Post by loukiad » Thu Aug 02, 2012 9:20 pm

Καλησπέρα σε όλους,

Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα. Στο κατάστημά μου (OC v. 1.5.1.3.) έχω ενεργοποιήσει τα 2 διαφορετικά ΦΠΑ (23% & 16%) για τα νησιά του Αιγαίου και την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου αφού έχει κάνει login ένα πελάτης, να του εμφανίζει αυτόματα το σωστό ΦΠΑ ανάλογα με το shipping address που έχει δηλώσει.

Το πρόβλημά μου είναι πως θέλω το μειωμένο ΦΠΑ να ισχύει στα νησιά του Αιγαίου, μόνο στις περιπτώσεις που ο πελάτης θέλει τιμολόγιο και οχι όταν θέλει απλή απόδειξη λιανικής.

Έχει κάποιος καμία ιδέα για το πως μπορώ να το φτιάξω αυτό?
Απο τα tax classes & rates, δεν βρήκα κάτι ...
Σημ. δεν θέλω να μπλέξω με το customer group, γιατί ο ίδιος πελάτης μπορεί να θέλει κάποια στιγμή να αγοράσει κάτι με τιμολόγιο και κάποια άλλη με απλή απόδειξη λιανικής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια!
loukiad

New member

Post by People's Code » Fri Aug 03, 2012 7:48 am

Αυτό που ζητάς απαιτεί τη δημιουργία extension που να τροποποιεί τη προσθήκη ΦΠΑ στο cart ανάλογα με το τύπο παραστατικού.

Για να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα σχετικά με το πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γνωρίζω πως επιλέγει ο πελάτης τι τύπο, παραστατικού θέλει αυτή τη στιγμή στο κατάστημα σου.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by loukiad » Fri Aug 03, 2012 3:51 pm

Καλημερα!
Ευχαριστώ για την άμεση ανταποκριση!
Το κατάστημα μου ειναι το www.psistis.gr και μέχρι στιγμης δεν έχω κάνει καμία παραμετροποίηση ως προς την επιλογή παραστατικου...απλώς ο πελάτης συμπληρώνει στοιχεία του...

New member

Post by People's Code » Fri Aug 03, 2012 9:45 pm

Καλησπέρα

Δυστυχώς απ' όσο γνωρίζω, για τη δυνατότητα με το ΦΠΑ που χρειάζεσαι σε συνδιασμό με αγορά τιμολογίου, δεν υπάρχει σε κάποιο έτοιμο Extension. Θα πρέπει να πας σε custom development.

Για τη δυνατότητα επιλογής τιμολογίου /απόδειξης σύντομα θα έχω ένα Vqmod διαθέσιμο.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by loukiad » Sat Aug 04, 2012 4:00 pm

Θα το κοιτάξω για να δω τη λύση θα βρω...Αν έχεις την καλοσύνη ενημέρωσε με μόλις έχεις έτοιμο και το δικό σου extension.

New member

Post by giannis8893 » Thu Mar 13, 2014 1:10 am

Είχαμε κάτι νεώτερο γι αυτό το θέμα;

Κι εγώ θέλω να επιλέγει ΦΠΑ 13% αφού επιλέξει τιμολόγιο.

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε τόσους διαφορετικούς νόμους και διατάξεις που δεν μπορεί κανείς να τα περάσει μέσα ως default ρυθμίσεις!

Newbie

Post by People's Code » Sat Mar 15, 2014 2:36 pm

Code: Select all

Είχαμε κάτι νεώτερο γι αυτό το θέμα;
Όχι Γιάννη, δυστυχώς δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος αυτή τη περίοδο.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas