Post by bertjan » Mon Jul 21, 2014 10:24 pm

Standaard is het niet mogelijk om in OpenCart unieke SEO urls per taal in te geven. Ik wil even peilen of er behoefte is aan een extensie die dit mogelijk maakt. Voorbeeld: Je hebt webshop.nl en webshop.com op een OpenCart installatie draaien. Een van je productcategorieen heet wasmachines. Je hebt dat webshop.nl/wasmachines maar ook webshop.com/wasmachines. Eigenlijk wil je, om ook vindbaar te zijn op je engelse shop webshop.com/washing-machines. Dit geldt overigens ook voor je producten. Hier wil je eigen per taal een SEO url voor kunnen maken.

Wij overwegen hier een extensie voor te realiseren maar willen eerst onderzoeken of hier genoeg vraag naar is. We willen er tussen de 30 en 50 euro voor vragen. Graag jullie reactie!

Scorende OpenCart webshops (https://www.comercia.nl)


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Aug 07, 2013 7:06 pm
Location - Twello

Post by k2tec » Tue Jul 22, 2014 1:48 am

Zo moeilijk is het niet.
Je maakt een multishop
1 met NL
1 met com
Je maakt een categorieen voor je .nl en koppelt ze aan je .nl
het zelfde voor je .com categorieen
Je koppelt de .nl artikellen op je nl shop
en je koppelt je .com artikelen op de com shop

Iedere cat en product kun je nu een eigen seo en product naam geven.

that's all

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by psxgamer » Tue Jul 22, 2014 6:14 am

Er is zeker behoefte aan. Ik ben al lang aan het zoeken naar zo'n extentie. Ik heb verschillende SEO extenties geprobeeerd die ook deze functie bevatten en die zorgden één voor één voor dikke problemen. In de praktijk gebruik ik er geen enkele van.

Ter info: ik was tot voor kort ook zeer enthousiast over die multistore functie. Verschillende domeinen met ieder domein zijn eigen taal. Ik ben nu al heel wat minder enthousiast. Mijn hoofd website draait goed. Toen ik die begin 2012 lanceerde had ik binnen de 3 dagen mijn eerste bestelling en die zijn ook blijven komen.

De multistores is een heel ander verhaal. Hebben hetzelfde uiterlijk, bevatten dezelfde producten aan dezelfde prijs. Die zijn nu een maand of 2-3 online en lijken niets te bereiken.

Via mijn .BE heb ik regelmatig bestellingen uit Nederland dus ik heb via multistore een apart .NL domein gelanceerd specifiek voor Nederland. Nauweljks bezoekers en zeer hoge bounce rate. Ik kijk het nog wat aan omdat ik toch geen extra werk heb met de multistores maar zie er niet veel meer in.

Lost ook niet alle problemen op. Hier in België spreekt de helft van de bevolking Frans. Ook een .FR gelanceerd maar daar target je dan automatisch Frankrijk mee. Dus of nog een multistore met .BE domein maar met Frans als hoofdtaal of zo'n extentie met unieke SEO url per taal.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 13, 2010 4:14 am

Post by bertjan » Tue Jul 22, 2014 3:07 pm

@ Kk2tec: De workaround die jij schetst is prima te doen als je maar een paar producten verkoopt. Heb je een groter assortiment dan wil je het voorraadbeheer centraal doen en niet op twee verschillende plekken. Daarnaast vervalt met jouw workaround ook de optie om per taal een tab te gebruiken.

@psxgames: Dank voor je reactie. Ik vind persoonlijk ook dat de multistore functie nog verder verbeterd kan worden. Eigen SEO urls per taal, indien die het onderscheid is tussen de subshops, zou al een stap de goede richting in zijn.

Scorende OpenCart webshops (https://www.comercia.nl)


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Aug 07, 2013 7:06 pm
Location - Twello

Post by k2tec » Tue Jul 22, 2014 3:14 pm

De multistores is een heel ander verhaal. Hebben hetzelfde uiterlijk, bevatten dezelfde producten aan dezelfde prijs.
Met multistore kun je aan elke shop wel een andere template gebruiken, ook kun je de design(layout per shop veranderen).
Bevestigings mail kun je per store een andere layout geven.

Per store kun je ook andere prijzen maken.

Je krijgt alleen 2x zoveel producten en categorieen. Je zult dus goed moeten na denken hoe je je structuur van categorie en product wilt opzetten.

Multistore is ideaal met 1 admin gedeelte.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by k2tec » Tue Jul 22, 2014 3:28 pm

het voorraadbeheer centraal doen en niet op twee verschillende plekken
Dit probleem klopt. Omdat je een product_id wasmaschine en product_id washing-machines hebt.
Maar het modelnummer is hetzelfde, dus moet hij van ale 2 de model nummers 1 aftrekken als er 1 besteld wordt.

Volgens mij is er ook wel een SEO multilanguage extensie maar ik heb geen url ervan

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by psxgamer » Wed Jul 23, 2014 1:37 am

En multistore hangt helemaal af van het soort produkten dat je verkoopt.

Ik verkoop games dus ongeacht de taal is de urls iets in de aard van ps3-call-of-duty.

Een kameraak van mijn verkoopt knutselgerief e.d. Op dit moment is een multistore geen optie. In het Nederlands potlood en in het Frans crayon. Die heeft dus zeker een aparte URL nodig voor iedere taal. Die gebruikt nu effectief 2 losstaande websites zonder gebruik te maken van de multistore.

Of er is een SEO probleem met mijn site waar ik me niet van bewust ben of Google ziet dat dit multistores zijn. Zoals in mijn eerste post mijn website draait uitstekend maar de multistores komen niet van de grond.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 13, 2010 4:14 am

Post by jordischut » Wed Jul 23, 2014 3:21 pm

k2tec wrote:
het voorraadbeheer centraal doen en niet op twee verschillende plekken
Dit probleem klopt. Omdat je een product_id wasmaschine en product_id washing-machines hebt.
Maar het modelnummer is hetzelfde, dus moet hij van ale 2 de model nummers 1 aftrekken als er 1 besteld wordt.

Volgens mij is er ook wel een SEO multilanguage extensie maar ik heb geen url ervan
De voorraad wordt afgetrokken op basis van product_id, niet op model. Dit kan je zien aan de code in het catalog/model/checkout/order.php bestand (dit is versie 1.5.6.4):

Code: Select all

$this->db->query("UPDATE " . DB_PREFIX . "product SET quantity = (quantity - " . (int)$order_product['quantity'] . ") WHERE product_id = '" . (int)$order_product['product_id'] . "' AND subtract = '1'");

Officieel OpenCart partner, ontwikkelaar van Beslist, Bol.com (nieuwe API V3!), Exact, Twinfield & E-boekhouden koppelingen. Vragen? Stel ze gerust!
http://www.internetbureauschut.nl/


New member

Posts

Joined
Wed Aug 10, 2011 3:43 pm
Location - Hardinxveld-Giessendam

Post by bertjan » Wed Jul 23, 2014 6:15 pm

Met trots presenteer ik jullie de Multilingual SEO urls extensie:
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=18006

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Scorende OpenCart webshops (https://www.comercia.nl)


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Aug 07, 2013 7:06 pm
Location - Twello

Post by i2Paq » Wed Jul 23, 2014 6:18 pm

bertjan wrote:Met trots presenteer ik jullie de Multilingual SEO urls extensie:
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=18006

Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Er staat wel een schijnende taalfout/zinsbouw in de header-image :o

"A must have if for every multilingual OpenCart store!"

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by bertjan » Wed Jul 23, 2014 6:28 pm

Dank voor de oplettendheid. Direct aangepast ;)

Scorende OpenCart webshops (https://www.comercia.nl)


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Aug 07, 2013 7:06 pm
Location - Twello

Post by k2tec » Wed Jul 23, 2014 9:48 pm

Code: Select all

$this->db->query("UPDATE " . DB_PREFIX . "product SET quantity = (quantity - " . (int)$order_product['quantity'] . ") WHERE product_id = '" . (int)$order_product['product_id'] . "' AND subtract = '1'");
Maar dit is wel aan te passen

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by jordischut » Wed Jul 23, 2014 10:19 pm

k2tec wrote:

Code: Select all

$this->db->query("UPDATE " . DB_PREFIX . "product SET quantity = (quantity - " . (int)$order_product['quantity'] . ") WHERE product_id = '" . (int)$order_product['product_id'] . "' AND subtract = '1'");
Maar dit is wel aan te passen
Uiteraard, maar niet hoe het standaard in OpenCart zit, om verwarring te voorkomen ;)

Officieel OpenCart partner, ontwikkelaar van Beslist, Bol.com (nieuwe API V3!), Exact, Twinfield & E-boekhouden koppelingen. Vragen? Stel ze gerust!
http://www.internetbureauschut.nl/


New member

Posts

Joined
Wed Aug 10, 2011 3:43 pm
Location - Hardinxveld-Giessendam
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests