Post by darksir » Fri Jan 24, 2014 11:52 pm

Ahoj,
resim problem, jak na multijazycny shop. Jsem ve fazi, kdy mam nainstalovane dva jazyky - EN a CZ. Rad bych shop naplnil daty a pozdeji umoznil nakup i anglicky mluvicim zakaznikum z EU. Predpokladam ale, ze tam bude jiny (omezeny) sortiment, nez v ceske verzi. Navic, vsiml jsem si, ze OC umi generovat URL jen pro jeden jazyk. Zvolil bych tedy cestinu, ale vadi mi, ze by pak zakaznici ze sveta videli ceske URL.

Premyslim proto, jestli neni lepsi, rozjet do jako jednojazycny eshop a pozdeji dodelat variantu domena.cz/en a tam mit DRUHY eshop jen s anglictinou? Mohl bych tam podporovat i jine platebni metody - treba paypal a mit tedy vyssi ceny kvuli provizim, apod.

Co myslite? Pokud nyni vypnu v adminu anglictinu a necham jen cestinu, pokud se za rok rozhodnu tam tu anglictinu pouze doinstalovat, budu s tim mit nejake problemy? Je lepsi tam hned nechat ty dva jazyky?

Poradte,
diky moc,
P.

New member

Post by CZechBoY » Sat Feb 08, 2014 11:24 pm

Zdravím,
myslím, že ty url by se daly vyřešit jednoduchým zásahem do systému - přidání jazyka ke coolurl.
Omezený sortiment už bude trošku větší prácička no, ale taky by to nemělo zabrat víc jak pár hodin.

Mass update product descriptions/Hromadná změna popisků zboží

Active Member

Location - Europe, Czech republic; Hradec Králové, Brno

Post by NoxArt » Mon Feb 10, 2014 11:45 pm

Myslim že v systému je dostatek informací na to, aby se jedna z verzí dala doplnit později, na druhé straně není myslim třeba to odkládat, pokud máte možnost a čas se na to mrknout.

Ohledně sortimentu - je tedy možnost různé jazykové verze vést jako různé eshopy, pak se produkty přiřadí jen do určitých e-shopů. To má výhodu že můžeš v budoucnu chtít větší odlišnosti než jen sortiment.
Při jednom eshopu úprava asi bude třeba, pak bude asi nutno uvést v databázi nějaké mapování produkt => jazyk a s tím nutno upravit modely a UI administrace.

U EN vs CZ bych určitě uvažoval udělat to dopředu. Ne každý Čech umí dobře anglicky X podle mě české texty můžou u některých anglických zákazníků vzbuzovat nedůvěru, i když ne všichni do URL koukat budou.

Newbie

Active Member

Location - CZ-Prague

Post by Superbobo75 » Fri Feb 14, 2014 6:08 am

Uvedený odkaz na modul jsem zkusil. Je tu určité nebezpečí v připadě testování na ostrém webu. Modul upravuje jednu tabulku v databázi která má vliv na SEO URL. V připadě že u produktu doplníte SEO URL pro různé jazyky (toto umožňuje právě tento modul) a potom modul vypnete, při otevření v administraci vyskočí chyba databáze a není možné produkt jakkoliv otevřít.
Testoval jsem to na OpenCart 1.5.4 na locale (wamp server) a když jsem u produktu přepínal jazyk tak se to né vždy přepnulo. Je super, že je zdarma, ale asi není až tam moc odladěn.

New member

Post by Superbobo75 » Fri Apr 18, 2014 3:46 am

Perfektní modul pro vícejazyčné SEO URL a zdarma http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=6348

New member

Post by Bohous » Fri Apr 18, 2014 12:27 pm

SEO url pro vícejazyčný web samozdřejmě jde. Já používám http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=5817, ale spíš se vyplatí kupit celý SEO pack.

Na moduly zdarma dej pozor. Vypadá lákavě ušetřit pár dolarů, ale při první chybě ti nikdo nepomůže. Většina populárních placených modulů má dobrou technickou podporu.
Last edited by Bohous on Sat Apr 19, 2014 2:27 pm, edited 2 times in total.

New member

Post by Superbobo75 » Sat Apr 19, 2014 3:51 am

Ten odkaz je potřeba přidat bez přihlášení - jinak není pro ostatní funkční - odkazuje to na Váš nákup v účtu.

New member