Ahoj, snažím se přijít na to, jak správně a efektivně nadefinovat moduly dopravy a platby. Potřebuji nadefinovat vše tak, aby si zákazníci mohli zvolit z možností:
Dobírka (pouze po ČR) - za XX Kč
Platba předem (do ČR) - zdarma
Platba předem (do SR) - za XX Kč
Nemohu se domáknout toho, jak mám toto nastavit, jde-li to vůbec. Za případné rady budu velmi rád!
Nemohu se domáknout toho, jak mám toto nastavit, jde-li to vůbec. Za případné rady budu velmi rád!
Ahoj, jakou verzi OpenCart používáš? Máš nastavené zóny ČR a SR?pjr wrote:Ahoj, snažím se přijít na to, jak správně a efektivně nadefinovat moduly dopravy a platby. Potřebuji nadefinovat vše tak, aby si zákazníci mohli zvolit z možností:
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Bohužel provázanost platby a dopravy je v OpenCart mizerná.
Asi by to šlo vyřešit takto:
ad - Dobírka (pouze po ČR) - za XX Kč
Použiješ modul dopravy Paušální sazba, nastavíš GEO zónu ČR a cenu.
ad - Platba předem (do ČR) - zdarma
Použiješ modul dopravy Doprava zdarma a nastavíš GEO zónu ČR.
ad - Platba předem (do SR) - za XX Kč
Duplikovat modul Paušální sazba.
Asi by to šlo vyřešit takto:
ad - Dobírka (pouze po ČR) - za XX Kč
Použiješ modul dopravy Paušální sazba, nastavíš GEO zónu ČR a cenu.
ad - Platba předem (do ČR) - zdarma
Použiješ modul dopravy Doprava zdarma a nastavíš GEO zónu ČR.
ad - Platba předem (do SR) - za XX Kč
Duplikovat modul Paušální sazba.
Čeština (v1.3.x, v1.4.x) | IČ a DIČ zákazníka (v1.3.x, v1.4.x) | XML feed zbozi.cz
Díky, to jsem v podstatě dělal
Takže to líp asi nejde.
Snad jen ještě dotaz - lze nastavit platbu tak, aby nějaká možnost byla aktivní pouze na základě výběru nějaké dopravy?
Např. vyberu-li dopravu zdarma, aby se nenabízela dobírka resp. se nabízel pouze bankovní převod.

Snad jen ještě dotaz - lze nastavit platbu tak, aby nějaká možnost byla aktivní pouze na základě výběru nějaké dopravy?
Např. vyberu-li dopravu zdarma, aby se nenabízela dobírka resp. se nabízel pouze bankovní převod.
Ne. OC nemá podporu pro "Doprava dle platby". V tvém případě by opravdu asi stálo za to napsat takový modul. Zkus projít EN fórum, zda to již někdo neřeší. Nemyslím, že by bylo složité takový modul udělat, ale já sám ho nevyužiju, tak se do toho pouštět nebudu.pjr wrote:Díky, to jsem v podstatě dělalTakže to líp asi nejde.
Ještě mě napadá. Ono by v podstatě stačilo napsat jen podmínky 

Podmínky ve smyslu jazyka PHP:
Code: Select all
if (isset(neco)) { udelej tohle } else { jinak tohle }
Ahoj. Mám otázečku ohledně plateb a dodání v opencart 1.4. Systém je velmi hezky zpracovaný a o to víc mě překvapilo, že platební a dodací způsoby jsou tak nešťastně řešené.
Nebo jsem jen možná nepřišel na to jak to provést.
Chtěl bych se tedy zeptat. Vy co používáte opencart...jak jste to vyřešili? Chtěl bych nastavit jako dopravu buď Českou poštu nebo osobní převzetí. Ale u pošty více možností např. platba předem - doporučená zásilka, platba dobírkou, expresní balík atd. Takové ty běžné věci v našich krajích
Ale netuším jak to nastavit. Jak jste to řešili vy?
Díky za každou radu.
KEERT

Chtěl bych se tedy zeptat. Vy co používáte opencart...jak jste to vyřešili? Chtěl bych nastavit jako dopravu buď Českou poštu nebo osobní převzetí. Ale u pošty více možností např. platba předem - doporučená zásilka, platba dobírkou, expresní balík atd. Takové ty běžné věci v našich krajích

Díky za každou radu.
KEERT