek. Existuje něco, kam by člověk mohl psát aktualitky? Ono to přímo s shopen nesouvisí, ale jistě by to pár lidí přivítalo... Takže bych se do toho pustil,.
Nevím o něm.
Osobně to dělám tak, že mám na Facebooku stránku pro můj eShop, tam píšu aktuality a náhled (sloupec vpravo) pak zobrazuji v eShopu. Ten Facebook modul (má navíc ještě rámeček) jsem dal sem na konferenci.

Active Member

Post by hawkey » Thu Apr 29, 2010 1:45 am

Vidíš, to není špatný nápad...

Active Member