Ahoj,
potřebuju dvoje paušální poštovné, jedno pro dobírku a druhé pro platbu předem. Chtěl jsem tedy zkopírovat Paušální sazbu, abych jí měl dvakrát. Soubory jsem zkopíroval:
/admin/controller/shipping/flat2.php
/admin/language/czech/shipping/flat2.php
/admin/view/template/shipping/flat2.php
/catalog/language/czech/shipping/flat2.php
/catalog/model/shipping/flat2.php
je potřeba duplikovat ještě nějaký soubor? Co je potřeba změnit v jednotlivých souborech, protože když chci editovat modul v administraci, tak je chyba:
Fatal error: Class 'Controllershippingflat2' not found in /var/www/web5/eprodluzovani.cz/eprodluzovani.cz/system/engine/front.php on line 39
Mám OpenCart v1.4
Moc děkuji za odpověď
potřebuju dvoje paušální poštovné, jedno pro dobírku a druhé pro platbu předem. Chtěl jsem tedy zkopírovat Paušální sazbu, abych jí měl dvakrát. Soubory jsem zkopíroval:
/admin/controller/shipping/flat2.php
/admin/language/czech/shipping/flat2.php
/admin/view/template/shipping/flat2.php
/catalog/language/czech/shipping/flat2.php
/catalog/model/shipping/flat2.php
je potřeba duplikovat ještě nějaký soubor? Co je potřeba změnit v jednotlivých souborech, protože když chci editovat modul v administraci, tak je chyba:
Fatal error: Class 'Controllershippingflat2' not found in /var/www/web5/eprodluzovani.cz/eprodluzovani.cz/system/engine/front.php on line 39
Mám OpenCart v1.4
Moc děkuji za odpověď
Zkopírování nestačí, je toho potřeba udělat mnohem více.
To co ty potřebuješ je:
1) Poštovné - Platba předem - cena XXX
2) Poštovné - Dobírka - cena YYY
Je to tak? Pokud ano, bude nutné napsat podmínku pro košík/pokladnu.
To co ty potřebuješ je:
1) Poštovné - Platba předem - cena XXX
2) Poštovné - Dobírka - cena YYY
Je to tak? Pokud ano, bude nutné napsat podmínku pro košík/pokladnu.
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Již něco takového mám, jen pro starší verzi - 1.3.2. Až budu mít čas mrknu na to. Stejně jednou budu muset udělat upgrade.gardix wrote:Ano, přesně tak, jednu částku na platbu předem a druhou na dobírku.
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Já vám teda řeknu...tohle je snad největší slabina OC. Mě už dělí od úspěšného dokončení e-shopu jen to nakonfigurování dopravy a plateb. Ale jak tak na to koukám tak s tím asi nehnu.
Potřeboval bych platbu předem + dobírku. A pak to stejné ještě jednou ale u expresní zásilky. Takže celkem 4 takové moduly. No k tomu i osobní převzetí. Ale jak to provést to je ve hvězdách...
Je trošku s podivem, že u tak propracovaného systému je zrovna tohle (jedna z nejdůležitějších věcí) řešené tak nešťastně. Přitom by stačilo aby ty možnosti dopravy bylo možné přidávat a odebírat a bylo by to vyřešené jednou pro vždy

Je trošku s podivem, že u tak propracovaného systému je zrovna tohle (jedna z nejdůležitějších věcí) řešené tak nešťastně. Přitom by stačilo aby ty možnosti dopravy bylo možné přidávat a odebírat a bylo by to vyřešené jednou pro vždy

Pro spoustu věcí se dají použít již zahrnuté zahraniční moduly dopravy, stačí je jen správně (pře)přeložit.
Netvrdím, že vše je vhodné, ale aspoň něco se dá tímto způsobem řešit.
Netvrdím, že vše je vhodné, ale aspoň něco se dá tímto způsobem řešit.
Mám naprosto stejný problém. Nečekal jsem, že toho budu muset tolik doprogramovávat. Přeprogramoval jsem si dobírku, ale nedostává se mi částka do součtu, ikdyž v cod.php
mám tuto instrukci, u které jsem očekával podle fixní částky za doručení, že projde do součtu..... Ví někdo jak přidat do součtu?
Code: Select all
if ($status) {
$quote_data = array();
$quote_data['cod_cz'] = array(
'id' => 'cod_cz.cod_cz',
'title' => $this->language->get('text_title'),
'cost' => $this->config->get('entry_order_price'),
'tax_class_id' => $this->config->get('cod_cz_tax_class_id'),
'text' => $this->currency->format($this->tax->calculate($this->config->get('entry_order_price'), $this->config->get('cod_cz_tax_class_id'), $this->config->get('config_tax')))
);
$method_data = array(
'id' => 'cod_cz',
'title' => $this->language->get('text_title'),
'quote' => $quote_data,
'sort_order' => $this->config->get('cod_cz_sort_order'),
'error' => FALSE
);
}
Tak jsem to zkusil vyřešit tak, že jsem si nainstaloval modul dopravy podle váhy, kde jsem dal poštovné pro 0kg 80Kč (u žádné položky jsem neuváděl váhu, takže to funguje). Mám ale jiný problém, u objednávky ve volbě přepravy a u souhrnu objednávky mám pochopitelně uvedeno toto: "CZE (0.00kg)" potřeboval bych to změnit na svůj text, např. "Doprava" bohužel nevím jak to změnit, zkoušel jsem to, ale nepodařilo se.
Mno, hurá. Konečně někdo můj tip využilgardix wrote:Tak jsem to zkusil vyřešit tak, že jsem si nainstaloval modul dopravy podle váhy, kde jsem dal poštovné pro 0kg 80Kč (u žádné položky jsem neuváděl váhu, takže to funguje). Mám ale jiný problém, u objednávky ve volbě přepravy a u souhrnu objednávky mám pochopitelně uvedeno toto: "CZE (0.00kg)" potřeboval bych to změnit na svůj text, např. "Doprava" bohužel nevím jak to změnit, zkoušel jsem to, ale nepodařilo se.

Chceš to změnit nebo odstranit?
Zkus (netestováno):gardix wrote:No chtěl bych to změnit na libovolný text - "Doprava", pokud by to bylo složité, tak klidně smazat úpně. Moc děkuji za pomoc.
/catalog/model/shipping/weight.php, řádek #45:
'title' => $result['name'] . ' (' . $this->weight->format($weight, $this->config->get('config_weight_class_id')) . ')',
Pot'a wrote:Zkus (netestováno):gardix wrote:No chtěl bych to změnit na libovolný text - "Doprava", pokud by to bylo složité, tak klidně smazat úpně. Moc děkuji za pomoc.
/catalog/model/shipping/weight.php, řádek #45:Je to jeden řádek.Code: Select all
'title' => $result['name'] . ' (' . $this->weight->format($weight, $this->config->get('config_weight_class_id')) . ')',
Zkusil jsem to a nejdete:
Notice: Undefined index: title in /var/www/web5/eprodluzovani.cz/eprodluzovani.cz/catalog/view/theme/ProShop/template/checkout/shipping.tpl on line 42
Tak už jsem to asi vyřešil:
/catalog/model/shipping/weight.php, řádek #45 změnit na:
/catalog/language/czech/shipping/weight.php, vložit:
/catalog/model/shipping/weight.php, řádek #45 změnit na:
'title' => $this->language->get('text_title2'),
$_['text_title2'] = 'Doprava';
Já taky nemyslel odstranit, ale přepsat