Post by JozaCRO » Fri Oct 09, 2015 7:25 am

I got this warning after updating to 2.1.0.1

Warning: vsprintf(): Too few arguments in /home/123456/public_html/admin/controller/dashboard/activity.php on line 19

Code: Select all

		foreach ($results as $result) {
			$comment = vsprintf($this->language->get('text_' . $result['key']), json_decode($result['data'], true));
When I want to config my website I get these errors:

Code: Select all

Notice: Error: Unknown column 'name' in 'order clause'
Error No: 1054
SELECT * FROM `oc_api` ORDER BY name ASC in /home/123456/public_html/system/library/db/mysqli.php on line 41
Notice: Trying to get property of non-object in /home/123456/public_html/admin/model/user/api.php on line 77
Edit:

I went to the install folder and searched oc_api in the sql file and added this in mysql:

Code: Select all

DROP TABLE IF EXISTS `oc_api`;
CREATE TABLE `oc_api` (
  `api_id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `name` varchar(64) NOT NULL,
  `key` text NOT NULL,
  `status` tinyint(1) NOT NULL,
  `date_added` datetime NOT NULL,
  `date_modified` datetime NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`api_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_general_ci;
It worked and the error went away. But I wonder how many other tables did not got dropped correctly... ::) ::)
Anyone can help?

Thank you.

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 24, 2015 1:10 am

Post by garry-b » Sun Oct 11, 2015 4:36 pm

THIS FIXES THIS
Warning: vsprintf(): Too few arguments in /home/123456/public_html/admin/controller/dashboard/activity.php on line 19

use phpmyadmin and upload this to your shop sql
it deletes and re-createS the tables for activity

DROP TABLE IF EXISTS `oc_customer_activity`;
CREATE TABLE `oc_customer_activity` (
`activity_id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`customer_id` int(11) NOT NULL,
`key` varchar(64) NOT NULL,
`data` text NOT NULL,
`ip` varchar(40) NOT NULL,
`date_added` datetime NOT NULL,
PRIMARY KEY (`activity_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_general_ci;


WORKS NO ERRORS

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 10, 2015 4:32 pm

Post by alancheong » Fri Jan 29, 2016 9:11 pm

Hi there, its temporary fix it.

But after customer login, the error appear again. kindly advise.

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 01, 2015 11:18 pm

Post by Randem » Sat Jan 30, 2016 8:32 am

Hi JozaCRO,

If you used the default "upgrade" you need to re-do your conversion with this - http://www.randemsystems.com/support/op ... 9/#msg6199

NEVER take serious; anyone who gives negative impact statements with no ABSOLUTE proof!
OpenCart Helpful Information * Upgrade 1.5 to 2.1 * Upgrade 2.1 to 2.2
"Why do people NEVER have enough time to do it right but ALWAYS enough time to do it over?"
DO NOT EVER GIVE SOMEONE YOU DON"T KNOW ADMIN ACCESS TO ANYTHING!
I am NOT affiliated with OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 27, 2014 9:17 am

Post by huntbee » Sat Oct 08, 2016 11:02 pm

Go to PHPMYADMIN and Try truncate the data in customer_activity table and affiliate_activity table

HuntBee OpenCart Services
https://www.huntbee.com
Image


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Sun Nov 01, 2015 4:01 am
Location - India

Post by EvolveWebHosting » Sat Oct 08, 2016 11:57 pm

Is there a reason you're not using v2.3.0.2? This is not only the latest release but it is actually quite stable (the best of the 2.x version IMO).

Image
https://www.evolvewebhost.com
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now
Guaranteed top level opencart performance and support. Risk free 30 day money back guarantee & free transfers.
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by diswal » Sun Apr 16, 2017 1:32 pm

Truncating the tables as HuntBee suggested worked in my case.

The reason why I don't use OC 2.3 is that my payment solution so far does not support any higher than OC 2.1 :-(

Newbie

Posts

Joined
Fri Jun 07, 2013 5:41 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests