Post by evilfx » Thu Apr 09, 2015 5:46 pm

Hi,

I'm using OC 2.0.2.0.

When an order is added, the email i (and the client) receive is a little strange regarding the date:

Date Added: 09am30UTC_f2015Thu, 09 Apr 2015 01:21:49 +000004am30_49012015Thu, 09 Apr 2015 01:21:49 +000030

How can i fix this?

Thanks

New member

Posts

Joined
Fri Mar 23, 2012 8:28 am

Post by aljawaid » Thu Apr 09, 2015 9:04 pm

I get the same problem and been searching all over just to show a simple date and time :(

Total e-commerce newbie bravely testing OC v2.0.3.1 before rolling it live...getting there slowly, somehow. Maybe not. I dunno.


Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 10, 2014 10:33 pm
Location - UK

Post by Havlock » Fri Apr 10, 2015 7:47 am

I too, am having this same problem...any ideas?

New member

Posts

Joined
Sun Oct 24, 2010 8:39 am

Post by evilfx » Fri Apr 10, 2015 7:05 pm

anyone?

New member

Posts

Joined
Fri Mar 23, 2012 8:28 am

Post by OSWorX » Fri Apr 10, 2015 8:24 pm

Looks like the date format is wrong.

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by evilfx » Fri Apr 10, 2015 8:35 pm

It happens on a clean OC 2.0.2.0 install.

New member

Posts

Joined
Fri Mar 23, 2012 8:28 am

Post by aljawaid » Fri Apr 10, 2015 10:11 pm

mine is clean install too :(

Total e-commerce newbie bravely testing OC v2.0.3.1 before rolling it live...getting there slowly, somehow. Maybe not. I dunno.


Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 10, 2014 10:33 pm
Location - UK

User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by Havlock » Tue Apr 14, 2015 6:49 am


The only thing I find on this link in response to this is;

Is better $order_info['language_directory'] than 'english'.

Any chance anyone here can interpret what exactly that means?




The dates displays wrong on both my admin copy and the customer copy of the invoice like this.

New member

Posts

Joined
Sun Oct 24, 2010 8:39 am

Post by OSWorX » Tue Apr 14, 2015 2:57 pm

1. using

Code: Select all

$order_info['language_directory']
is the best, because then the language the order has is used
2. how does your date (the output) looks now

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by aljawaid » Wed Apr 15, 2015 3:51 am

I'm not sure what line 858 in your code is to do...

Do I remove the line only to add it or do I add a blank line or blank space? Sorry I was confused on the github colour/label for that

Total e-commerce newbie bravely testing OC v2.0.3.1 before rolling it live...getting there slowly, somehow. Maybe not. I dunno.


Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 10, 2014 10:33 pm
Location - UK

Post by OSWorX » Wed Apr 15, 2015 3:06 pm

pennyprofits wrote:I'm not sure what line 858 in your code is to do...

Do I remove the line only to add it or do I add a blank line or blank space? Sorry I was confused on the github colour/label for that
Wether nor.
The orginal line (code) is like that:

Code: Select all

$language->load('default');
and you have to replace that with:

Code: Select all

$language->load($order_info['language_directory'])

Custom Development | Individuelle Entwicklung | Support & Bugfixes

Image Image Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by rph » Thu Apr 16, 2015 3:33 am

The way datetime is handled in general needs a rethink. Leaving it up to server settings creates unforeseen problems for stores, especially when the web host and brick-and-mortar are separated by long distances.

-Ryan


rph
Expert Member

Posts

Joined
Fri Jan 08, 2010 5:05 am
Location - Lincoln, Nebraska

Post by Havlock » Thu Apr 16, 2015 7:27 am

OSWorX wrote:
pennyprofits wrote:I'm not sure what line 858 in your code is to do...

Do I remove the line only to add it or do I add a blank line or blank space? Sorry I was confused on the github colour/label for that
Wether nor.
The orginal line (code) is like that:

Code: Select all

$language->load('default');
and you have to replace that with:

Code: Select all

$language->load($order_info['language_directory'])
Can you tell me what file you are making this change in?

From the cryptic github note regarding this, I assume it is order.php, but if so, which one? I have three different ones in three different folders.

New member

Posts

Joined
Sun Oct 24, 2010 8:39 am

Post by aljawaid » Thu Apr 16, 2015 7:59 am

I did it in the one mentioned in github and it works perfect.

Total e-commerce newbie bravely testing OC v2.0.3.1 before rolling it live...getting there slowly, somehow. Maybe not. I dunno.


Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 10, 2014 10:33 pm
Location - UK

Post by Havlock » Thu Apr 16, 2015 10:01 am

pennyprofits wrote:I did it in the one mentioned in github and it works perfect.

Thanks. I didnt realize there was more to the github thread than that single line. Took a little digging but found the info and it did indeed work.
Gracias!

New member

Posts

Joined
Sun Oct 24, 2010 8:39 am

Post by vnabc » Sun Apr 26, 2015 7:24 am

OK, I confirmed it works for me too.
OpenCart Version 2.0.2.0
from Date Added: 25pm30UTC_f2015Sat, 25 Apr 2015 15:16:30 +000004pm30_30032015Sat, 25 Apr 2015 15:16:30 +000030
to Date Added: 04/25/2015

File to edit:

Code: Select all

\catalog\model\checkout\order.php
Change from:

Code: Select all

$language->load('default');
Change to:

Code: Select all

$language->load($order_info['language_directory']);
Change both: Customer Mail (line 401) and Admin Alert Mail (line 803)

Newbie

Posts

Joined
Thu Apr 16, 2015 1:51 am

Post by kalessaradan » Sat May 30, 2015 2:50 am

So this did fix the order invoice that the customer receives when they first place an order, but I am still having the same issue whenever the customer receives the order update email. For example, when we ship the order and they receive the email with the tracking information, this is what that email looks like.

Order ID: 41550
Date Ordered: 29am31America/Los_Angeles_f2015Fri, 29 May 2015 11:44:20 -070005am31_20112015Fri, 29 May 2015 11:44:20 -070031

Your order has been updated to the following status:
Shipped

The comments for your order are:
Order Shipped on 05/29/2015 via Priority Mail Tracking Number is: 1

Please reply to this email if you have any questions.

New member

Posts

Joined
Tue Aug 17, 2010 12:12 pm

Post by exit15 » Sat May 30, 2015 7:01 am

just peeked into 2.0.3.1 and i see that this was fixed.

New member

Posts

Joined
Sun Mar 03, 2013 2:05 am

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests