Post by Luke8 » Sun Mar 09, 2014 9:34 pm

Zdravím,

nedávno jsem narazil na články zabývající se zrychlování eshopů. Bylo tam dost tipů, jak eshopy zrychlovat, ale většina byla spíš technického rázu, které zvládne jen profík. Ale jeden tip se mi zalíbil a je určitě technicky možný.

Jde o úvodní obrázky, které se zobrazují v seznamu zboží v kategorii. Počítač zákazníka ty obrázky vždycky zbytečně stáhne v plném rozlišení a pak je zmenší. Takže mnoho kB stáhne zbytečně a to zpomaluje načítání.

Lepší řešení by bylo, kdybychom místo obrázků ve vyšším rozlišení vkládali obrázky, které mají odpovídají velikost. Tím bychom ušetřili ty zbytečné kB. Ale problém je v tom (proto teď píši), že se ten úvodní obrázek, který zadávám v kolonce Data zobrazí pak i v detailu produktu. A tam se nehodí obrázek v tak malém rozlišení.

Má otázka tedy zní, jde zabránit tomu, aby ten obrázek, co zadáváme v kolonce Data, se nezobrazoval v detailu produktu?

Děkuji za odpovědi.

Newbie

Post by CZechBoY » Mon Mar 10, 2014 1:50 am

Zdravím,
opencart je pomalý spíše z hlediska databáze...
Opencart má v nastavení možnost nastavit velikost úvodní fotky u produktu, nestahuje se určitě plná velikost obrázku.

Mass update product descriptions/Hromadná změna popisků zboží

Active Member

Location - Europe, Czech republic; Hradec Králové, Brno

Post by hawkey » Mon Mar 10, 2014 2:16 am

To je ale velký nesmysl, co píšete. Opencart právě obrázky posílá už ve velikosti pro zobrazení, ještě na serveru probíhá převzorkování obrázku, takže se žádné plné rozlišení na počítač zákazníka neposílá.
Jinak platí co psal kolega CzechBoy, za pomalý Opencart může v naprosté většině případů databáze.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart

Active Member

Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by Luke8 » Tue Mar 11, 2014 1:33 am

Aha, tak jsem se mýlil :) Opencart je lepší než jsem čekal. Nicméně děkuji za informaci. Topic můžete smazat.

Newbie