Γνωρίζετε κάποιο τρόπο για να εισαχθούν στο OpenCart (v1.5.6) προϊόντα που έχουν εξαχθεί από το SkroutzStore.gr;
Θα ήθελα να μου προτείνετε extensions, αλλά θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα το δωρεάν Export/Import Tool. Το SkroutzStore σου δίνει τη δυνατότητα να εξάγεις όλα σου τα προϊόντα σε ένα αρχείο .xls. Για το παράδειγμά μας, το Export/Import Tool δεν μπορεί (φυσικά) να το διαβάσει.
Οπότε η ερώτησή μου είναι η εξής...
Πώς γίνεται να φέρω ένα αρχείο .xls σε μορφή που διαβάζεται σωστά από το Export/Import Tool ή από κάποιο άλλο extension ώστε τελικά να περαστούν τα προϊόντα στο OpenCart;
Θα ήθελα να μου προτείνετε extensions, αλλά θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα το δωρεάν Export/Import Tool. Το SkroutzStore σου δίνει τη δυνατότητα να εξάγεις όλα σου τα προϊόντα σε ένα αρχείο .xls. Για το παράδειγμά μας, το Export/Import Tool δεν μπορεί (φυσικά) να το διαβάσει.
Οπότε η ερώτησή μου είναι η εξής...
Πώς γίνεται να φέρω ένα αρχείο .xls σε μορφή που διαβάζεται σωστά από το Export/Import Tool ή από κάποιο άλλο extension ώστε τελικά να περαστούν τα προϊόντα στο OpenCart;
Επειδή η δομή των δεδομένων του sκroutz (και οπουδήποτε αντίστοιχου site) δεν είναι η ίδια με του opencart, χρειάζεται κάποιο script που να κάνει parse το xml σε array και από εκεί με τις κατάλληλες προσαρμογές να περνάνε στη βάση ή σε csv. Όμως δεν είναι εφικτό λόγω χρόνου να δοθεί έτοιμη λύση από εδώ. Αν κάνεις μια αναζήτηση υπάρχουν κάποια έτοιμα extensions για απευθείας import από xml.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
Αναφερόμουν σε αρχεία .xls και όχι xml, αλλά πιστεύω ότι ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια και σε αυτά, εκτός του ότι το parsing των xml είναι πιο εύκολο λόγω των ετικετών. Σωστά;
Είναι δυνατόν να υπάρχει extension που να διαβάζει σωστά ένα οποιοδήποτε xls αρχείο;
Σκεφτόμουν να κάνω export των προϊόντων του OpenCart σε ένα αρχείο excel με ένα extension όπως το Export/Import Tool που ανέφερα προηγουμένως, να δω τη δομή του, και έπειτα να αντιγράψω τις επικεφαλίδες κ.λπ. στο δικό μου αρχείο που προορίζω για import.
Αυτό φυσικά δεν θα ξέρω αν θα πιάσει μέχρι να το δοκιμάσω, αλλά θα ήθελα και τις δικές σας ιδέες
Είναι δυνατόν να υπάρχει extension που να διαβάζει σωστά ένα οποιοδήποτε xls αρχείο;
Σκεφτόμουν να κάνω export των προϊόντων του OpenCart σε ένα αρχείο excel με ένα extension όπως το Export/Import Tool που ανέφερα προηγουμένως, να δω τη δομή του, και έπειτα να αντιγράψω τις επικεφαλίδες κ.λπ. στο δικό μου αρχείο που προορίζω για import.
Αυτό φυσικά δεν θα ξέρω αν θα πιάσει μέχρι να το δοκιμάσω, αλλά θα ήθελα και τις δικές σας ιδέες

Από κεκτημένη ταχύτητα διάβασα xml γιατί θεώρησα λογικότερο να κάνει export σε xml. Όχι, το ότι σου δίνει τη δυνατότητα export σε xls διευκολύνει πάρα πολύ τη διαδικασία.Αναφερόμουν σε αρχεία .xls και όχι xml, αλλά πιστεύω ότι ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια και σε αυτά, εκτός του ότι το parsing των xml είναι πιο εύκολο λόγω των ετικετών. Σωστά;
Σωστά το σκέφτηκες, ανοίγεις το αρχείο του skroutz στο excel και αλλάζεις τη σειρά των στηλών όπως ακριβώς είναι στο αρχείο του import/export tool. Ουσιαστικά φτιάχνεις την ίδια δομή που έχει το αρχείο του import export tool και το κάνεις import.Σκεφτόμουν να κάνω export των προϊόντων του OpenCart σε ένα αρχείο excel με ένα extension όπως το Export/Import Tool που ανέφερα προηγουμένως, να δω τη δομή του, και έπειτα να αντιγράψω τις επικεφαλίδες κ.λπ. στο δικό μου αρχείο που προορίζω για import.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart