Post by EbbeC » Mon Sep 23, 2013 10:00 am

Sulta puuttuu käännös shopping_cart sanalle. Pitäisi löytyä tiedostosta -> catalog/language/finnish/common/header.php

Newbie

Posts

Joined
Mon Sep 23, 2013 9:58 am

Post by jokernippe » Mon Oct 14, 2013 9:55 pm

Moro!

Verkkokauppa toimi ihan ok! Mutta sitten pääsi Hakkeri ja kaikki sekaisin...

Nyt en saa enään laitettua SWE tai ENG kielet ilman että tulee tämä:
Notice: Error: Could not load language Finnish! in /home/hangpukk/public_html/system/library/language.php on line 39

Ja kun asensin Opencart niin ne tiedostot jotka piti muuttaa 755 -> 777 niin ne oli jo 777 vaikka ei ollutkaan siis Install.php sanoi että ne olivat niin...

Mistä se voi johtua? Mitä pitää tehdä??

Thomas

Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 02, 2013 1:44 am

Post by pm-netti » Mon Oct 14, 2013 10:06 pm

Vaikuttaisi äkkiseltään siltä että suomen kielipaketti puuttuu.... tai jos hakkeri on oikeasti ollut liikkeellä ehkä vain hakemiston finnish nimi on muutettu, minkä vuoksi sitä ei löydy.
Jos mahdollista, ei kannatta käyttää täyttä 777 oikeutta hakemistoille, se on hakkereille kuin puuroa söis.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by jokernippe » Mon Oct 14, 2013 10:43 pm

Kiitos, Löytyi hakkeri viesti että ne olivat käynneet koska uusin Opencart oli liian helppo Heille.

Sain Kaiken korjattua koska tiedostoja piti poistaa ja sitten asentaa uudestaan...

Active Member

Posts

Joined
Fri Aug 02, 2013 1:44 am

Post by pm-netti » Mon Oct 14, 2013 11:13 pm

jokernippe wrote: Löytyi hakkeri viesti että ne olivat käynneet koska uusin Opencart oli liian helppo Heille.
Tämä on tietenkin valitettavaa, mutta totta. Opencartin ohje asettaa hakemistoille maksimi-oikeudet on valitettavasti tietoturva-riski.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Lamont17 » Tue Oct 15, 2013 8:38 am

Hei, eli ei pääse enää admin puolelle ollenkaan (eikä kaupankaan), kun olevinaan olin niin viisas että ajattelin kielen poiston ratkaisevan kaikki ongelmat. Pähkinänkuoressa: kaupassa oli kolme kieltä asennettuna, English, Finnish ja Suomi. Kaikki tuotteet oli lisätty ennen tuota "Suomi" kieltä. Asensin sen monista syistä ja nyt viisaampana tiedän ei olisi kyllä pitänyt, mutta kuitenkin kun se oli nyt valittuna niin mitä tahansa muokkausta kun teki tuotteeseen niin se kadotti koko tuotteen (englannin puolella nämä tuotteet näkyi ja muutokset myös), kun yritti vaihtaa asetuksista tuota "Suomi" kieltä admin puolelta pois niin se vaan pysyi voimassa vaikka ei ollut käytössä tai valittunakaan. Ajattelin sitten että sen poistaminen auttaisi ja näinollen laitoin admin ja catalog kielet englanniksi ja menin languages osaan ja poistin tuon "Suomi" kielen jolloin sinne jäi siis English ja Finnish mutta heti kun siirtyi siitä pois niin tuli seuraava ilmoitus:

Notice: Error: Could not load language finnish1! in /home/k..s/public_html/kauppa/system/library/language.php on line 26

ja nyt lukuisia viestejä luettuani koen että paras vaihtoehto olisi muokata tuota kyseistä language.php tiedostoa mutta en oikein tiedä minne pitäisi tuon finnish kielen kansio kirjoittaa (palvelimella on siis language juuressa kolme kansiota: english, finnish ja suomi1 [ja tuon suomi1 olevinaan admin puolelta poistin]).

Tässä vielä tuo language.php


<?php
final class Language {
private $directory;
private $data = array();

public function __construct($directory) {
$this->directory = $directory;
}

public function get($key) {
return (isset($this->data[$key]) ? $this->data[$key] : $key);
}

public function load($filename) {
$file = DIR_LANGUAGE . $this->directory . '/' . $filename . '.php';

if (file_exists($file)) {
$_ = array();

require($file);

$this->data = array_merge($this->data, $_);

return $this->data;
} else {
trigger_error('Error: Could not load language ' . $filename . '!');
exit();
}
}
}
?>

Suuret kiitokset jos joku jaksaa neuvoa

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 15, 2013 8:21 am

Post by pm-netti » Tue Oct 15, 2013 5:35 pm

Lamont17 wrote: ja nyt lukuisia viestejä luettuani koen että paras vaihtoehto olisi muokata tuota kyseistä language.php tiedostoa mutta en oikein tiedä minne pitäisi tuon finnish kielen kansio kirjoittaa (palvelimella on siis language juuressa kolme kansiota: english, finnish ja suomi1 [ja tuon suomi1 olevinaan admin puolelta poistin]).
Noihin järjestelmä tiedostoihin, kuten langauage.php ei ole tarvetta koskea. Vika ei ole niissä, vaan se johtuu siitä että sinulta puuttuu kielipaketteja kieleen/kieliin, joita ohjelma ilmoittaa olevan asennettuina.
Noiden kielipakettien olemassaolo ei haittaa ohjelman suoritusta. Jos jonkun kielen haluaa pois käytöstä, se tulee tehdä admin sivulla valikosta System/Localisation/Languages (en muista ihan tarkkaan tuon valikon linkkien nimiä).

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Lamont17 » Tue Oct 15, 2013 6:54 pm

Kiitos avusta, mutta kielipaketit ovat kyllä vielä palvelimella ja oikeissa paikoissakin vielä. Tuolta localization/langueages kautta sen poistinkin, (ensin valitsin kielen English, defaultiksi molemmille puolille, koska ilman sitä sain aina ilmoituksen että "et voi poistaa kieltä koska se on valittuna admin puolen kieleksi" vaikka se ei sitä ollut) ja kun tuon kielen poiston jälkeen siis meni system/settings/region and language kohtaan ja valitsin ylläpidon kieleksi Finnish (kielen poiston jälkeen siellä oli English/Finnish kun aiemmin English/Finnish/Suomi) niin tuo error tuli ja edelleen sen kanssa taistelen.

Jossain sanottiin että vgmod kansion cache kansio auttaisi tyhjentää mutta ei ole minulla vqmod mainintaa missään. Eli aika vähissä on keinot, onkos muuten mahdollista ottaa tuotteista ja niiden kuvauksista jotenkin tiedostoja kopioimalla ftp:n kautta varmuuskopioita jos tämä menee siihen että koko kauppa on asennettava uudelleen? Niin ja kaupan versio on 1.5.1.3

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 15, 2013 8:21 am

Post by pm-netti » Tue Oct 15, 2013 7:11 pm

Onko sinulla mahdollisuus mennä palvelimella tarkastelemaan mysql-tietokantaa? Eli onko sinulla cpanelia ja/tai phpmyadmia käytössä? Jos on, voit käväistä siellä ja muuttaa taulua language.
Lisäksi phpmyadmista on mahdollista muuttaa setting-taulussa kohdissa config_language ja config_admin_language kaupan oletuskieltä.
Jos taas sinulla ei ole pääsyä tuota kautta, language taulun sisältöä voi muuttaa lyhyellä php-skriptillä:

Code: Select all

<?php
require("config.php");
require_once(DIR_SYSTEM . 'database/mysql.php');
// Database 
$db = new MySQL(DB_HOSTNAME, DB_USERNAME, DB_PASSWORD, DB_DATABASE);

$query = $db->query("SELECT * FROM ".DB_PREFIX."language");
$result = $query->rows;
echo '<pre>';
print_r($result);
echo '</pre>';

//$query = $db->query("UPDATE ".DB_PREFIX."language SET status='0' WHERE language_id='2'");
?>
Tämä voi tallentaa vaikka admin-hakemistoon nimellä lang.php. Tällä voit ensin katsoa language-taulun sisällön. Katso luettelosta kieli, jonka haluat poistaa käytöstä, ja sen language_id. Merkitse kyseisen language_id tuohon skriptiin sen loppuun kohtaan language_id='2'. Poista kyseisen rivin alusta kommentti-merkit.
Tosin on ehkä hyvä tarkistaa admin-puolen kieli vaikka tulostamalla setting-taulun sisällön samalla tavoin. Voi olla että sinulla on kaupassa kaksi eri kieltä (suomi ja finnish), joilla on sama kielitunnus(fi). Se näkynee language-taulun listauksessa.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Lamont17 » Tue Oct 15, 2013 7:39 pm

On mahdollisuus molempiin ja tuo phpadmin auttoikin sen verran että pääsen taas asmin puolelle sisään, kaupan puoli antaa vielä saman errorin. Vaihdoin molempiin tauluihin (config_language ja config_admin_language) "fi" paikalle "en", kun ei siellä muuta voinut vaihtaa. Admin puolelta vaihdoin nyt settings/local ja molemmat languaget "English" mutta siltikään kauppaan ei pääse.

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 15, 2013 8:21 am

Post by pm-netti » Tue Oct 15, 2013 7:50 pm

Kyseleekö ohjelma vielä tuotteita jollakin kielellä jota ei ole? Näyttääkö admin puolen kategoria tai tuotesivu vielä kahta suomen kieltä... suomi ja finnish?

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Lamont17 » Tue Oct 15, 2013 8:11 pm

Nyt se ratkesi ja oli kyllä omaa tyhmyyttä taas, mutta ilman apuasi en usko että olisin tästä selvinnyt joten iso kiitos sinulle! Eli kaikki näytti admin puolella olevan niinkuin pitääkin, kielet valikossa oli english ja finnish ja molemmat enabled, tuotteissa oli finnish ja english kuvaukset ja settings/local languages pystyi valitsemaan molemmat english ja finnish, mutta kauppaan ei päässyt vaan tuota samaa erroria sanoi.

No kun menin localization/languages ja finnish niin tuossa "Tiedoston nimi" kohdassa oli tuo finnish1 joka tuossa errorissakin oli ja kun sen muutti muotoon finnish niin kaikki toimii ja nyt voi muokata tuotekuvauksiakin ilman että tuote katoaa eli oli tästä paljon hyötyäkin. Nyt vain tarvitsee kaikki äät ja ööt sekä maksu- ja toimitustavat kääntää uudelleen (syy jonka takia sen uudemman suomenkielen tuohon rinnalle alunperin asensinkin), mutta kun tietää nyt missä ne rivit on niin ei se ole homma eikä mikään. Mutta tuo phpadmin ja settings taulu oli siis se ratkaiseva ohje ja ilman sitä ei tämä olisi kyllä auennut. Mutta kiitos paljon avusta vielä ja hyvää jatkoa!

Niin olisi vielä sellainen kysymys että saako noita ip-tietoja ja lääninvalintoja pois kun näyttää hölmölle kun asiakkaan sähköpostissa on tuo ip ja läänikin on aika turha tieto?

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 15, 2013 8:21 am

Post by pm-netti » Sun Oct 27, 2013 9:12 pm

Lamont17 wrote: Niin olisi vielä sellainen kysymys että saako noita ip-tietoja ja lääninvalintoja pois kun näyttää hölmölle kun asiakkaan sähköpostissa on tuo ip ja läänikin on aika turha tieto?
Tiedostossa catalog/model/checkout/order.php on seuraavanlaisia arrayta parissa kohtaa suunnilleen riveillä 313-378:

Code: Select all

			if ($order_info['payment_address_format']) {
				$format = $order_info['payment_address_format'];
			} else {
				$format = '{firstname} {lastname}' . "\n" . '{company}' . "\n" . '{address_1}' . "\n" . '{address_2}' . "\n" . '{city} {postcode}' . "\n" . '{zone}' . "\n" . '{country}';
			}
$find = array(
				'{firstname}',
				'{lastname}',
				'{company}',
				'{address_1}',
				'{address_2}',
				'{city}',
				'{postcode}',
				'{zone}',
				'{zone_code}',
				'{country}'
			);
		
			$replace = array(
				'firstname' => $order_info['payment_firstname'],
				'lastname'  => $order_info['payment_lastname'],
				'company'   => $order_info['payment_company'],
				'address_1' => $order_info['payment_address_1'],
				'address_2' => $order_info['payment_address_2'],
				'city'      => $order_info['payment_city'],
				'postcode'  => $order_info['payment_postcode'],
				'zone'      => $order_info['payment_zone'],
				'zone_code' => $order_info['payment_zone_code'],
				'country'   => $order_info['payment_country']  
			);
Tuosta voi molemmista taulukoista muutta halutut toisaan vastaavat tiedot laittamalla vaikka tuohon alempaan seuraavalla tavalla:

Code: Select all

'zone'      => "",
Ip on tuossa samassa tiedostossa rivillä 4. Mutta se kannattaa muutta tiedostosta catalog/view/theme/default/template/mail/order.tpl rivillä 34.
Ehkä sinun kannattaisi asentaa vqMod, sillä muokkaaminen on turvallisempaa.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by veepeeaa » Fri Nov 29, 2013 4:34 pm

Kysyn tähän ongelmaan ratkaisua nyt teiltä asiantuntijoilta kun itse en php:stä paljoa ymmärrä.
Kiitos jo etukäteen avusta.

Ongelma on, että tämän allaolevan rivin header.tpl-tiedostossa pitäisi ilmeisesti näyttää kategoria opencart-kaupan yläpalkissa.

foreach ($this->document->Shop_Menu as $result) {
if(isset($result['Shop_catMenu']) == 'Shop_catMenu'){
include $tplPath . "common/Shop_categorymenu.php";

No, kategoriat eivät näy vaan sen sijaan tulee alla olevat virheilmoitukset:

Notice: Undefined property: Document::$Shop_Menu in /home/content/html/kauppa/catalog/view/theme/shop-opencart/template/common/header.tpl on line 69
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/content/html/kauppa/catalog/view/theme/shop-opencart/template/common/header.tpl on line 69

Kuinka tämän voi korjata ja missä vika?

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 29, 2013 4:28 pm

Post by veepeeaa » Mon Dec 02, 2013 6:53 pm

Ovat jostain syystä kaikki oikeudet kadonneet verkkokaupan asiakkailta, enkä uskalla niitä alkaa laittamaan käsin, jottei tule liikaa oikeuksia, niin voisiko joku ystävällinen sielu katsoa mitkä oikeudet hänellä ovat asiakas käyttäjäryhmälle ja postata ne tänne vastauksena, kiitos!

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 29, 2013 4:28 pm

Post by Uitto » Tue Dec 10, 2013 4:32 pm

pm-netti wrote:
jokernippe wrote: Löytyi hakkeri viesti että ne olivat käynneet koska uusin Opencart oli liian helppo Heille.
Tämä on tietenkin valitettavaa, mutta totta. Opencartin ohje asettaa hakemistoille maksimi-oikeudet on valitettavasti tietoturva-riski.
Mitä suosittelet siten, että opencart vielä toimii?

Kauppani nasinmatkailuautot.fi/kauppa
OC 1.5.5.1, theme Mobileshoppe
Käytetyt moduulit: Posti, Matkahuolto, Checkout Finland
Ja kasa VQModeja...


New member

Posts

Joined
Tue Jul 10, 2012 10:02 pm
Location - Finland

Post by NordicPro » Tue Dec 10, 2013 9:52 pm

Terve,

Siiryttiin sivutilasta toiseen, mutta verkkokauppa ei toimi ja ilmoittaa erroria. Samalainen errori kuin tässä linkissä http://forum.opencart.com/viewtopic.php?t=62763


Voisiko joku vääntää rautalangast mitä pitäisi tehdä? Muuttaa config.php?

Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 13, 2013 6:57 pm

Post by pm-netti » Wed Dec 11, 2013 12:56 am

Uitto wrote:
pm-netti wrote:
jokernippe wrote: Löytyi hakkeri viesti että ne olivat käynneet koska uusin Opencart oli liian helppo Heille.
Tämä on tietenkin valitettavaa, mutta totta. Opencartin ohje asettaa hakemistoille maksimi-oikeudet on valitettavasti tietoturva-riski.
Mitä suosittelet siten, että opencart vielä toimii?
Nuo OpenCartin ohjeet hakemistojen oikeuksista eivät sinänsä ole ongelma. Ongelmaksi voi tulla softan käyttäjän puutteellinen tieto turvallisuusriskeistä. Hyvä neuvo voisi olla se, että vaikka Opencartilla ja muillakin ilmaisilla verkkokauppojen tekijöillä on jonkin asteinen turvaraja, niin tulee muistaa että yksityisen verkkokaupan turvallisuudesta vastaa sen ylläpitäjä.
Kun on niinkin tärkeästä asiasta kuin verkkokaupasta kysymys, kannattaa hoitaa turvallisuuspuoli kuntoon alan ammattilaisilla. Mutta jonkin verran voi tehdä itsekin.
Minun kotisivuillani on käytössä levytila, jossa hakemistoille riittää oikeudet 755. Pyysin palveluntarjoajaa muuttamaan asetuksia siten, että toimii noilla oikeuksilla.

Ps. Koska täälläkin monilla on monenlaisia taitoja hyppysissään, niin laittelen tässä vinkkiä. Joitakin hakemistonimiä voi muuttaa niin, että niiden nimi on hyvin vaikeasti arvattava merkkijono. Nimen voi sitten muuttaa config.php ja startup.php tiedostoon (jos muuttaa engine, database tai library-hakemiston nimeä). Samoin view-hakemiston voi sisältöineen siirtää kokonaan pois catalog-hakemistosta. Tällöin pitää muuttaa header.tpl tiedostossa ja kaikissa moduuleissa ym. olevat esim. css- ja js-tiedostojen (ja common.js tiedoston img src-) polkuja: "catalog/view/" > "view/".Tämän jälkeen voi halutessaan myös catalog-hakemiston nimen muuttaa. Myös admin puolella on muutama viittaus catalog-puolelle, joita täytyy muuttaa jos hakemistojen nimi muuttuu.

Ps 2: Minä olen luonut hakemistoille hiukan hankalampia nimiä tällä ohjelmalla

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Aamu » Wed Jan 29, 2014 3:28 pm

Pähkäilen ratkaisua toisen verkkokaupan luomiseen siten, että molemmat käyttäisivät samaa kassaa ja olisivat hallittavissa mahdollisimman notkeasti. Osa tuotteista tulee olemaan samoja, mutta ulkoasu, nimi ja toimitusehdot vaihtuvat. Toivoisin myös voivani muuttaa toimitusmaksuja ja -tapoja, onkohan se ylipäätään mahdollista,jos järjestelmä on pääosin sama?

Käytän versiota 1.5.4.1. eikä siinä näytä järjestelmäpanelissa olevan jossain kv-foorumilla esiteltyä multistore-ominaisuutta. Mistähän versiosta alkaen ko. ominaisuus on olemassa? Uskallankohan suht noviisina alkaa kauppaa päivittämään uudempaan versioon - vaikuttaako päivitys kauppaan liitettyihin extensioneihin, joita on runsaasti?

Opencartin kanssa on ollut kiva tehdä kokeiluja ja oppia samalla, mutta nyt kun kauppa on virallisesti asiakkaille auki, kynnys opetella yrityksen ja erehdyksen kautta on huomattavasti korkeammalla... Kiitos siis avusta jo etukäteen!

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 22, 2013 9:25 pm

Post by Anttih » Fri Jan 31, 2014 5:30 pm

Multistore ominaisuus on ainakin kaikissa 1.5.x versioissa.
Toimitustapojen hinnoittelu eri lailla eri kaupoissa riippuu ihan toimitustavasta. Yleisesti ottaen niissä ei taida olla tukea erilaisille hinnoitteluille.
Jos käytössäsi olevat lisäosat ovat yhteensopivia uudemman version kanssa ei ongelmia pitäisi tulla. Kannattaa silti varautua pahimpaan ja asentaa käytössä olevasta kaupasta täydellinen kopio jolekkin testipalvelimelle ja testata siellä kaikki ennenkuin siirtää tuotantoon. Hyvä vaihtoehto tähän on asentaa palvelin omalle tietokoneelle (esim. XAMPP) ja leikiä siinä.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest