Post by fsoft » Wed Oct 22, 2014 1:52 am

Dobrý večer,

chci přesunout eshop od wedosu k českému hostingu.
Komplet shop jsem nakopíroval na nové FTP, naimportoval DB a změnil aboslutní cesty + db v config souborech.
Problém je, že když si v hosts upravím IP adresu na nový hosting, protože ještě nemám doménu přesměrovanou, protože eshop ještě není funkční, vypisuje mi hlavní strana toto:

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/database/mysql.php on line 6
Warning: fopen(/home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/cache/cache.language.1413917322): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/library/cache.php on line 32Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/library/cache.php on line 34Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/library/cache.php on line 36Warning: fopen(/home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/cache/cache.currency.1413917322): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/library/cache.php on line 32Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/library/cache.php on line 34Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/library/cache.php on line 36

a administrace toto:

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/system/database/mysql.php on line 6
Warning: fopen(/home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/image/test): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 48Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 50Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 52Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 55Warning: fopen(/home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/image/cache/test): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 65Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 67Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 69Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/admin/controller/common/home.php on line 72

můžete mi, prosím poradit o co jde? Na českém hostingu je php 5.5 .

Díky moc

http://svetposteli.com


Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 29, 2013 9:06 pm

Post by jakuba » Wed Oct 22, 2014 3:10 am

Počkejte na plné převedení, adresy jsou uvedeny i v databázi u některých polí, ušetříte si čas a námahu.

Každopádně radím udělat převod tak, že nejdříve na novém hostingu nainstalujete čistý OpenCart, tím získáte configy se správnou serverovou adresou. Všechny soubory mimo právě tyto configy smažete a nahrajete zálohu. Pak jen stačí zkontrolovat jestli v db není ještě něco napojeno na starou strukturu. Vqmod se vždy nějak reinstaluje, takže ten se nastavovat nemusí.

Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 08, 2011 12:51 am
Location - CZ-Prague

Post by fsoft » Wed Oct 22, 2014 3:15 am

jakuba wrote:Počkejte na plné převedení, adresy jsou uvedeny i v databázi u některých polí, ušetříte si čas a námahu.

Každopádně radím udělat převod tak, že nejdříve na novém hostingu nainstalujete čistý OpenCart, tím získáte configy se správnou serverovou adresou. Všechny soubory mimo právě tyto configy smažete a nahrajete zálohu. Pak jen stačí zkontrolovat jestli v db není ještě něco napojeno na starou strukturu. Vqmod se vždy nějak reinstaluje, takže ten se nastavovat nemusí.
díky, takže nahraju čístý a pak smažu vše až na config.php a admin/config.php a nahruju to staré? a db tu novou, která se vytvoří tedy smažu a naimportuji novou?

http://svetposteli.com


Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 29, 2013 9:06 pm

Post by jakuba » Wed Oct 22, 2014 6:49 am

fsoft wrote:
jakuba wrote:Počkejte na plné převedení, adresy jsou uvedeny i v databázi u některých polí, ušetříte si čas a námahu.

Každopádně radím udělat převod tak, že nejdříve na novém hostingu nainstalujete čistý OpenCart, tím získáte configy se správnou serverovou adresou. Všechny soubory mimo právě tyto configy smažete a nahrajete zálohu. Pak jen stačí zkontrolovat jestli v db není ještě něco napojeno na starou strukturu. Vqmod se vždy nějak reinstaluje, takže ten se nastavovat nemusí.
díky, takže nahraju čístý a pak smažu vše až na config.php a admin/config.php a nahruju to staré? a db tu novou, která se vytvoří tedy smažu a naimportuji novou?
ano, přesně tak.

Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 08, 2011 12:51 am
Location - CZ-Prague

Post by fsoft » Wed Oct 22, 2014 3:13 pm

Jeste bych si chtel ujasnit jak je to s databazi....opencart si vytvori pri instalaci novou, tu smazu komplet a naimportuju tu starou od wedosu? V te stare db nikde nebude zapsana take absolutni cesta k nejakym souborum podle stareho hostingu?
Diky

http://svetposteli.com


Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 29, 2013 9:06 pm

Post by hawkey » Wed Oct 22, 2014 11:37 pm

Váš postup při stěhování je správný, problém je že u ceského hostingu už nepodporují mysql library, ale jen novější mysqli, což je třeba upravit v configu. A potom je třeba nastavit práva k zápisu do adresáře cache.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by fsoft » Thu Oct 23, 2014 12:53 am

můžete mi, prosím, poradit, jak to v configu upravím na mysqli?

děkuji

http://svetposteli.com


Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 29, 2013 9:06 pm

Post by fsoft » Fri Oct 24, 2014 12:43 am

stala se naprosto podivná věc......nyní jsem kontroloval eshop před přesunem domény na tento hosting a najednou koukám a všechny ceny mám bez DPH a i v adminu je cena s DPH stejná jako bez DPH. V domění, že se jedná o chybu při importu databáze, jsem starou smazal a naimportoval znovu....ceny se upravili, ale vyskakuje nahoře toto hlášení:
Notice: Undefined index: in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_home.php on line 8Notice: Undefined offset: 1 in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_home.php on line 10Notice: Undefined index: in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_home.php on line 10Notice: Undefined offset: 1 in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_home.php on line 10Notice: Undefined offset: 2 in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_home.php on line 10Notice: Undefined index: in /home/www/svetposteli.com/www/svetposteli.com/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_home.php on line 10

co to může být?

děkuji

http://svetposteli.com


Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 29, 2013 9:06 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests