Zdravím prosím pěkně potřevboval bych helpnout už sem zoufalej. Tyhle dvě hlášky mě to hlásí vždy když chci poslat maila o stavu objednávky nebo když se registruje zákazník. Jinak v nastavení je to na MAIL
2010-02-05 7:55:52 - PHP Warning: mail() [<a href='function.mail'>function.mail</a>]: SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for jaroslav.pivonka@gmail.com in D:\www\system\library\mail.php on line 150
2010-02-05 7:55:52 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\www\admin\index.php:59) in D:\www\system\engine\controller.php on line 22
2010-02-05 7:55:52 - PHP Warning: mail() [<a href='function.mail'>function.mail</a>]: SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for jaroslav.pivonka@gmail.com in D:\www\system\library\mail.php on line 150
2010-02-05 7:55:52 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\www\admin\index.php:59) in D:\www\system\engine\controller.php on line 22
Ahoj. Prosím Vás funguje Vám někomu funkce SMTP v OC 1.4.? Původně jsem si myslel, že když nastavím SMTP místo Mailu, tak že to bude lepší, rychlejší, stabilnější
Ale bohužel to SMTP i po správném nastavení nefunguje :/. Velmi dlouho trvá než je meil odeslán (např. kontaktní formulář, odeslání registrace, objednávky apod.). Poté se vypíše že zpráva byla odeslána, ale nic nepříjde, takže to vlastně nefunguje. Psal jsem kvůli tou i na podporu hostingu a zde mi potvrdili správnost nastavení. Netuším tedy kde by mohla být chyba?
Díky za případnou radu.

Používej PHP mail() resp. sendmailKeert wrote:Ahoj. Prosím Vás funguje Vám někomu funkce SMTP v OC 1.4.? Původně jsem si myslel, že když nastavím SMTP místo Mailu, tak že to bude lepší, rychlejší, stabilnějšíAle bohužel to SMTP i po správném nastavení nefunguje :/. Velmi dlouho trvá než je meil odeslán (např. kontaktní formulář, odeslání registrace, objednávky apod.). Poté se vypíše že zpráva byla odeslána, ale nic nepříjde, takže to vlastně nefunguje. Psal jsem kvůli tou i na podporu hostingu a zde mi potvrdili správnost nastavení. Netuším tedy kde by mohla být chyba?
Díky za případnou radu.

Nebo se podívej do logu.
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Ono v logu vůbec nic není právě.
Ale jo asi to nechám přes Mail. Já mám právě s tím SMTP dobré zkušenosti u jiných webových aplikací (okamžité odeslání / doručení, pevně nastavené parametry) tak jsem to chtěl tady podobně. U funkce PHP Mail obecně totiž někdy dochází až k 20 minutové prodlevě (alespoň u mého poskytovatele servru). Vyzkouším to a uvidím. Jako krajní řešení to tak půjde 

Víš, ono záleží na mnoha aspektech. Například server příjemce může mít aktivní greylisting, mít plnou frontu atd. nebo naopak tvůj server či hosting může mít plnou frontu apod.Keert wrote:Ono v logu vůbec nic není právě.Ale jo asi to nechám přes Mail. Já mám právě s tím SMTP dobré zkušenosti u jiných webových aplikací (okamžité odeslání / doručení, pevně nastavené parametry) tak jsem to chtěl tady podobně. U funkce PHP Mail obecně totiž někdy dochází až k 20 minutové prodlevě (alespoň u mého poskytovatele servru). Vyzkouším to a uvidím. Jako krajní řešení to tak půjde
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz