Post by Anttih » Fri May 16, 2014 2:19 pm

M4ketech wrote: Mutta mistä saan checkout.fi maksutapojen logot? Ei kokonaisena kuvana, vaan yksittäisenä kaikki...
Joudut itse keräilemään maksutapojen logot palveluntarjoajien sivuilta tai sitten teurastat Checkoutin bannerin ja otat kuvat siitä.

Eikös tohon maksutapojen kohdalle sopisi hyvin Checkoutin automaattisesti päivittyvä banneri kokoa 300x300 jonka sitten pienennät css:llä 220px levyiseksi? Ei tarvitsisi huolehtia oikeista logoista.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by M4ketech » Fri May 16, 2014 8:13 pm

Sain nyt suhteellisen järkevästi tehtyä suoraan "lisää kuva" toiminnolla tuohon noi.

http://tarviketepi.fi/index.php

Musta näyttää ihan hyvältä.

Vielä pitäs jaksaa viilata. Onko kellään nopeeta vinkkiä miten tuota yläpalkin "Call: +00...." puhelinnumeroa vaihdetaan? en oikeen mistään löytänyt ja teeman tekijällä menee taas aikaa vastata tuhottoman kauan.

New member

Posts

Joined
Fri May 02, 2014 3:20 am

Post by pm-netti » Sat May 17, 2014 12:02 am

M4ketech wrote:Sain nyt suhteellisen järkevästi tehtyä suoraan "lisää kuva" toiminnolla tuohon noi.

http://tarviketepi.fi/index.php

Musta näyttää ihan hyvältä.

Vielä pitäs jaksaa viilata. Onko kellään nopeeta vinkkiä miten tuota yläpalkin "Call: +00...." puhelinnumeroa vaihdetaan? en oikeen mistään löytänyt ja teeman tekijällä menee taas aikaa vastata tuhottoman kauan.
Vinkki voi olla nopea, en tiedä kuinka nopea on se vaihtohomma :)
Tuo puhelinumero on kuvana:

Code: Select all

image/megnor/header_banner.png
Tuota kuvaa kun muokkaa kuvankäsittelyssä, niin ok. En tiedä tästä teemasta, voiko siinä muokata tuota kuvaa administa.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Mi_Kaheli » Sat May 17, 2014 2:24 am

Mun laittamassa teemassa oli teeman hakemiston juuressa config.xml johon sai muokata joitain perus juttuja ja asetuksia, joita teeman tekijä oli laittanut muokattavaksi, kuten mm. tuollainen puhelinnumero.

pm-netti wrote: Tuota kuvaa kun muokkaa kuvankäsittelyssä, niin ok. En tiedä tästä teemasta, voiko siinä muokata tuota kuvaa administa.
Onko mahollista, että tuo kuva luodaan tuonne jollain työkalulla automaattisesti, eli jos muokkaa kuvan manuaalisesti, niin se korvaantuisi takaisin alkuperäisellä itsestään..?

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sat May 17, 2014 3:01 am

pm-netti wrote:
Mi_Kaheli wrote:Pitäisi vaihtaa logo-kuva asiakkaalle lähtevään sähköpostiin, kun asiakas tekee tilauksen.
Mulla on tumma-pohjainen kauppa ja sillä sitten vaalea sävyinen logo, että se näkyy, mutta sähköpostiin pitäisi saada meidän logo mustana.. ei muuten näyt sähköpostin valkoisesta taustasta.
Eli pitäisi vaihtaa logo-määrittely tuonne catalog/view/theme/TEEMA/template/mail/order.php tiedostoon.

Nythän siellä on

Code: Select all

<div style="width: 680px;"><a href="<?php echo $store_url; ?>" title="<?php echo $store_name; ?>"><img src="<?php echo $logo; ?>" alt="<?php echo $store_name; ?>" style="margin-bottom: 20px; border: none;" /></a>

Ilmeisesti pitäisi joko suoraan tuonne <?php echo $logo; ?> tilalle vaihtaa polku kuvaan, mutta se ei oikein tuntunut toimivan
ehkä polku pitäisi osoittaa palvelimen juuresta saakka tai sitten www-osoitteena???? näitä en kokeillut, koitin vain image/data/logo2.png

Tai sitten pitäisi määrittää ennen tuota riviä muuttuja $logo2 ja sille sitten se kuvan osoite
Mutta ei vaan tunnu luonnistuvan, vaikka koittaa mukailla netistä löytyviä ohjeita ym.

Mikä siis neuvoksi?
Tuo logopolku tulostuu tiedostosta catalog/model/checkout/order.php. Siellä rivillä 290 on teksti:

Code: Select all

$template->data['logo'] = $this->config->get('config_url') . 'image/' . $this->config->get('config_logo');
Ehkä tuo on helpointa vaihtaa näin:
Lisää cpanelissa uusi rivi tauluun setting. Anna sen ryhmäksi vaikka "oma" ja avaimeksi "oma_logo" ja value kenttään kirjoitat sen polun, esim. "data/oma_logo.png".
Sitten yrität vqmodilla muuttaa tuon rivin 290 siten, etää siinä lukee :

Code: Select all

$template->data['logo'] = $this->config->get('config_url') . 'image/' . $this->config->get('oma_logo');

No okei, nyt kun tuon teki, niin olihan se kyllä helppo.
Eli homma bueno, kiitos taas :)





Nyt ajattelin paneutua tuohon kaupan päivittämiseen...

Noita uusia versioita tuli äskettäin vähän turhan tiheästi, vissiin vähän virheitä tullut uusiin julkaisuihin, kun piti niin nopeaan tahtiin laittaa uutta.

Nyt siis varmuuskopio tietokannasta, sekä tiedostoista.

Jos joku menee vikaan, niin joutunen palauttamana molemmat....
En oo kokeillut vielä tuon tietokannan palauttamista tuola webhotellissa jossa mulla sivu on, toivottavasti sielä riittää resurssit sitä varten, jos tarve tulee.
Varmaan saa lisää resursseja käyttöön, jos on hätätilanne, eikä esim. muisti riittäisi palauttamiseen, mutta toivotaan, että ei tuu tarve palauttaa :)

Nyt vaan sitten tulta päin!!
Toivottavasti en oo kovin hirveesti muokannut noita ns. core tiedostoja... kaikkea ei vaan muista :D

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sat May 17, 2014 4:38 am

Sain opencartin päivitettyä.
Ihan kaikkea en oo vielä testannut, mutta tähän mennessä ei oo tullu kuin yksi korjaustarve ja sekin oli adminpuolen css:ään yksi värimääritys.

Eli suuresta jännityksestä pääsikin tosi vähällä.
Nyt pitää vaan tästä eteenpäin pitää mielessä se, että miten näitä muokkaan ja jos pitää koskea johonkin opencartin omaan tiedostoon, niin pitää kirjata tarkasti ylös, mitä on tehty.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sat May 17, 2014 5:23 am

Testasin lahjakortin toimintaa (sama ongelma oli jo ennen päivitystä)

Kun menen tilauksiin ja klikkaan view
Tulee ruutuun virhe-ilmoitus ikkuna, jossa lukee:
Error: parsererror SyntaxError: Unexpected token <

oc:n virhelogiin tuo ei kuitenkaan tallennu.
Kun virheeseen klikkaa ok-nappia, niin kaikki toimii mielestäni normaalisti.


Lisäksi tuo tilattu lahjakortti ei toimi, valittaa että koodi on virheellinen tai käyttöraja saavutettu.
Lahjakortin tila on enabled.
Itse käsin luotu lahjakortti kuitenkin toimii normaalisti, eikä lahjakorttien hallinta-sivulla ole asetuksissa mitään eroa korteilla.

Katsoin myös tietokannasta kaikki mitkä liittyi voucheriin, joka kohta tilatussa ja käsin tehdyssä vastasi toisiaan.
käsin tehdyssä on order_id 0 ja tilatussa on kyseisen tilauksen numero.
muutin kannasta tuon tilatun order_id:n nollaksi, niin sitten lahjakortti alkoi toimia....
Kumma juttu, joku virhe varmaan tossa lahjakortissa...

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sat May 17, 2014 3:28 pm

Löysin googlella juuri saman ongelman, mutta ei vastausta.
http://www.opencartaz.com/opencart/gift ... rking.html

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by M4ketech » Sun May 18, 2014 4:59 am

Nyt sain yläosankin muokattua. Vielä olisi checkoutin ajo palvelimille sekä pitäisi katsoa prinettiä (tuskin tulee alussa kun maksaa sen verran ja rahat painotettu mainontaan sekä markkinointiin). Jotain teeman osia pitää vielä muokata, hioa, lisätä tuotteita ja tietty kokeilla sekä kokeilla löytyykö virheitä mistään...

Kysyn nyt ehkä vähän hölmän kysymyksen, mutta saako mistään kaikkia tuotteita alennukseen, tarkoituksena olisi jos saisi niin alentaa kaikki tuotteet esim. 10%.

New member

Posts

Joined
Fri May 02, 2014 3:20 am

Post by Mi_Kaheli » Sun May 18, 2014 6:24 am

Ei tuu mitään muuta kaikenkattavaa alennusta mieleen, kuin alennuskoodit...

Eli ei taida sellaista olla.

Lisäosia löytyy siihen hommaan
http://www.opencart.com/index.php?route ... 20products


Jos haluaa antaa alennuksen kaikille, niin voihan alennuskoodia vaikkapa mainostaa isosti etusivulla ja myös muualla.
Voi olla että alennuskoodi jopa innostaa enemmän ihmisiä ostamaan tavaraa, kuin pelkkä alennus kaikille.
Alennuskoodi tuntuu jotenkin henkilökohtaisemmalta, vaikka se olisi julkisessa jaossa.

Tämä siis on oma mielipiteeni ilman mitään sen kummempaa tutkimusta aiheesta.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sun May 18, 2014 6:38 am

Huomasin hieman hölmön homman...
Jos tulee tarve muokata jonkun rekisteröityneen asiakkaan tietoja, niin tietojen muokkaamisen vahvistamiseksi täytyy antaa asiakkaan itse valitsema salasana... eli käytännössä salasana pitää vaihtaa.. onko siinä mitään järkeä.

Saahan noita muutettua suoraan tietokannasta, mutta ei siinäkään oikein ole järkeä..

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by M4ketech » Sun May 18, 2014 2:59 pm

Pitääkin kokeilla noita alennuksia ja tuota checkoutia tänään.

Mites nyt kun hioin noita pikkujuttuja, törmäsin kaupassa ihan hiton moneen tiedostoon. Esim kansiot "payment" on täynnä tiedostoja vaikka muut ei ole edes käytössä. Hidastaako kaupan toimintaa ja onko kukaan uskaltanut poistaa?

E: luinkin tommosen http://cartadvisor.com/blog/2013/11/05/ ... art-store/

Kokeilin ekaa kohtaa ja autto se sentään mittauksen mukaan jotain. Laitoin pakkauksen myös 4:lle. Pitää koittaa perehtyä myöhemmin lisää.
Last edited by M4ketech on Sun May 18, 2014 3:49 pm, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Fri May 02, 2014 3:20 am

Post by Mi_Kaheli » Sun May 18, 2014 3:48 pm

En usko, että hidastaa ollenkaan, mutta jos haluat sitä maksutapa-listaa admin hallinnasta lyhemmäksi, niin kai noita voi poistaa.
Itse muutin admin/controller/payment hakemistosta kaikkien ei haluamieni tietostopäätteen vääräksi.. tai oikeastaan vain lisäsin perään .pois
Niin ne ei listaannu sielä adminissa, eikä näy haittaavan kaupan toimintaakaan, ainakaan ei mitään ongelmaa ollut havaittavissa.

Toki, jos jotain ongelmaa tulee, niin tarvitsee pitää mielessä, että on tuolta noi poistanut.

Älä poista sieltä mitään, mikä on asennettu, siitä todennäköisesti tulee vikoja, eli poista vain niitä, missä lukee insstall


Onhan se kivemman näköinen, kun ei ole noita ylimääräisiä, joten taidan tehdä muillekkin paikoille noin.. tosin, sitten kun päivittää verkkokaupan, niin kaikki pitää tehdä uudelleen... tai itseasiassa sielä hakemistossa tulee olemaan omalla kohdallani sitten kaikki tiedostot tuplana, toiset ilman .pois päätettä ja toisen sillä päätteellä.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sun May 18, 2014 4:10 pm

Nyt mä tajusin, mikä sielä on se todellinen ongelma.

Kun menen muokkaamaan asiakastietoa
Fax-kohtaan jostain syystä tulee automaattisesti mun oma admin-käyttäjänimi ja password-kohtaan tulee rivi tähtiä, sen verran niitä tulee, että vastaa mun admin-salasanaa
Confirm kohta jää tyhjäksi.

Jos tyhjennän password kohtaan tulleen tähtirivistön, niin saan hyväksyttyä muutokset ilman mitään salasanan antoa confirm-kohtaan.

Eli password ja confirm kohdat on tarkoitettukin asiakkaan salasanan vaihtoa varten.


Kun nyt tajusin tuon automaattisen täydentämisen tapahtuvan tuossa, niin kokeilimpa toisella selaimella, niin ei automaattista täydennystä tapahtunut, eli homma bueno, "vika" selaimessa.

Saako automaattista selaimen tekemää täydentämistä estettyä php:lla?

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sun May 18, 2014 4:20 pm

Selaimena on chrome.
Koitin poistaa chromesta selaimen historiatiedoista kaikki: Automaattisesti täydennetys lomaketiedot
Tuo ei auttanut, joten taitaa kyse olla salanan tallennuksesta... ehkäpä pärjään myös ilman sen automaattista täydennystä, joten poistan sen, jaksan vielä tällä ikää sen verran kirjoittaa, että voin kirjautuessa adminiin kirjoittaa ne tiedot... ehkä se on tietoturvankin kannalta parempi niin.
Näin tein ja nyt toimii normaalisti :)
Joskus/useimmiten vika taitaa olla minun päässäni.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Anttih » Tue May 20, 2014 2:54 pm

Onhan sinulla tilauksen tila niin, että lahjakortti aktivoituu?
Asetuksista löytyy kohta:
Complete Order Status:
Set the order status the customers order must reach before they are allowed to access their downloadable products and gift vouchers.
Tilauksen tilaksi pitää siis tulla tässä kohdassa määritelty ennen kuin lahjakortti toimii.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by Mi_Kaheli » Wed May 21, 2014 3:46 am

No johan oli pienestä kiinni :D
Pitäisi varmaan kaikkien asetusten tekstit lukea ja myös sisäistää :D

Kiitos.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by M4ketech » Thu May 29, 2014 1:17 am

Hei,

Mites ihmiset on asentanu google analytics id:n opencartilla? Tossa teemassa se näkyy ainakin etusivulla jos käy hallinnan kautta laittamassa :o

New member

Posts

Joined
Fri May 02, 2014 3:20 am

Post by pm-netti » Fri May 30, 2014 3:06 am

M4ketech wrote:Hei,

Mites ihmiset on asentanu google analytics id:n opencartilla? Tossa teemassa se näkyy ainakin etusivulla jos käy hallinnan kautta laittamassa :o
Google Analytics sivulta voi hakea koodin ja asentaa sen astuksista Server välilehdeltä. Minäkin tuon tulin asentaneeksi.
Tosin olen vähän pettynyt.
Ei tuo Google Analytics tunnu minusta olevan ihan niinkun täysin tomiva.

Nimittäin. Cpanelin Awstats näyttää että Yhdysvalloista on aika paljon kävijöitä, myös tallentuneet ip-osoitteissa on käyntejä monelta suunnalta Yhdysvalloista. Google Analytics ei ole kuitenkaan tässä löytänyt yhtään kävijää Yhdysvalloista.
Amerikkalaisena tuotteena se taitaa vasiten piilottaa oman maan kansalaisten netissä vierailut.

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

ps. Googlebot on asia erikseen, mutta luulisi ettei se ihan kaikkia operattoreita Amerikoissa omista :)

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Uitto » Sat Jun 28, 2014 1:31 am

Selain tunnistaa tekstikentät niiden "name"-arvon avulla ja tarjoaa täten niille tietoa. Sen takia joihinkin lomakkeisiin ei tule automaattisesti tietoja kun ne on koodattu eri nimille.

Kokeile vaihtaa sen input-kentän name joksikin muuksi kuin "password"


Ps. En itse kyllä tykkää pitää automaattisia tunnuksien täydentämisiä päällä, vaikka kai se NSA ne tiedot saa muutenkin...

Kauppani nasinmatkailuautot.fi/kauppa
OC 1.5.5.1, theme Mobileshoppe
Käytetyt moduulit: Posti, Matkahuolto, Checkout Finland
Ja kasa VQModeja...


New member

Posts

Joined
Tue Jul 10, 2012 10:02 pm
Location - Finland
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests