Post by Ondra02 » Fri Jan 29, 2010 5:47 pm

Zdravím,
jsem celkem amatér.
Při instalování a nastavování shopu jsem se dostal do problému, že nemohu mazat stavy objenávek.
Vytvořit není problém, ale už to nelze smazat. Skočí mně to na stránku na které vypíše toto:

Code: Select all

Error: Could not load model customer/order!
Nejsem 1. kdo si toho všiml:
http://www.opencart.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=9465
ten mě přivedl na myšlenku smazat to v databázi. Myslím, že to bude nějaká hloupost, ale já do kódu zas tak nevidím.
Pak ještě mám spousty otázek, ale ty by byly na jiný topic asi.
Díky moc za info.

Newbie

Post by pEeLL » Fri Jan 29, 2010 6:15 pm

oprava
jdi do opencart-admin-controller-localisation-order_status.php

na radku 364 zmen customer na sale

$this->load->model('sale/order');
a na radku 371 opet customer na sale

$order_total = $this->model_sale_order->getOrderHistoryTotalByOrderStatusId($order_status_id);

Newbie

Post by Ondra02 » Sun Jan 31, 2010 9:13 am

Díky moc!
Já jsem si potom ještě z něčím hrál a přepsal jsem si nějaký soubory, tak jsem to celý smázl, že to znovu nainstaluju. Tak pak dám ještě vědět.
Spíš přemýšlím, jestli tam teda nemám dát tu starší verzy, jak tu všichni zkušení radí, že tato je ještě plná chyb.
Proč tu vlastně nikdo nedá instalaci už komplet v ČJ, ze všemi úpravymi a nastavením, keré se musí udělat?
Když to tak vezmu, tak je to:
1. Instalace EN
2. CJ
3. import-export xlm
4. oprva chyb z á,é atd. při importu
5. čeština v kontaktním formuláři, objednávek, přihlášení
6. nastaveni htaccess
7. nastavení zbozi.php
8. oprava chyb a chyb způsobených kódováním.

aspoň to shrnout do jednoho textu co, jak a kde udělat by bylo super. Nebo mně (amatérovy) tu hrozně chybí popis jednotlivých složek k čemu slouží. Teprve se tím začínám prokousávat. Tím si nechci nějak stěžovat, je to tady super, jak to funguje.

Zprovozňoval už někdo ten Blog modul? Dal by se použít k tomu shopu jako prezentace firmy? Nebo radši něco jiného, třeba CMS Made Simple.

Díky.

Newbie

Post by pEeLL » Sun Jan 31, 2010 4:49 pm

myslim ze nova verze je lepsi. ma sice par chyb ale nic strasneho.

ono vetsina veci ktere je potreba upravit v nove je potreba i ve stare.

jinak pro sem nikdo neda opravenou verzi. treba protoze za mesic bude nova verze na kterou by to beztak nepasovalo. navic prekladat treba instalaci do cj beru spis jako vtip. to by se vyplatilo snad jen kdyby nekdo zacal pracovat na vlastni opencart cj edition s kterou by se uplne odtrhnul. ono se castecne pocita stim ze kdyz nekdo zacne provozovat eshop ze zi zakoupi vlastni design a clovek co mu ho bude implementovat urcite nebude mit problem opravit/upravit i tech par chybek/pozadavku.

Newbie

Post by Ondra02 » Fri Feb 05, 2010 4:50 am

pEeLL wrote:oprava
jdi do opencart-admin-controller-localisation-order_status.php

na radku 364 zmen customer na sale

$this->load->model('sale/order');
a na radku 371 opet customer na sale

$order_total = $this->model_sale_order->getOrderHistoryTotalByOrderStatusId($order_status_id);
Funguje! diky moc.

Newbie

Post by Samlue » Sat Feb 13, 2010 6:05 pm

Taky bych uvítal takové řešení, například sem hodit obsah FTP a DB nastaveného a funkčního OpenCart s vychytávkama jako popsal Ondra02, plus například moduly které by fungovali v CZ verzi. Například "Next" and "Previous" links, Cart with buttons, Most Viewed Module, Blog / News, adt.

Vím že je s tím práce ale kdyby měl autor nějaký Donate účet, určitě bych patřil mezi ty kteří to finančně ocení.
Ondra02 wrote:Díky moc!
Já jsem si potom ještě z něčím hrál a přepsal jsem si nějaký soubory, tak jsem to celý smázl, že to znovu nainstaluju. Tak pak dám ještě vědět.
Spíš přemýšlím, jestli tam teda nemám dát tu starší verzy, jak tu všichni zkušení radí, že tato je ještě plná chyb.
Proč tu vlastně nikdo nedá instalaci už komplet v ČJ, ze všemi úpravymi a nastavením, keré se musí udělat?
Když to tak vezmu, tak je to:
1. Instalace EN
2. CJ
3. import-export xlm
4. oprva chyb z á,é atd. při importu
5. čeština v kontaktním formuláři, objednávek, přihlášení
6. nastaveni htaccess
7. nastavení zbozi.php
8. oprava chyb a chyb způsobených kódováním.

aspoň to shrnout do jednoho textu co, jak a kde udělat by bylo super. Nebo mně (amatérovy) tu hrozně chybí popis jednotlivých složek k čemu slouží. Teprve se tím začínám prokousávat. Tím si nechci nějak stěžovat, je to tady super, jak to funguje.

Zprovozňoval už někdo ten Blog modul? Dal by se použít k tomu shopu jako prezentace firmy? Nebo radši něco jiného, třeba CMS Made Simple.

Díky.

Newbie