Post by CZmarekMB » Wed Jul 15, 2015 8:13 pm

Zdravim,

predem se omlouvam, jestli jsem prehledl nejaky topic, ale hledal a nenasel.

Opencart Verze 1.5.6.4
Mam problem s odesilanim mailu po provedene objednavce. Jak zakaznikovi, tak ani nam nic neprijde. Hostujeme u cesky-hosting.cz a poslal jsem dotaz :
Dobrý den,
prosím o radu. Na doménu http://www.nejlevnejsisvarecky.cz jsme naistalovali OpenCart a snažíme se nastavit odesílání mailů, které by mělo proběhnout po provedené objednávce zákazníkem.
Zatím ani u jedne testovací objednávky nepřišel mail, e-mailový protokol je nastaven na "Pošta" . Zkoušeli jsme i SMTP protokol, ale zde nám to vyhazuje dost chyb init_xxx
Je třeba nějaké povolení na straně serveru?

Odpoved je, ze smtp server smtp.cesky-hosting.cz je výhradně určen pro běžnou elektronickou komunikaci (přes poštovní klienty), proto je jeho využití pro PHP aplikace zablokováno a bohužel povolení není možné.

Pro odesílání zpráv z PHP doporučujeme používat k tomu funkci určenou, což je funkce PHP mail(), viz naše nápověda http://www.cesky-hosting.cz/pro-zakazni ... ailu-z-php

No a ja bohuzel tapu a nevim, jak nalozit s napovedou, co a kde nastavit.

Nemate prosim nekdo zkusenosti? Moc dekuju za pomoc

Marek

Newbie

Post by hawkey » Thu Jul 16, 2015 5:10 am

Opencart standardně využívá funkce mail() a ne SMTP, musel jste to tam tedy změnit. V System -> nastavení - Email prostě změnte metodu ze SMTP na Email.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by CZmarekMB » Thu Jul 16, 2015 5:51 pm

Dobry den,

dal bych si facku, protokol byl samozrejme nastaven na "Posta" , ale mail, na ktery se melo info posilat bylo uveden v kolonce parametry mailu, nikoliv v Další e-mailové adresy.

Boze ja jsem vul, az to boli :-\

Newbie