Post by Michal Jinek » Sat Nov 29, 2014 11:31 pm

Ahoj, mám úplně nový eshop, poprvé na OpenCart a mám problém s odečítáním zboží ze skladu.

1. Zadám u výrobku počet kusů skladem: 2
2. Zákazník si objedná 1 kus
3. Počet kusů skladem klesne na 1
4. V historii objednávky dám potom status: Odesláno
5. Ze skladu se odečte další 1 kus a zůstatek je tedy 0

Proč se mi zboží odečítá dvakrát? Jednou při zadání objednávky a podruhé při změnu statusu objednávky na vyřízenou.

Děkuji.
Last edited by Michal Jinek on Thu Feb 12, 2015 9:44 pm, edited 1 time in total.

Newbie

Post by PetrX » Tue Dec 02, 2014 3:39 am

Tak to je nějaké nestandardní chování. Nemáš tam nainstalovaný nějaký modul, VQmod apod.? Pokud ano zkus je povypínat a zkus zkušební objednávku bez. Pokud bude fungovat vše ok, zapínej jeden po druhým až zjistíš, který to dělá ;-).

SLAVNÉ ČAJE ČÍNY

New member

Post by Michal Jinek » Thu Feb 12, 2015 9:43 pm

Nějakou dobu jsem to teď neřešil a odečítání ze skladu dělal ručně. Myslel jsem, že po instalaci modulu GoPay to potom bude v pořádku. Ale bohužel, pořád to blbne.

Když provedu objednávku, tak se odečte jedna položka ze skladu a stav je "Čeká na platbu", po zaplacení je stav "Platba přijata" a opět se odečte jedna položka ze skladu a když pak dám "Zboží odesláno", tak se odečte další položka ze skladu. Je potřeba, aby se položka odečetla jen jednou při prvním potvrzení objednávky. Je to třeba někde chybně nastaveno?

Nahrál jsem sem obrázek, jak to mám nastavené. U každé změny stavu objednávky se odečte jedna skladová položka.
U stavu "Zrušeno a Refunded" se jedna položka přičte (což je v pořádku).

Attachments

Screenshot_4.jpg

Screenshot_4.jpg (20.29 KiB) Viewed 981 times

Newbie

Post by hawkey » Fri Feb 13, 2015 3:11 am

Ano, ve verzi 2.0.0.0 je chyba, jak už to tak v první verzi nové řady často bývá.
Samozřejmě by nebyl problém tuto chybu opravit, ovšem těch chyb je tam spousta jiných, takže rozumnější by bylo instalovat novější. Solidní verze k ostrému provozu je až 2.0.1.1

Co se týče této chyby, v souboru catalog/model/checkout/order.php je třeba řádek

if (!in_array($order_info['order_status_id'], array_merge($this->config->get('config_processing_status'), $this->config->get('config_complete_status'))) || in_array($order_status_id, array_merge($this->config->get('config_processing_status'), $this->config->get('config_complete_status')))) {

opravit na

if (!in_array($order_info['order_status_id'], array_merge($this->config->get('config_processing_status'), $this->config->get('config_complete_status'))) && in_array($order_status_id, array_merge($this->config->get('config_processing_status'), $this->config->get('config_complete_status')))) {

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe