Post by fokz8 » Wed Aug 19, 2015 2:20 am

Hello.

Could you give me some tips, how to manage the store, so that when new user registers himself, he receives registration confirmation on his mail, but so does a store owner?

Thank you very much!

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Wed Aug 19, 2015 11:16 pm

You can try to go to admin > System > Settings > edit your store > tab Option > set New Account Alert Mail to Yes.

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Thu Aug 20, 2015 8:51 pm

viethemes wrote:You can try to go to admin > System > Settings > edit your store > tab Option > set New Account Alert Mail to Yes.
i did that, but i get no mails. Do i set my mail at admin>system>settings>edit store>general tab>e-mail ?

I also dont get order confirmation, or a forgotten password. Clearly something wrong with mail but dunno what

Help pls

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Fri Aug 21, 2015 6:52 am

any1 please? im desperate and i need a solution quick

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by IP_CAM » Fri Aug 21, 2015 10:28 am

well, so make a picture of your Mail Admin Settings and show it here,
but dont forget to hide password and smtp Port Number on the image.
Anything else is esotheric numerology only.
Ernie

I'm no longer active at the Forum, to reach me, contact: jti@jacob.ch
My free Opencart LIGHT Code is available on demand, and can be
seen in Action here: http://www.opencart.li/dark/ - http://www.opencart.li/bright/
900+ FREE OC Extension-Repositories - from OC v.1.5.x up, on the
world's largest OC-related Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by fokz8 » Fri Aug 21, 2015 5:47 pm

Image

It's pretty much empty there. But i've contacted a friend of mine and he also has everything empty in there and his works just fine.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by IP_CAM » Fri Aug 21, 2015 6:58 pm

I assume, this setting exists, to be filled with some data, otherwise, it would not be required.
Ernie
http://docs.opencart.com/system/setting/mail/

I'm no longer active at the Forum, to reach me, contact: jti@jacob.ch
My free Opencart LIGHT Code is available on demand, and can be
seen in Action here: http://www.opencart.li/dark/ - http://www.opencart.li/bright/
900+ FREE OC Extension-Repositories - from OC v.1.5.x up, on the
world's largest OC-related Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by fokz8 » Fri Aug 21, 2015 7:14 pm

IP_CAM wrote:I assume, this setting exists, to be filled with some data, otherwise, it would not be required.
Ernie
http://docs.opencart.com/system/setting/mail/
Already tried mail or smtp. Nothing works

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Fri Aug 21, 2015 10:39 pm

Could you attached screenshot of settings page again, so we can take a look at it closer?

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 12:36 am

Image

aynthing else?

As i've said before. a friend of mine told me and he also gave me login to his store. He doesn't have anything written under "Mailt" Its all blank except for PORT:25 and TIMEOUT:5 and his mails work just fine.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 6:01 pm

anyone?

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Sat Aug 22, 2015 6:24 pm

It depends on your hosting too.
Could you take a screenshot about mail settings like this image http://s4.postimg.org/8gnkiij2l/Capture.jpg?

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 6:54 pm

viethemes wrote:It depends on your hosting too.
Could you take a screenshot about mail settings like this image http://s4.postimg.org/8gnkiij2l/Capture.jpg?
well i have already posted this image above an i haven't changed anything about it.

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by viethemes » Sat Aug 22, 2015 9:52 pm

You can try to follow this guide to set up SMTP for mail settings http://ihatephp.blogspot.com/2012/07/ho ... il-in.html.

http://www.viethemes.com - OpenCart turtorials, news, tips and stricks, extension

Our extensions:
Visual Theme Editor - Powerful tool for customizing style of any theme visually
Live Theme Editor - Customize layout, colors, backgrounds, fonts of the default theme
Theme Animation - Animation Editor for any theme

Extra Positions PRO, Custom JavaScript, Custom CSS and others


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jan 08, 2015 12:17 pm


Post by fokz8 » Sat Aug 22, 2015 10:07 pm

When i try to set up the SMTP like the tutorial you posted, i get the following error..

Code: Select all

Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/www/vhosts/proprehrana.eu/httpdocs/system/library/mail.php on line 168Warning: fsockopen(): unable to connect to :587 (php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known) in /var/www/vhosts/proprehrana.eu/httpdocs/system/library/mail.php on line 168Notice: Error: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known (0) in /var/www/vhosts/proprehrana.eu/httpdocs/system/library/mail.php on line 171
I've literally tried everything. I'm about to give up

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Sun Aug 23, 2015 3:39 am

Found this ---> https://github.com/opencart/opencart/issues/2887

Replace'd all hosts with hostname. Still not working.

PLEASE PLEASE PLEASE HELP ME

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm

Post by fokz8 » Sun Aug 23, 2015 5:15 am

MANAGED TO FIX THE REGISTER NOTIFICATION.

If any1 encounters same problem. I'm using STMP mail method, and i copied this ---> https://github.com/opencart/opencart/bl ... y/mail.php code to my system/library/mailphp

BUT STILL DOESN'T WORK ON ORDERS =\

ANY IDEAS?

New member

Posts

Joined
Sun Jul 26, 2015 8:35 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests