Post by vallentin24 » Sun Jul 10, 2016 11:01 pm

ce ar trebui sa stiti:
Am hosting la hostvision. Am instalat plughinul smartbill pentru opencart. Am avut o eroare cand am incercat sa export factura din opencart catre smartbill, ceva de genul "unitatea de masura " buc" pentru produsul XXX nu are factorul de conversie setat.Trimis mail la smartbill, raspuns cu intarziere ca de obicei,mi s-a spus sa intru in nomenclatoare produse si sa setez factorul de conversie in buc. Intru, vad ca e deja buc, dau mail iar, nu se stie ce se intampla, incep iar prostiile: sa trimiteti print screen date de acces etc (avioane) Cer sa mi se stearga contul, dupa vreo 3 zile fac altul. Pierd o noapte, import iar produse, verific coduri, verific inventarul sa corespunda, am grija ca toate produsele sa aiba unitate de masura "buc" cu litere mici, nu mai import gestiunea materii prime unde aveam kg, litru si altele, si ma apuc iar de emis facturi.
Eroare factor de conversie ! Ba da-o dracu ! ce-mi trece prin cap sa verific codul, nu avea, pun codul in opencart, gata eroarea. Bun asa, super suport tehnic la smartbill :D. Merge vreo 10 zile, eram extaziat, incepeam sa cred ca ajung la zi cu facturile. Joi acum 2 saptamani, pana de curent, adio hdd de pe calc principal, fara backup ca-s idiot, noroc ca aveam maillurile (pst din outlook ) pe hdd extern. Seara, sa facturez, ma pregatesc sufleteste de scarba imensa de facturi. Nu se mai logheaza smartbill din opencart. Nasol !Iar nu mai merge? Iar! Am mai cerut odata sa mi se stearga contul in perioada de proba din aceasta cauza, Dureaza tot vreo 3 zile. In fine.. dau mai la smartbill. Trimit adresa magazin, user si parola. Astept pana vineri, intru in cont in smartbill si ma bag in seama sa intreb poate s-a rezolvat ceva. Astept, astept, trec orele, primesc raspuns: ce platforma folositi? Am intrat in rosu instantaneu ! Le-am dat user si parola, adresa site.Sa mori tu ca asta ma intrebi? Intru iar in cont si ma bag iar in seama. Le spun ca-s incompetenti, nu ma cred, insist.Fatuca de la suport tehnic care citeste dintr-o lista si-ti spune prostii ca rezolvare pentru problemele tale se duce sa se intereseze si mai mult ca sigur s-a dus untre trebuie. MI-au dat mail cu un utilitar care verifica portul de la hosting, sa vada daca e deschis sau nu. Instalez, accesez, bla bla bla, port inchis ! Pai a mers, cum dracu !

Mail la hostvision cu problema. Raspuns: ei nu accepta conexiunea cu smartbill, trebuie sa-mi iau VPS.
Dau mail: mai nene, a mers, mi-am facut treaba pentru scurt timp. R: o fi mers pe alt port. Alt mail, alt raspus: a mers pe portul 8182 dar s-a inchis portul singur.
Ok, ii injur si dau mail luni la romarg, detaliat cu ce vreau. Mi se raspunde, orice pachet de hosting "nustiucum" SSD merge si se accepta conxiuni cu smartbill. Ma uit la ei pe site, " nustiucum"SSD costa 2 euro pe luna. Taci ca am rezolvat imi zic. Imi iau "rahat"SSD de vreo 13 euro pe luna. Zis si facut, aveam cont cu alte domenii gazduite, comand din contul existent, bag ip fix in comanda, total 900- 1000 lei. Platesc imediat cu cardul bucuros nevoie mare ca am rezolvat. Vine ziua de sambata, hotarat sa intru in cont la romarg, sa-mi fac upload magazinul online si sa accesez site-ul dupa ip si sa-mi scad facturile din gestiune. Acu, ia ip de unde nu-i.
IP dedicat Gazduire Web 23.40€ In Asteptare 12 Luni 2017-07-06 2017-06-22
Nu stiu ce sau pe cine asteapta..
Si l-am platit pe aceeasi factura cu hostingul. Intru in cpanel sa iau ip-ul. Nu e si habar nu am cum sa-mi fac upload o copie a bazei de date si fisierele magazinului.Nu e la fel ca la hostvision.
Iar n-am facut nimic. Sa nu uit, cu ceva timp in urma m-au sunat de la smartbill si mi-a zis ca-i oferta, vreo 600-700 lei, mi s-a parut putin si am platit.Am si licenta pentru varinta desktop si cloud, ce tare sunt, dar nu-mi folosesc la nimic momentan.
Sunt si ceva probleme cu plughinul smartbill pentru opencart dar nu-mi mai arde de nimic.
concluzia:
NU HOSTVISION, SUNT NESIMTITI, AROGANTI, INDIFERENTI. nu o spun doar pentru ultima experienta cu ei. Am vreo 4 ani la el si nu merita.In plus, problema cu porturile.(da ba, "io" sunt ala care v-a facut prapaditi in email. ca sa stiti de la ce firma sunt) Plus ca te ameninta ca-ti da banii inapoi si inchide hostingul, in cazul meu de luni. Iar am intrat in rosu, sa mori tu ca ma muti fortat cand vrei tu ...
Smartbill cred ca poate fi funtional, probleme mari cu suportul tehnic, totul se misca exagerat de greu.
Firmele mici nu-si permit sa dea banii aiurea pe hosting + cloud, firmele un pic mai mari nu-si permit intarzieri .Din pct meu de vedere sunt in c---t pana la gat, am 1500 de facturi intarziere si n-o sa mai am evidenta cantitatil valorica cum vroiam sa mi-o tin, contabile tine gestiune endetail global valoric.
Sper doar ca. intr-un final, pana la sfarsitul anului acesta sa mearga ceva... orice.. numai sa mearga.
bla bla bla....

Active Member

Post by ROMARG.Team » Mon Jul 11, 2016 8:34 am

Buna seara,

Va rugam sa ne transmiteti prin tichet la livemove@romarg.com datele de acces la interfata cPanel la hostvision. Vom face noi migrarea contului cu baze de date, email-uri etc si vom asigura comunicarea cu cei de la SmartBill.

Avem numerosi clienti care comunica fara probleme cu SmartBill. Porturile specifice sunt deschise sau poat fi deschise.

Newbie

Post by atufa » Mon Jul 11, 2016 8:40 pm

@vallentin24 Imi pare rau de dificultatile prin care treci, dar nu inteleg de ce trebuie sa folosesti SmartBill sau alta aplicatie de facturare si nu folosesti chiar o extensie de OpenCart, ca de exemplu cea a lui Florin de mai jos, care de curand merge si pe OC 2.2:
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=23408

Image Image

Active Member

Post by vallentin24 » Tue Jul 12, 2016 3:20 am

atufa wrote:@vallentin24 Imi pare rau de dificultatile prin care treci, dar nu inteleg de ce trebuie sa folosesti SmartBill sau alta aplicatie de facturare si nu folosesti chiar o extensie de OpenCart, ca de exemplu cea a lui Florin de mai jos, care de curand merge si pe OC 2.2:
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=23408
Multumesc frumos dar nu facturarea este problema.Emit facturi fara probleme, contabila le inregistreaza, eu vreau sa scada automat din gestiune si acest lucru doar cu pluginul smartbill o pot face.

Active Member

Post by vallentin24 » Tue Jul 12, 2016 3:53 am

ROMARG.Team wrote:Buna seara,

Va rugam sa ne transmiteti prin tichet la livemove@romarg.com datele de acces la interfata cPanel la hostvision. Vom face noi migrarea contului cu baze de date, email-uri etc si vom asigura comunicarea cu cei de la SmartBill.

Avem numerosi clienti care comunica fara probleme cu SmartBill. Porturile specifice sunt deschise sau poat fi deschise.
Buna ziua, o sa sun maine la numarul de telefon de pe site pentru a mi se confirma adresa de email.Vreau sa evit sa fac vreo prostie si sa trimit datele aiurea. Nu dati detalii despre nici o adresa de email in sectiunea livemove. Nu gasesc nici nameserverele pe nicaieri si am cautat peste tot. Pe site, pe google, am gasit unele dar nu stiu daca sunt bune.

Active Member

Post by atufa » Tue Jul 12, 2016 3:40 pm

vallentin24 wrote: Multumesc frumos dar nu facturarea este problema. Emit facturi fara probleme, contabila le inregistreaza, eu vreau sa scada automat din gestiune si acest lucru doar cu pluginul smartbill o pot face.
Am inteles ideea, totusi cred ca ar da rezultate mai bune o extensie de inventory, eventual customizata:
http://www.opencart.com/index.php?route ... =inventory

Image Image

Active Member

Post by vallentin24 » Tue Jul 12, 2016 6:22 pm

buna ziua,
mie chiar imi trebuie contabilitate primara nu doar inventar. Emit niruri, transferuri intre gestiuni etc...Rulez ceva banuti lunar si nu-mi permit greseli. Smartbill functioneaza in sensul in care vreau eu (cand functioneaza)

Legat de ip-ul de la Romarg, l-au activat duminica seara dupa ce am postat aici. Problema e ca "e o problema" si nu funtioneaza. La relatii clienti mi s-a spus ca e o problema la nivel de server.
O sa mai cumpar inca un pachet de hosting azi cu inca un ip dedicat sa vedem cati bani trebuie sa dai ca sa mearga ceva pana la urma.
O sa mai cumpar si inca o licenta de cloud de la smarbill.

mda...
nasol, nu mai pot sa comand, o sa-mi fac alt cont si pe alt domeniu
Eroare!
Domeniul exista deja pe serverele ROMARG. Daca sunteti proprietarul lui va rugam sa luati legatura cu departmanetul Plati pentru a clarifica situatia

Active Member