Post by peternet » Tue Jan 06, 2015 3:23 am

Zdravím, používám nejnovější verzi opencart. Po dokončení objednávky se mi v emailu řádky zobrazují takto ve stylu:

Code: Select all

Jméno = Petr

Příjmení = Čerňanský

Ulice a číslo popisné = Beskydská 1715

Město = Frýdek-Místek

PSČ = 73801

Kód okresu = 

Stát = Česká republika" id="input-address-format" class="form-control">	
Tady je screen:
Snímek obrazovky 2015-01-05 v 20.06.54.png

Snímek obrazovky 2015-01-05 v 20.06.54.png (28.4 KiB) Viewed 883 times

A v historii objednávky takto: Nedělal jsem skoro žádné úpravy, opencart mám nainstalován čistě, netušíte kde je problém?

Newbie

Post by fsoft » Tue Jan 06, 2015 5:18 am

navrhuji znovu zkopírovat soubory

catalog/view/theme/sablona/template/xxx

produkty se zobrazují normálně??

http://svetposteli.com

Active Member

Post by jakuba » Tue Jan 06, 2015 6:25 am

vidím to na dva možné scénáře

1. špatný český překlad
2. špatná šablona, ale protože to první je screen z mailu a ten se moc často neupravuje, bude to nespíše překlad.

Active Member

Location - CZ-Prague

Post by peternet » Tue Jan 06, 2015 6:58 am

jakuba wrote:vidím to na dva možné scénáře

1. špatný český překlad
2. špatná šablona, ale protože to první je screen z mailu a ten se moc často neupravuje, bude to nespíše překlad.
No takto - první jsem stáhl nějaký asi starý překlad a pak ho nahradil zprávným. Podivný je soubor: admin/lanaguage/czech/localisation/country.php - tam jsou přesně ty chyby "Jméno = {firstname}<br />" - ale i když soubor smažu, v historii objednávky je to pořád stejné. V žádném jiném souboru mi to už nic podobném nenachází.

EDIT: Už mi z toho hrabe. Zálohoval jsem a smazal všechny soubory s češtinou. Vyhledal jsem VEŠKERÉ soubory které obsahují slovo "jméno" abych měl jistotu a ty smazal. No a v historii objednávek už je VŠECHNO anglicky až na ty položky "Jméno = xxx <br /> a podobně :-)

Chápe to někdo ?

Newbie

Post by jakuba » Tue Jan 06, 2015 7:43 am

je to v databázi asi

Active Member

Location - CZ-Prague

Post by peternet » Tue Jan 06, 2015 4:12 pm

Tak jsem v šabloně našel, že CELÁ ta tabulka se vyvolává "$payment_address" - a tato proměnná se nachází jen ve dvou php souborech -
/admin/controller/sale/order.php
/catalog/controller/payment/pp_express.php

V onom order.php je tohle:

$payment_address = str_replace(array("\r\n", "\r", "\n"), '<br />', preg_replace(array("/\s\s+/", "/\r\r+/", "/\n\n+/"), '<br />', trim(str_replace($find, $replace, $format))));
Ale i když oba ty soubory smažu, NIC se nezmění :)

EDIT: Po nahrazení nejen šablony, ale VŠECH souborů opencart to stejně dělá pořád, takže asi nějaký problém v DB.

EDIT2: Tak v databázi jsem našel tenhle bordel:

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `oc_country`
--

CREATE TABLE `oc_country` (
`country_id` int(11) NOT NULL,
  `name` varchar(128) NOT NULL,
  `iso_code_2` varchar(2) NOT NULL,
  `iso_code_3` varchar(3) NOT NULL,
  `address_format` text NOT NULL,
  `postcode_required` tinyint(1) NOT NULL,
  `status` tinyint(1) NOT NULL DEFAULT '1'
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=258 DEFAULT CHARSET=utf8;

--
-- Dumping data for table `oc_country`
--

INSERT INTO `oc_country` (`country_id`, `name`, `iso_code_2`, `iso_code_3`, `address_format`, `postcode_required`, `status`) VALUES
(56, 'Česká republika', 'CZ', 'CZE', 'Jméno = {firstname}<br />\r\nPříjmení = {lastname}<br />\r\nUlice a číslo popisné = {address_1}<br />\r\nMěsto = {city}<br />\r\nPSČ = {postcode}<br />\r\nKód okresu = {zone_code}<br />\r\nStát = {country}</span>" id="input-address-format" class="form-control">', 0, 1),
(189, 'Slovensko', 'SK', 'SVK', 'Jméno = {firstname}<br />\r\nPříjmení = {lastname}<br />\r\nFirma = {company}<br />\r\nUlice a číslo popisné = {address_1}<br />\r\nMěstská část = {address_2}<br />\r\nMěsto = {city}<br />\r\nPSČ = {postcode}<br />\r\nOkres = {zone}<br />\r\nKód okresu = {zone_code}<br />\r\nStát = {country}</span>" id="input-address-format" class="form-control">{firstname} {lastname}\r\n{company}\r\n{address_1}\r\n{address_2}\r\n{city} {postcode}\r\n{zone}\r\n{country}', 0, 1);

-- --------------------------------------------------------

Newbie

Post by jakuba » Tue Jan 06, 2015 6:57 pm

V tom případě stačí v adminu v lokalizací země upravit tvar adresy

Active Member

Location - CZ-Prague