Post by thumperbay » Fri Jun 05, 2015 12:54 am

I'm setting up a new site on OC 2.0.2.0 and I have the SSL up and working.

However, I have a weird thing happening. When I click on my account, or checkout, or a secure area it changes to https and works ok.

Then for some reason, once it's gone to https, it wants to stay there. So when I click on the logo to go back to the home page it stays https, and then subsequently every page on the sites stays as https.

Any thoughts on how to prevent this?

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 24, 2013 10:18 pm

Post by EvolveWebHosting » Fri Jun 05, 2015 3:20 am

Hi,

It depends if you modified the wrong sections of the config file and if you've added anything to the .htaccess file.

Can you paste the HTTP and HTTPS sections of your config files and the rewrite rules in your .htaccess file?

Image
https://www.evolvewebhost.com
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now
Guaranteed top level opencart performance and support. Risk free 30 day money back guarantee & free transfers.
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by thumperbay » Fri Jun 05, 2015 4:13 am

EvolveWebHosting wrote:Can you paste the HTTP and HTTPS sections of your config files and the rewrite rules in your .htaccess file?
Sure, thanks for taking a look.

config.php

Code: Select all

// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://101guitarstrings.com/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://101guitarstrings.com/');
.htaccess

Code: Select all

# SEO URL Settings
RewriteEngine On
# If your opencart installation does not run on the main web folder make sure you folder it does run in ie. / becomes /shop/ 

RewriteBase /
RewriteRule ^sitemap.xml$ index.php?route=feed/google_sitemap [L]
RewriteRule ^googlebase.xml$ index.php?route=feed/google_base [L]
RewriteRule ^system/download/(.*) /index.php?route=error/not_found [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|gif|jpg|jpeg|png|js|css)
RewriteRule ^([^?]*) index.php?_route_=$1 [L,QSA]
All looks pretty standard to me.

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 24, 2013 10:18 pm

Post by EvolveWebHosting » Fri Jun 05, 2015 4:32 am

All of that is standard. Your 2nd config file is the same? Can you take the store out of maintenance mode so that the steps could be gone through and hopefully I can help you troubleshoot it?

Image
https://www.evolvewebhost.com
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now
Guaranteed top level opencart performance and support. Risk free 30 day money back guarantee & free transfers.
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by thumperbay » Fri Jun 05, 2015 5:44 am

EvolveWebHosting wrote:All of that is standard. Your 2nd config file is the same? Can you take the store out of maintenance mode so that the steps could be gone through and hopefully I can help you troubleshoot it?
Yea, admin config is the same.

It's out of maintenance mode now if you want to take a look. I think it's something to do with the links being relative our not. If you hover over them once in https mode, you'll see about half want to go to an https address and the other half don't.

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 24, 2013 10:18 pm

Post by thumperbay » Fri Jun 05, 2015 6:36 am

Thanks for the help Evolve, I think I'm just going to cut the whole site over to https, that's kind of what I had planned on doing anyway. So now I don't have to really worry about it.

Thanks again!

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 24, 2013 10:18 pm

Post by EvolveWebHosting » Fri Jun 05, 2015 7:30 am

Hi,

I just took a look again and it's still in maintenance mode. Let me know here again or send an email to websitedesign@evolvewebhost.com

Thanks.

Image
https://www.evolvewebhost.com
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now
Guaranteed top level opencart performance and support. Risk free 30 day money back guarantee & free transfers.
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests