Díky, byl jsi (mnohem) rychlejší.Pot'a wrote:Další verze opravující chyby týkající se:
- entity v názvu produktu
- cena produktu - neplátce DPH
Přidána možnost aktivovat element DELIVERY_DATE.
berushka .::: Hot Wheels Shop
Přidáno:
- SEO url produktů (url_alias)
- xml VARIANT (thx berushka)
Attachments
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz

A jedna otázka. U té nové položky Variant...jak je řešená cena? Např já mám u zboží dvě varianty. Jedna je standardní a druhá dárková. Ta dárková je zpoplatněna. Promítne se to nějak na ceně? Nebo jak je to provázané?
Díky.
Je tam pouze název. Pokud tam používáš rozdílné ceny, pak bys musel ten skript přepsat, páč je to následně bráno jako samostatný produkt. Více viz. specifikace XML.Keert wrote:Díky za novou verzi. SEO URL = naprostá bombaDíky.
A jedna otázka. U té nové položky Variant...jak je řešená cena? Např já mám u zboží dvě varianty. Jedna je standardní a druhá dárková. Ta dárková je zpoplatněna. Promítne se to nějak na ceně? Nebo jak je to provázané?
Díky.
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Já mám v obchodu všechny ceny stejné - potřeboval jsem jen rozlišit barvy, takže jsem ceny (ani dostupnost) neřešil, ale zkusím se na to podívat. Ne však dříve než příští týden - ale nic neslibuji. Tento element se již liší u zbozi.cz a u heureka.cz - zatím je to udělané pouze pro zbozi.cz.Keert wrote:A jedna otázka. U té nové položky Variant...jak je řešená cena? Např já mám u zboží dvě varianty. Jedna je standardní a druhá dárková. Ta dárková je zpoplatněna. Promítne se to nějak na ceně? Nebo jak je to provázané?Díky.
Díky za radu. Já už si pak ten feed doufám upravím.
KEERT
Ahoj,Keert wrote:Ahoj. Mohl bych se zeptat, co přesně z toho souboru odstranit, aby se mi do XML feedu negenerovalo to VARIANT? Je to určitě dobré vylepšení, ale já když používám ty varianty cenově rozlišené (standardní a dárková), tak se mi ve zboží načnou potom 2 stejné produkty se stejnou cenou. To by mohl seznam vyřadit pro porušení pravidel. :/
Díky za radu. Já už si pak ten feed doufám upravím.
KEERT
řádky #166 - 173:
Code: Select all
/* $query_product_option = $db->query("SELECT " . DB_PREFIX . "product_option_description.name AS 'name1', " . DB_PREFIX . "product_option_value_description.name AS 'name2' FROM " . DB_PREFIX . "product_option_description, " . DB_PREFIX . "product_option_value_description WHERE " . DB_PREFIX . "product_option_description.product_id='" . $product['product_id'] . "' AND " . DB_PREFIX . "product_option_value_description.product_id='" . $product['product_id'] . "'");
foreach ($query_product_option->rows as $product_option) {
echo("
<VARIANT>
<PRODUCTNAMEEXT>" . product_name($product_option['name1']) . " " . product_name($product_option['name2']) . "</PRODUCTNAMEEXT>
</VARIANT>
");
} */
Nemyslím si, že by to bylo porušení pravidel - jedná se o 2 varianty stejného produktu. Používá se to např. pro různé velikosti téhož trička (M, L, XL) nebo v mém případě různé barevné provedení téhož výrobku (červená, oranžová, zelená) se stejnou cenou.Keert wrote:Ahoj. Mohl bych se zeptat, co přesně z toho souboru odstranit, aby se mi do XML feedu negenerovalo to VARIANT? Je to určitě dobré vylepšení, ale já když používám ty varianty cenově rozlišené (standardní a dárková), tak se mi ve zboží načnou potom 2 stejné produkty se stejnou cenou. To by mohl seznam vyřadit pro porušení pravidel. :/
KEERT
Nicméně už mám skoro dokončenou verzi s uvedením dostupnosti a ceny pro jednotlivé varianty, večer bych to snad mohl dotáhnout do konce.
V případě, že je ale každá varianta s jinou cenou a v XML se zobrazuje cena jedna, pak by se mohlo jednat o porušení pravidel pro zbozi.cz. Takže pokud se vychytá i tohle (rozdílné ceny variant) tak to bude v naprostém pořádku.

Díky.
KEERT
Takže tady je další verze která již má správně VARIANT a v něm uvedené ceny. Doufám že správně, sám jiné ceny nepoužívám, takže cena uvedená ve Volbě se k základní ceně přičte.Keert wrote:V případě, že je ale každá varianta s jinou cenou a v XML se zobrazuje cena jedna, pak by se mohlo jednat o porušení pravidel pro zbozi.cz. Takže pokud se vychytá i tohle (rozdílné ceny variant) tak to bude v naprostém pořádku.![]()
KEERT
Snažil jsem se zachovat úplnou kompatibilitu s předchozí verzí 005. Kromě elementu VARIANT, je neviditelná změna ještě u dostupnosti (element DELIVERY_DATE), která nyní umí rozlišit zboží které je na skladě (dostupné ihned) a zboží které není na skladě (dostupné dle definovaných stavu tak jako dříve).
Pozor: touto změnou se do XML dostanou elementy, kterým nerozumí heureka.cz, takže tam se varianty nenačtou. Snad zítra dodám další script speciálně pro heureka.cz.
Attachments
XML feed zbozi.cz verze 006
Je to tím, že ve verzi 1.4.4 došlo k přesunu některých definic z config.php do index.php. Takže tady je verze, která funguje na 1.4.4 (ale nezkoušel jsem ji na starších verzích). Ještě je tam jedna změna - exportují se jen produkty které mají nastaveno "Aktivní".Dupl3xx wrote:hyba parsování XML: Nesmysly za kořenovým prvkem dokumentu
Adresa: http://www.obchod.com/zbozicz_2010.php </b> on line <b>46</b><br />
Číslo řádku 2, sloupec 1:<b>Notice</b>: Use of undefined constant HTTP_SERVER - assumed 'HTTP_SERVER' in <b>/mnt/data/accounts/d/dxxxx/data/www/www
cim by to mohlo byt ? diky
Attachments
XML feed zbozicz verze 007
Takže tady je verze XML feedu pro heureka.cz vzniklá úpravou feedu zbozicz, konkrétně verze 007. Rozdíly jsou pouze v elementu VARIANT - heureka má element PARAM s odlišnou strukturou, která navíc neumožňuje různé ceny jednotlivých variant.berushka wrote:Pozor: touto změnou se do XML dostanou elementy, kterým nerozumí heureka.cz, takže tam se varianty nenačtou. Snad zítra dodám další script speciálně pro heureka.cz.
Attachments
XML feed heurekacz verze 007
Chyba parsování XML: Nesmysly za kořenovým prvkem dokumentu
Adresa: http://www.xxxx.com/heurekacz_2010.php
Číslo řádku 2, sloupec 1:<b>Notice</b>: Use of undefined constant HTTP_SERVER - assumed 'HTTP_SERVER' in <b>/mnt/data/accounts/d/data/www/www/heurekacz_2010.php</b> on line <b>43</b><br />
^
Sorry, moje chyba.Dupl3xx wrote:zbozi cz je de paradne ale heureka ne
Attachments
XML feed heurekacz verze 008
<URL>VSX-1019AH</URL>
http://www.pioneershop.sk/heurekacz_2010.php
IMHO je to možné. Pokud ve výsledku query je položka SKU, tak ji stačí jen vyčíst pro vytvoření dalšího XML elementu. Pokud v query není, tak rozšířit SQL dotaz a pak už je to to samé.power wrote:Ako dostat do xml feedu heureky EAN kod? do shopu ho nahodim napriklad namiesto SKU...
Je to mozne?
IMHO je chybný obsah elementu URL a IMGURL.peepoo wrote:Tak já mám se zbozim.cz toto a prosím o radu zkušených - mám od berusky jeho zbozi. Mam ho v korenovem adresari a kdyz ho otevru, krasne v nem vidim sve produkty. Pri registraci sveho eshopu na zbozi mi pani odznamila, ze obchod nebyl zarazen - je spatny XML feed a proto me prosi o jeho novou adresu. Daval jsem ji ale snad dobrou ne??? Juknete http://www.kouzelnelampiony.cz/zbozicz_2010.php - nebo jsem zase špatně něco pochopil a vůbec nevím o co jde:)
V obou případech tam chybí adresa serveru - IMHO stejná chyba jako měl pioneershop.sk - najdi si definici proměnné catalog_url a nahraď ji svým URL
$catalog_url = 'http://www.kouzelnelampiony.cz';
S URL to bude složitější - tipuju, že máš v databázi vyplněné URL aliasy. Ale tomu nerozumím a teď to ani nemůžu vyzkoušet. Zkus se podívat do administraci zda tam nemáš ve dvou položkách tenhle text
lampiony, lampiony štěstí, lampiony létající
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests