Καλησπερα σε ολους Καλες γιορτες με υγεια και ευτυχια πανω απο ολα
ΕΙμαι νεος στο φορουμ αλλα και στο opencart το οποιο το δοκιμαζω σε τοπικο σερβερ
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης
Πως μπορω να εγκαταστησω ενα extension στο opencart (παντα στο localhost)
πως μπορω να αλλαξω τον κωδικα? (δοκιμασα με το dreamweaver ανοιγωντας το αρχειο αλλαζωντας το κωδικα αλλα οι ρυθμισεις δεν αλλαξαν.
Και επισης οταν παω να κατηγοριοποιησω τα προιοντα μου τα πεδια autocomplete ειναι κενα!
Μπορειτε να βοηθησετε?
Ευχαριστω παρα πολυ!
ΕΙμαι νεος στο φορουμ αλλα και στο opencart το οποιο το δοκιμαζω σε τοπικο σερβερ
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης
Πως μπορω να εγκαταστησω ενα extension στο opencart (παντα στο localhost)
πως μπορω να αλλαξω τον κωδικα? (δοκιμασα με το dreamweaver ανοιγωντας το αρχειο αλλαζωντας το κωδικα αλλα οι ρυθμισεις δεν αλλαξαν.
Και επισης οταν παω να κατηγοριοποιησω τα προιοντα μου τα πεδια autocomplete ειναι κενα!
Μπορειτε να βοηθησετε?
Ευχαριστω παρα πολυ!
Αφού το κατεβάσεις θα πρέπει να βάλεις τα σωστά αρχεία στους σωστούς φακέλους. Συνήθως υπάρχει ένας φάκελος (πχ upload) που περιέχει όλα τα αρχεία τοποθετήμενα σε σωστούς φακέλους. Με ένα ftp θα έκανες απλά upload το περιεχόμενο αυτού του φακέλου και το ftp θα έβαζε τα αρχεία στους σωστούς φακέλους (σύμφωνα με την δομή των φακέλων στον αρχικό φάκελο). Λογικά ο file manager σου θα έχει επιλογή για "Συγχώνευση" που θα κάνει κάτι αντίστοιχο. Οπότε απλά κάνε επικόλληση το περιεχόμενο του extension στον φάκελο όπου έχεις την εγκατάσταση του opencart και κάνε "Συγχωνευση". Μετά ενεργοποίησε (Install) το extension μέσα από το admin panel.Πως μπορω να εγκαταστησω ενα extension στο opencart (παντα στο localhost)
Δεν κατάλαβα ακριβώς ποιες "ρυθμίσεις" δεν άλλαξαν. Γενικά, αν πειράξεις κώδικα στα αρχεία, αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο. Αλλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Αν με το "ρυθμίσεις" εννοείς να αλλάξεις μέσω κώδικα πχ το όνομα του site ή κάποια άλλη "ρύθμιση", αυτό κάντο καλύτερα μέσα από το admin panel. Δοκίμασε να καθαρίσεις και την cache με το να διαγράψεις το περιεχόμενο του φακέλου system/cache. Τι θες να καεις ακριβώς;πως μπορω να αλλαξω τον κωδικα? (δοκιμασα με το dreamweaver ανοιγωντας το αρχειο αλλαζωντας το κωδικα αλλα οι ρυθμισεις δεν αλλαξαν.
Έχεις όντως φτιάξει κατηγορίες, κατασκευαστές, κλπ; Δες τα logs στο system/logs/error.txt αν λένε κάτι σχετικό.Και επισης οταν παω να κατηγοριοποιησω τα προιοντα μου τα πεδια autocomplete ειναι κενα!
οποτε αυτο σημαινει οτι πρεπει να δημιουργησω ενα ftp server για να ανεβασω τα αρχεια και να γινει η εγκατασταση? (μιλαμε παντα για localhost)Αφού το κατεβάσεις θα πρέπει να βάλεις τα σωστά αρχεία στους σωστούς φακέλους. Συνήθως υπάρχει ένας φάκελος (πχ upload) που περιέχει όλα τα αρχεία τοποθετήμενα σε σωστούς φακέλους. Με ένα ftp θα έκανες απλά upload το περιεχόμενο αυτού του φακέλου και το ftp θα έβαζε τα αρχεία στους σωστούς φακέλους (σύμφωνα με την δομή των φακέλων στον αρχικό φάκελο). Λογικά ο file manager σου θα έχει επιλογή για "Συγχώνευση" που θα κάνει κάτι αντίστοιχο. Οπότε απλά κάνε επικόλληση το περιεχόμενο του extension στον φάκελο όπου έχεις την εγκατάσταση του opencart και κάνε "Συγχωνευση". Μετά ενεργοποίησε (Install) το extension μέσα από το admin panel.
