Ahoj,
mam urcite produkty, u kterych bych chtel automaticky zobrazovat v popisu informacni okenko s odkazem na stranky ve tvaru stranka.cz/$product-model
Bude to wikina a budou tam podrobnejsi informace k tomu danemu produktu a protoze to bude linkovane na kod produktu (model), je blbost, davat odkaz otrocky do kazdeho produktu rucne, staci to generovat automaticky. (ale jen u zvolenych produktu)
Dale bych si tam rad vlozil nejake pouceni, ale jen u nekterych typu produktu - treba ohledne zaruky, nejaka vyjimka ohledne dopravy, atd. Oznacil bych si je treba info1, info2, atd.
Premyslel jsem tedy, udelat si to do sablony product.tpl jako php upravu, ktera by vlozila do urcite pozice okno s temito informacemi.
Podle ceho to ale vyhodnocovat? Je dobry napad, pridat kvuli tomu k produktu extra pole, treba "infobox", kde bych oddelene s carkou vkladal - obyc, wiki, manual, info1, nebo je lepsi vyuzit nejake stavajici pole, treba EAN, nebo jine - jake? Musi to byt pole, ktere se nikde neukazuje - v popisu, objednavce, apod.
Pak bych scriptem v te sablone jen filtroval jaky infobox a odkaz se zobrazi, bez nutnosti je vkladat rucne ke kazdemu produktu. Navic je pak budu moct rychle zmenit u vsech produktu najednou, pouze zmenou promenne treba v language souboru - treba ve vqMOD.
Jake pole byste pro tento ucel pouzili? Nebo je to overkill a dela se nejaky fajnovy, klikaci modul pro tento ucel?
Diky,
P.
Môžete použiť napríklad MPN
Prípadne vytvoríte nové pole, ktoré bude mať select zoznam s hodnotami (info,wiki...). Následne si hodnotu nového poľa vytiahnete do šablóny produktu a definujete mu ako sa má zobrazovať.

Asi to udelam pres uz existujici pole, protoze je jich tam hodne, ktere nepouziju. Vyber bych neresil, protoze budu potrebovat vlozit vice hodnot, i jejich ruzne kombinace, takze se mi jevi nejlepsi, oddelovat je normalne carkou. I v PHP by nemel byt problem to profiltrovat, nebo pouzit treba case.
Netroufam si moc na pridavani vlastniho pole jednak proto, ze by pak mohly vznikat potize pri aktualizaci (snazim se vsechno delat ve vqMODu a delat co nejmene core uprav - snad tim snizim riziko chyby po aktualizaci) no a potom mi neni uplne jasne, jestli kdyz pridam vlastni pole, tak s nim budou pocitat veskere rozsireni, treba import/export, pak zaloha databaze (ta asi uklada veskere tabulky, stejne jako phpmyadmin), ale prijde mi "bezpecnejsi", pouzit uz existujici pole, jen k jinemu ucelu :-)
Netroufam si moc na pridavani vlastniho pole jednak proto, ze by pak mohly vznikat potize pri aktualizaci (snazim se vsechno delat ve vqMODu a delat co nejmene core uprav - snad tim snizim riziko chyby po aktualizaci) no a potom mi neni uplne jasne, jestli kdyz pridam vlastni pole, tak s nim budou pocitat veskere rozsireni, treba import/export, pak zaloha databaze (ta asi uklada veskere tabulky, stejne jako phpmyadmin), ale prijde mi "bezpecnejsi", pouzit uz existujici pole, jen k jinemu ucelu :-)