Post by Keert » Sun Feb 14, 2010 4:05 pm

Ahoj,

Před časem jsem se rozhodl přejít kompletně na opencart, takže se v systému teprve rozkoukávám. Narazil jsem ale na jeden problém, se kterým si nevím rady a byl bych vděčný za jakoukoliv pomoc. Týká se to hlavičky e-mailu, která je rozházená a chodív tomto tvaru:

D??kujeme V??m za registraci

Tento tvar je vidět na seznam.cz. Pokud e-mail příjde do poštovního klienta (thunderbird) tak je vše v naprostém pořádku. Ale přece jen e-mail od seznamu je v našich krajích nejpoužívanější jinak bych to neřešil.

Provedl jsem upravu souboru request.php (podle návodu na tomto fóru). Takže do databáze ukládám už správně.
Další upravou byl java editor, kde jsem vypnul entity. To je prozatím vše co jsem dělal.

Rád bych se tedy zeptal v jakém souboru je ta e-mailová funkce určující hlavičku atd...
No a také kdyby jste někdo věděli jak na to, tak bych uvítal konkrétní radu. ;)
Jako řešení se nabízí odstranit diakritiku přímo ze souboru s textem toho meilu (v jazyce). Ale to je až poslední řešení.

Díky za pomoc.

KEERT

Edit: ještě dodám, že mám nejnovější verzi.

New member

Post by Pot'a » Sun Feb 14, 2010 5:24 pm

Ahoj,

zde najdeš řešení: Předmět emailů - diakritika

Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz

Active Member

Location - Prague [CZE]

Post by Keert » Sun Feb 14, 2010 9:33 pm

Skvělé. Díky. Už to funguje jak má. Jinak musím říct, že nová verze opencartu mě velmi mile překvapila. Na většinu svých e-shopů jsem dodnes používal placený Panavis (vylepšený quickcart) pro svou jednoduchost, který je funkčně ale hodně omezený a pak další free systémy. Dřívější verze Opencartu mě vždycky hodně zaujaly. Až na tu pomalost na mém servru což mě vždycky donutilo jej opustit :) Ale tahle nová verze běží jako blesk a vše je v pořádku a navíc v hezkém vzhledu. Jen tak dál. Ještě nějak vyřeším platbu a dodání a bude to dokonalý ;)

Díky za pomoc!

KEERT

New member

Post by Jakub » Tue Mar 23, 2010 12:41 am

Keert wrote:Skvělé. Díky. Už to funguje jak má. Jinak musím říct, že nová verze opencartu mě velmi mile překvapila. Na většinu svých e-shopů jsem dodnes používal placený Panavis (vylepšený quickcart) pro svou jednoduchost, který je funkčně ale hodně omezený a pak další free systémy. Dřívější verze Opencartu mě vždycky hodně zaujaly. Až na tu pomalost na mém servru což mě vždycky donutilo jej opustit :) Ale tahle nová verze běží jako blesk a vše je v pořádku a navíc v hezkém vzhledu. Jen tak dál. Ještě nějak vyřeším platbu a dodání a bude to dokonalý ;)

Díky za pomoc!

KEERT
To si musíš "ručně" upravit moduly platby a dopravy.

New member

Post by Keert » Tue Mar 23, 2010 11:38 pm

Jakube díky za radu. Ke stažení je tu už doplněk, který toto vyřešil za mě. ;)

New member