Post by jason3w » Fri Feb 21, 2014 10:08 am

I am trying to run 2 installs of Opencart off 1 database.
It's working so far, only the product images directory is not routing as expected.

Setup.
/opencart = main install
/pos = second install with config pointing to same database, and i've added
define('DIR_IMAGE', '/home/threewor/public_html/opencart/image/'); in config, but the images are still pointing to
pos/image/

I've got a similar setup working with my old cart, but not sure if it could work for opencart.

Any leads much appreciated.
Cheers
Jason

New member

Posts

Joined
Mon Jun 11, 2012 4:36 pm

Post by jason3w » Fri Feb 21, 2014 12:37 pm

Yep sure did :)

New member

Posts

Joined
Mon Jun 11, 2012 4:36 pm

Post by granddaddy » Fri Feb 21, 2014 8:42 pm

Did you also change the define HTTP_IMAGE that is in both files?

Active Member

Posts

Joined
Sat Feb 18, 2012 5:48 pm

Post by jason3w » Mon Feb 24, 2014 9:08 am

I don't see a line in config for HTTP_IMAGE granddaddy.
Is that something i need to specify?
Cheers

New member

Posts

Joined
Mon Jun 11, 2012 4:36 pm

Post by jason3w » Mon Feb 24, 2014 9:12 am

tried adding it, but no luck.

New member

Posts

Joined
Mon Jun 11, 2012 4:36 pm

Post by granddaddy » Mon Feb 24, 2014 5:03 pm

That's odd. Below is an example of a standard opencart config.php.
You can see 'image' entries in all three sections.
Does your config not look similar to this?

Code: Select all

<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://127.0.0.1/octest/');
define('HTTP_IMAGE', 'http://127.0.0.1/octest/image/');
define('HTTP_ADMIN', 'http://127.0.0.1/octest/admin/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http://127.0.0.1/octest/');
define('HTTPS_IMAGE', 'http://127.0.0.1/octest/image/');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', 'C:\UniformServer562\www\octest/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', 'C:\UniformServer562\www\octest/system/');
define('DIR_DATABASE', 'C:\UniformServer562\www\octest/system/database/');
define('DIR_LANGUAGE', 'C:\UniformServer562\www\octest/catalog/language/');
define('DIR_TEMPLATE', 'C:\UniformServer562\www\octest/catalog/view/theme/');
define('DIR_CONFIG', 'C:\UniformServer562\www\octest/system/config/');
define('DIR_IMAGE', 'C:\UniformServer562\www\octest/image/');
define('DIR_CACHE', 'C:\UniformServer562\www\octest/system/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', 'C:\UniformServer562\www\octest/download/');
define('DIR_LOGS', 'C:\UniformServer562\www\octest/system/logs/');

// DB
define('DB_DRIVER', 'xxxxx');
define('DB_HOSTNAME', 'xxxxx');
define('DB_USERNAME', 'xxxxx');
define('DB_PASSWORD', 'xxxxx');
define('DB_DATABASE', 'xxxxx');
define('DB_PREFIX', 'xxxxx');
?>

Active Member

Posts

Joined
Sat Feb 18, 2012 5:48 pm

Post by jason3w » Mon Feb 24, 2014 5:40 pm

Found a post saying how it had been removed in 1.5.5
No-one knew why.
Also found this
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=138&t=40573
Which teaches how to use a sub-domain for the images. Tried it out but no go still.
I'm on the very latest version. 1.5.6.1

New member

Posts

Joined
Mon Jun 11, 2012 4:36 pm

Post by jason3w » Mon Feb 24, 2014 6:02 pm


New member

Posts

Joined
Mon Jun 11, 2012 4:36 pm

Post by granddaddy » Mon Feb 24, 2014 9:46 pm

I didn't know it had been removed in 1.5.5. I use an earlier version.
Hopefully someone else with some experience can step in at this point and maybe help out with your problem.

Active Member

Posts

Joined
Sat Feb 18, 2012 5:48 pm

Post by granddaddy » Mon Feb 24, 2014 9:53 pm

Here's a possible clue that might lead somewhere...
I have noticed an oddity in CKeditor when I use sub-domains. When I insert an image into the editor it automatically assigns a url path to it - but for me it was always reverting to the main domain even though I was running OC from a sub-domain. I did find a config setting for CKeditor that is supposed to explicitly state the correct image path, but I couldn't get it to work myself.

Active Member

Posts

Joined
Sat Feb 18, 2012 5:48 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 61 guests