Post by antstyl » Mon Oct 21, 2013 9:24 pm

Καλησπέρα σε όλους και πάλι..

το πρόβλημα μου έχει να κάνει με τους αργούς ρυθμούς φόρτωσης μιας από τις σελίδες μου, συγκεκριμένα eshop με αρκετά προϊόντα (8000+). Προφανώς θα μπορεί να είναι και απλά πρόβλημα του server, αλλά είπα να πάρω και την γνώμη σας.

Η σελίδα προς το παρόν φιλοξενείται σε shared hosting, και σύντομα θα μεταφερθεί σε vps. Αλλά προτού γίνει αυτό θα ήθελα να εξαλείψω την πιθανότητα να έχει κάποιο πρόβλημα και η ίδια η σελίδα και να υπάρχει και στο vps.

H σελίδα, ύστερα από παράπονα μου προς την εταιρία web hosting για αργό γενικά loading αλλά και ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις αδικαιολόγητα αργό (που αυτό προφανώς είναι λόγω φόρτου τη συγκεκριμένη στιγμή στον server και από άλλες σελίδες), μεταφέρθηκε από ότι είδα σε νέο server που προς το παρόν είναι μόνη της. Παρόλαυτα το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η σελίδα αργεί να ξεκινήσει να φορτώσει, και όχι τόσο κατά την διαδικασία που λαμβάνει τα δεδομένα. Τρέχοντας το firebug έλαβα τα εξής στοιχεία της συνημμένης εικόνας. (Πέρα από το accodion.css που πρέπει να δω και για αυτό τι ευθύνεται παρατηρώ τεράστιο χρόνο στο πρώτο)

Γνωρίζει επομένως κάποιος αν αυτό έχει να κάνει με τον server ή την ιδια την σελίδα?

Attachments

21-10-2013 4-23-30 μμ.jpg

21-10-2013 4-23-30 μμ.jpg (330.77 KiB) Viewed 1467 times

Active Member

Post by servetas » Mon Oct 21, 2013 9:54 pm

Δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με το θέμα αλλά έχεις δει αν κάνουν δουλειά τα διάφορα speed up extensions που υπάρχουν; (Τουλάχιστον ως μια προσωρινή λύση μέχρι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου.)

New member

Post by botonakis » Wed Oct 23, 2013 4:59 am

Ξεκινάω :) (πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε ολόκληρες...)
  • Καταρχάς φτιάξε τα 404 errors που έχεις. Χάνεις miliseconds από τον browser που ψάχνει να τα βρει.
  • Πήγαινε στο διαχειριστικό και στις ρυθμίσεις, ενεργοποίηση GZIP στο 9 (εάν βέβαια το έχει ο server σου)
    Image
  • Μπες στο: 200please.com για να συγκρίνεις την ταχύτητα του server που είσαι με άλλους. Τώρα που σου γράφω, εσένα κάνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα και χτυπάει time out.
  • Ενεργοποίησε Cloud DNS Servers. Εγώ χρησιμοποιώ ClouDNS.net
  • Ο server που βρίσκεσαι κάνει 7 δευτερόλεπτα να απαντήσει:
    Image
  • Κάποιο VQMod extension που έχεις προσπαθεί να βρει σε όλα τα templates που έχεις το accordion stylesheet το οποίο δεν υπάρχει και κάνει τον browser να ψάχνει για πάνω από 30 δευτερόλεπτα...
    Image

Αυτά για αρχή :)

Active Member

Location - Athens, Greece

Post by antstyl » Wed Oct 23, 2013 5:21 pm

servetas wrote:Δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με το θέμα αλλά έχεις δει αν κάνουν δουλειά τα διάφορα speed up extensions που υπάρχουν; (Τουλάχιστον ως μια προσωρινή λύση μέχρι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου.)
Έχω δοκιμάσει κάποια που κρατάνε cache και κάνουν κάποιες μικρές βελτιώσεις. Υπήρξε μια μικρή βελτίωση αλλά και πάλι η αρχική καθυστέρηση είναι τεράστια και αυτό εφόσον οφείλεται πιθανότατα στον server δεν διορθώνεται με αυτά!

@botonakis
Αρχικά ευχαριστώ που το κοίταξες σε βάθος.
  • Βρήκα τα 404 errors ήταν όντως από vqmod
    Ενεργοποίησα το gzip
    Κατά τα άλλα το βασικό πρόβλημα που αφορά τον server, δεν βγάζω άκρη όσο και να επικοινωνώ με την εταιρία hosting καθώς είναι δικό τους θέμα, και δεν έχει να κάνει με την κίνηση του server γιατί το πρόβλημα είναι όλη την ώρα.
    Θα κοιτάξω και το cloud dns, αλλά παλιότερα μου είχαν δημιουργήσει πρόβλημα και αυτοί, σε άλλη υπηρεσία βέβαια.
Γενικά το βασικό πρόβλημα είναι ο server από ότι έχω καταλάβει, αλλά έπρεπε σίγουρα να διορθώσω και αυτά.

Η σελίδα μεταφέρθηκε δοκιμαστικά σε vps, όπου δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα καθυστέρησης και γενικά καμία σχέση η ταχύτητα. Βέβαια παρουσιάστηκαν πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία θα αναλύσω σε άλλο topic, παντού προβλήματα ;D

Active Member

Post by billkou » Thu Oct 24, 2013 6:08 am

Με περίπου ίδιο αριθμό προϊόντων, σε σχετικά γρήγορο vps, είχα τεράστιο πρόβλημα με το load time, χωρίς να έχω πειράξει πρακτικά τίποτα. Ήταν η default συμπεριφορά δηλαδή που είδα με το καλημέρα.

Δοκίμασα αυτά που γράφει το άρθρο και πλέον δουλεύει σε normal επίπεδα :

http://bloke.org/php/opencart-is-slow-w ... ategories/

Επίσης, κάτι που ξέχασα, απο ένα comment στο ίδιο άρθρο ένας γράφει ( το έκανα και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα )

Code: Select all

ALTER TABLE `ocdemo_category_path` ADD INDEX `path_id` (`path_id`);
ALTER TABLE `ocdemo_url_alias` ADD INDEX ` url_alias_id` (`url_alias_id`);
(note that you have to change the table prefix with your own, my was “ocdemo_”)
maybe it helps to someone.
thanks again for this ;)
flerd

New member

Post by antstyl » Thu Oct 24, 2013 5:31 pm

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Κάτι τέτοιο έψαχνα και εγώ, γιατί και εγώ πίστευα ότι κάτι φταίει με την βάση δεδομένων.
Τo εφάρμοσα σε 3 sites, και η διαφορά ήταν τεράστια και κυρίως για το πρόβλημα με την αρχική ανταπόκριση του server που είχα στο site που αναφερόμουν. Πλέον όποια καθυστέρηση απομένει έχει να κάνει με τις δυνατότητες του server καθώς
το δοκίμασα και στον VPS που δεν είχε πρόβλημα γενικά, αλλά με αυτό υπήρξε βελτίωση ακόμα και εκεί με χρόνο απόκρισης πλέον 0,45 sec από 1,1-1,2 που ήταν.

Σε ευχαριστώ πολύ και νομίζω ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία indexes για eshop με πολλά προϊόντα και κυρίως κατηγορίες.
Καλό θα ήταν να πουν και άλλοι την γνώμη τους βέβαια.

Active Member

Post by apostolos_4 » Sun Jun 08, 2014 12:33 am

Πολύ ενδιαφέρον αυτό εδώ το άρθρο: http://bloke.org/php/opencart-is-slow-w ... ategories/
Όπως πρόσεξα έχει ανεβάσει ακόμα ένα καινούργιο
http://bloke.org/opencart/opencart-slow ... ment-13512
στο οποίο καταδεικνύει ένα αρχείο με το οποίο κάνει τις πρώτες αλλαγές και κάποιες εξτρά. Πιο συγκεκριμένα:

This script will apply several changes to boost the performance of OpenCart, including:

DONE: Convert MySQL DB Storage Engine from MyISAM to InnoDB
DONE: Add indexes to all foreign keys (columns ending with '_id')
TODO: Delete Script Function
TODO: Replace config.php and admin/config.php with dynamic Git-friendly version
TODO: Accurately Detect and Remove Demo Data
TODO: Remove Unwanted Zones

Υπάρχει περίπτωση κάτι από τα παραπάνω να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με τα extensions που χρησιμοποιεί ο καθένας μας;
Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς;
Θα έκανα χειροκίνητα τις αλλαγές που προτείνει ο ίδιος αλλά δεν έχω ιδέα που να πάω. Μήπως κάποιος μπορεί να εξηγήσει μέσα στις άκρες τι να κάνω;
Επίσης έχω μετονομάσει τον φάκελο admin για έξτρα ασφάλεια, παίζει κάποιο ρόλο;

New member