θελω για παραδειγμα να αλλαξω το χρωμα του background. μπηκα στο sylesheet.css (οπως αλλιως λεγεται) αλλαξα μεσα το κωδικα για το background αλλα δεν ειδα κανενα αποτελεσμα. εν τω μεταξυ το ανοιγω ξανα βλεπω οτι εχω κανει να γινει για παραδειγμα κοκκινο ενω οταν βλεπω τη σελιδα μου στο browser και βαλω να δω τον κωδικα μου βγαζει οτι ειναι ασπρο (και ετσι φαινεται και στη σελιδα)Δεν κατάλαβα ακριβώς ποιες "ρυθμίσεις" δεν άλλαξαν. Γενικά, αν πειράξεις κώδικα στα αρχεία, αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο. Αλλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Αν με το "ρυθμίσεις" εννοείς να αλλάξεις μέσω κώδικα πχ το όνομα του site ή κάποια άλλη "ρύθμιση", αυτό κάντο καλύτερα μέσα από το admin panel. Δοκίμασε να καθαρίσεις και την cache με το να διαγράψεις το περιεχόμενο του φακέλου system/cache. Τι θες να καεις ακριβώς;
ναι τα εχω κανειΈχεις όντως φτιάξει κατηγορίες, κατασκευαστές, κλπ; Δες τα logs στο system/logs/error.txt αν λένε κάτι σχετικό.
Ειναι στα επισυναπτομενα αρχεια
Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση!
Attachments
Screen Shot 2013-12-29 at 11.44.50 PM.png (36.1 KiB) Viewed 1141 times
Screen Shot 2013-12-29 at 11.44.03 PM.png (30.52 KiB) Viewed 1141 times
Όχι απλά κάντε Αντιγραφή τα αρχεία και τους φακέλους εκεί που έχετε εγκαταστήσει το OpenCart. Το FTP είναι παράδειγμα πως θα γινόταν σε απομακρυσμένο server με την χρήση του FTP.οποτε αυτο σημαινει οτι πρεπει να δημιουργησω ενα ftp server για να ανεβασω τα αρχεια και να γινει η εγκατασταση? (μιλαμε παντα για localhost)
Από ποιόν φάκελο το stylesheet.css αλλάξατε? Έγινε η αποθήκευση τον αλλαγών στο ίδιον αρχείο.θελω για παραδειγμα να αλλαξω το χρωμα του background. μπηκα στο sylesheet.css (οπως αλλιως λεγεται) αλλαξα μεσα το κωδικα για το background αλλα δεν ειδα κανενα αποτελεσμα. εν τω μεταξυ το ανοιγω ξανα βλεπω οτι εχω κανει να γινει για παραδειγμα κοκκινο ενω οταν βλεπω τη σελιδα μου στο browser και βαλω να δω τον κωδικα μου βγαζει οτι ειναι ασπρο (και ετσι φαινεται και στη σελιδα)
Τα πεδία autocomplete πρέπει να είναι κενά. Πρέπει να γράψετε κάτι για να δείτε επιλογές.Και επισης οταν παω να κατηγοριοποιησω τα προιοντα μου τα πεδια autocomplete ειναι κενα!
π.χ. δοκιμάστε να γράψετε Guitars
Ωραια. Μπαινουν σε συγκεκριμενο φακελο στο opencart ολα τα extension?Όχι απλά κάντε Αντιγραφή τα αρχεία και τους φακέλους εκεί που έχετε εγκαταστήσει το OpenCart. Το FTP είναι παράδειγμα πως θα γινόταν σε απομακρυσμένο server με την χρήση του FTP.
To αρχειο ειναι catalog/view/theme/default/stylesheetΑπό ποιόν φάκελο το stylesheet.css αλλάξατε? Έγινε η αποθήκευση τον αλλαγών στο ίδιον αρχείο.
και το αλλαζω στο παρακατω σημειο
Code: Select all
html {
overflow-y: scroll;
margin: 0;
padding: 0;
}
body {
[b]background: red!important;[/b]
color: red;
font-family: Arial,
Λυθηκε ευχαριστω παρα πολυ! Απλως εβλεπα στα tutorials οτι γινοταν αυτοματα οι κατηγοριοποιησεις και για καποιο λογο δεν γινοταν σε μενα!
Δυστυχώς το OpenCart δεν έχει συγκεκριμένο φάκελο όπως άλλες πλατφόρμες και έχει πολλαπλούς φακέλους απλά το κάθε Extension έρχεται δομημένου σε φακέλους ώστε τα αρχεία να πάνε εκεί που πρέπει. Κατεβάστε ένα Δωρεάν Extension για να το κατανοήσετε καλύτερα. Επίσης υπάρχει και μια μικρή διαφοροποίηση όταν πρόκειται για VQMOD. Αναλυτικότερα αναζητήστε στο Forum για την δομή των αρχείων του OpenCart.Ωραια. Μπαινουν σε συγκεκριμενο φακελο στο opencart ολα τα extension?
[b]background: red!important;[/b]
[b][/b]