Καλησπέρα σε όλους,
θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το πως κρατάμε backup σε site opencart. Πως να κρατήσω τα πάντα από το site έτσι ώστε σε περίπτωση hackαρίσματος του site να μπορώ να το επαναφέρω στην τελευταία του κατάσταση.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Αν θες τα πάντα, απλά κράτα αντίγραφο του φακέλου της εγκατάστασης του opencart (πιθανότατα να είναι όλα τα αρχεία του opencart κάτω από τον φάκελο public_html ή κάτι τέτοιο στον server σου). Δηλαδή τους φακέλους, admin, catalog, download, image, system, vqmod (αν το έχεις εγκατεστημένο) και τα αρχεία .htaccess, config.php, php.ini, index.php που δεν είναι σε κάποιον φάκελο από τους παραπάνω. Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα με ftp αλλά και μέσα από το cpanel (αν έχεις shared hosting) με κάποια παραπάνω κλικ.
Επίσης θα χρειαστείς ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων. Αυτό μπορείς εύκολα να το πάρεις μέσα από το phpmyadmin που πιθανότατα χρησιμοποιεί η εταιρία που έχει τους servers. Από κει θα πρέπει να πας στην επιλογή Export (ελληνικά δεν ξέρω πως θα το λέει) και να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Θα σου δώσει ένα αρχείο .sql το οποίο αν κάτι πάει στραβά το κάνεις import πάλι μέσα από το phpmyadmin.
Αυτό είναι όλο. Υπάρχουν και εμπορικά extension, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κανένα.
Επίσης θα χρειαστείς ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων. Αυτό μπορείς εύκολα να το πάρεις μέσα από το phpmyadmin που πιθανότατα χρησιμοποιεί η εταιρία που έχει τους servers. Από κει θα πρέπει να πας στην επιλογή Export (ελληνικά δεν ξέρω πως θα το λέει) και να ακολουθήσεις τις οδηγίες. Θα σου δώσει ένα αρχείο .sql το οποίο αν κάτι πάει στραβά το κάνεις import πάλι μέσα από το phpmyadmin.
Αυτό είναι όλο. Υπάρχουν και εμπορικά extension, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κανένα.