Post by diouk » Tue Apr 29, 2014 1:21 am

Καλησπέρα αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια του!

1. Έφτιαξα ένα eshop στην έκδοση 1.5.6.1 αφού το έφτιαξα λόγο ενός προβλήματος που είχαμε το σβήσαμε ολόκληρο από το server αλλά κρατήσαμε backup! Αφού λοιπόν σήμερα το ξανά εγκαταστήσαμε και βάλαμε το backup αντικρίσαμε ένα χάος! Λοιπόν χάσαμε το template δεν το δείχνει, έπειτα χάος τα ελληνικά με πολλά προβλήματα και δεν βγάζει ελληνικά πια στο admin panel ενώ τα έχουμε περάσει, πρόβλημα με τα ευρώ....ένα σωρό! Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς γίνετε να κατέβουμε στην έκδοση που είχαμε φτιάξει ή πως διορθώνονται αυτά τα προβλήματα? Γιατί έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να το ανεβάσουμε!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Last edited by diouk on Thu May 15, 2014 10:47 pm, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 15, 2014 12:54 pm

Post by People's Code » Tue Apr 29, 2014 3:26 am

Καλησπέρα

1. Πήρες αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων της εφαρμογής και της βάσης δεδομένων;
2. Αν ναι, με ποιά μέθοδο έκανες backup τη βάση δεδομένων;

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 27, 2012 5:30 am
Location - Hellas

Post by noname1 » Tue Apr 29, 2014 6:41 pm

τι panel έχεις ;
plesk ;
cpanel ;
κάτι άλλο;
ποιος έκανε το backup ;
πριν σβήσεις τον server έλεγξες αν είναι σωστό το backup ;
το σήκωσες local ;
τι σοι hosting είναι αυτό και σβήνεις ετσι απλά το site και το ξανασηκώνεις ;

αυτά!

Παρέχουμε VPS Hosting σε Ελλαδα & Γερμανία σε ιδιόκτητους Dell Enterprise PowerEdge Servers
https://www.fivelayer.host/
Opencart ESHOP
https://www.think-open.gr/


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Jan 22, 2014 12:02 am
Location - Athens Greece, Acropolis

Post by diouk » Tue Apr 29, 2014 11:41 pm

ΩΧ κατάλαβα την πατήσαμε πολύ άσχημα!! Δεν έχουμε τίποτα φοβερές γνώσεις!! Πήραμε backup από εκεί που λέει system - backup - restore και από εκεί το ξανά ανεβάσαμε κιόλας!! cpanel έχουμε... δεν ξέρω τι άλλο να σας γράψω ρωτήσαμε αυτούς που μας παρέχουν το σέρβερ και μας είπαν να κάνουμε αυτό! Γυρνάει σε προηγούμενες εκδόσεις? Μπορώ τουλάχιστον να κάνω κάτι να μείνουν τα προϊόντα? και όλα τα άλλα ας τα κάνουμε από την αρχή τα προϊόντα όμως είναι πολλά!

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 15, 2014 12:54 pm

Post by People's Code » Wed Apr 30, 2014 12:14 am

Αν εννοείς ότι πήρες backup μόνο από τη διαχείριση του Opencart, από εκεί δημιουργείται backup μόνο της βάσης δεδομένων και δεν περιλαμβάνει τα αρχεία της εφαρμογής και των extensions.

Για να επαναφέρεις το κατάστημα σου όπως ήταν από αυτό το backup που έχεις θα πρέπει:
- Πρώτα να εγκαταστήσεις το Opencart από την αρχή και στον φάκελο image/data να προσθέσεις τα αρχεία εικόνων των προϊόντων σου όπως ήταν στον server (αν γνωρίζεις πως ήταν, αλλιώς δεν θα εμφανίζονται οι εικόνες... κάτι που όμως μπορείς να διορθώσεις χειροκίνητα και μετά)
- Μετά να προσθέσεις τα αρχεία της γλώσσας, του template και όποιων extensions είχες χωρίς όμως να τα εγκαταστήσεις από από τη διαχείριση.
- Τέλος από το System backup/restore κάνεις επαναφορά (restore) το αρχείο της βάσης δεδομένων και θα σου επαναφέρει τα προϊόντα και τις ρυθμίσεις όπως ήταν.

Ότι άλλο προκύψει εδώ είμαστε να το λύσουμε.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 27, 2012 5:30 am
Location - Hellas

Post by noname1 » Wed Apr 30, 2014 4:39 pm

diouk wrote:ΩΧ κατάλαβα την πατήσαμε πολύ άσχημα!! Δεν έχουμε τίποτα φοβερές γνώσεις!! Πήραμε backup από εκεί που λέει system - backup - restore και από εκεί το ξανά ανεβάσαμε κιόλας!! cpanel έχουμε... δεν ξέρω τι άλλο να σας γράψω ρωτήσαμε αυτούς που μας παρέχουν το σέρβερ και μας είπαν να κάνουμε αυτό! Γυρνάει σε προηγούμενες εκδόσεις? Μπορώ τουλάχιστον να κάνω κάτι να μείνουν τα προϊόντα? και όλα τα άλλα ας τα κάνουμε από την αρχή τα προϊόντα όμως είναι πολλά!
diouk
Αν χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια και υποστήριξη, pm

Παρέχουμε VPS Hosting σε Ελλαδα & Γερμανία σε ιδιόκτητους Dell Enterprise PowerEdge Servers
https://www.fivelayer.host/
Opencart ESHOP
https://www.think-open.gr/


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Jan 22, 2014 12:02 am
Location - Athens Greece, Acropolis

Post by diouk » Thu May 01, 2014 1:26 pm

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια όπως πάντα φυσικά! Τα καταφέραμε! To μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι οτι πάμε να ανεβάσουμε χειροκίνητα τις περισσότερες εικόνες και banner και μας βγάζει συνέχεια το εξείς μήνυμα error_filetype και δεν μπορούμε να τις ανεβάσουμε μόνο σε αυτό θα ήθελα να μας βοηθήσετε ακόμα και Μήπως θα μπορούσατε τώρα να μου γράψετε το πλήρη και σωστό τρόπο που πρέπει να παίρνουμε backup για να μην την ξανά πατήσουμε?

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 15, 2014 12:54 pm

Post by People's Code » Thu May 01, 2014 7:04 pm

Καλησπέρα

Αρχικά προσπάθησε απλά να ανεβάσεις τις εικόνες μέσω FTP ή file manager στον φάκελο image/data (ή σε όποιον υποφάκελο του image/data τις είχες ανεβάσει παλιά) Αν ο υποφάκελος είναι σωστός θα δουλέψουν χωρίς να χρειαστεί να τις ξαναανεβάσεις μία μία.

Σχετικά με το error_filetype έλεγξε πρώτα αν οφείλεται στο ότι το extension της εικόνας σου δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπόμενα extensions αρχείων του Opencart ή είναι κεφαλαία. Πήγαινε στο Σύστημα (System)->Ρυθμίσεις(Settings)->Διακομιστής (Server) και έλεγξε τα Επιτρεπόμενες Επεκτάσεις Αρχείων (Allowed File Extensions) και Επιτρεπόμενοι MIME Τύποι Αρχείων (Allowed File Mime Types) αν υπάρχουν καταρχάς αυτές οι λίστες και αν περιλαμβάνεται το extension του αρχείου της εικόνας εκεί. Πάντως θα έπρεπε το error να στο εμφανίζει μεταφρασμένο. Ενδέχεται και κάτι άλλο να μην πάει καλά. Αν θες στείλε μία εικόνα (print screen) του μηνύματος τη στιγμή που εμφανίζεται. Επίσης πες μας το όνομα του αρχείου που προσπαθείς να ανεβάσεις και το μέγεθος του.

Σχετικά τώρα με την ορθή μέθοδο backup, υπάρχουν πολλές μέθοδοι και το ποια θα διαλέξεις εξαρτάται από το επίπεδο γνώσεων σου. Η πιο απλή και ολοκληρωμένη μέθοδος είναι από το cPanel να πας στο Backup και να κατεβάσεις μεμονωμένα τις βάσεις δεδομένων που θες καθώς και τα αρχεία των sites ή να κάνεις συνολικό backup του home directory. Επίσης υπάρχει και το Backup wizard που σε καθοδηγεί με βήματα στο backup. Μια άλλη χειροκίνητη μέθοδος είναι να ανοίξεις τον FileManager και να πας μέσα στον φάκελο public_html. Από εκεί επιλέγεις τον φάκελο του site που θες να κάνεις backup και πατάς το κουμπί Compress (επάνω δεξιά ή με δεξί mouse). Μετά επιλέγεις το αρχείο zip και το κατεβάζεις πατώντας το κουμπί Download. Κλείνεις τον File Manager και ανοίγεις το phpMyAdmin. Από αριστερά επιλέγεις την βάση δεδομένων που θες και πατάς επάνω το κουμπί Export.
Στη σελίδα που θα ανοίξει επιλέγεις:
- "Custom - display all possible options",
- Compression:zipped
- Object creation options Add statements: τικάρεις το Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement
- και τέλος πατάς GO

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 27, 2012 5:30 am
Location - Hellas

Post by diouk » Fri May 02, 2014 7:52 am

Δεν θυμόμαστε ακριβώς σε ποιο σημείο ήταν οι εικόνες..
Τα αρχεία που πάμε να ανεβάσουμε είναι ας πούμε ένα 28 kb και λέγεται logo 200

Attachments

opencart.png

screenshot προβλήματος - opencart.png (200.83 KiB) Viewed 2699 times


Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 15, 2014 12:54 pm

Post by dimitris212 » Fri May 02, 2014 2:57 pm

Αναβάθμισε το Eshop σου στην 1.5.6.4 και θα μπορείς να ανεβάζεις Photo, το συνάντησα και γω το error_filetype στην έκδοση 1.5.6.3

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 19, 2012 2:11 am

Post by People's Code » Fri May 02, 2014 5:29 pm

- Σωστή η παρατήρηση του Δημήτρη, έχεις αλλάξει Opencart version ή εξακολουθείς να χρησιμοποιείς την 1.5.6.1 ?
- Στην εικόνα σου "logo 200" δεν εμφανίζεται κάποιο extension για αν ελέγξεις αν έχει δηλωθεί το extension αυτό στα επιτρεπόμενα του Opencart. Από τα windows ρύθμισε να εμφανίζονται τα extensions των αρχείων (.jpg, .png κλπ). Αν δεν έχει καθόλου extension η εικόνα, πρέπει να της προσθέσεις ανάλογα με τον τύπο αρχείου που είναι. Τέλος έλεγξε στις ρυθμίσεις του Opencart εκεί που σου ανέφερα πριν αν αυτό το extension επιτρέπεται.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 27, 2012 5:30 am
Location - Hellas

Post by diouk » Thu May 15, 2014 10:46 pm

Ότι και να πω είναι λίγο! Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 15, 2014 12:54 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests