Καλησπερα ξανα , ειμαι καινουριος στο opencart και γενικοτερα στην php. Εχω μαθει πολυ καλα να configuraro opencart και να αλλάζω σχεδόν τα πάντα σχεδιαστικά μέσω css . Σαν εργαλεία το μόνο που χρησιμοποιώ είναι το inspect element του Chrome , που μου λύνει τα χέρια... Γενικότερα θέλω να μπω πιο βαθιά και να αρχίζω να κάνω compile στα αρχεία. Εσεις πιο πρόγραμμα χρησιμοποιειτε για αυτο ή γενικοτερα οταν θελετε να πειραξετε το default αρχειo ας πούμε και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποια ειναι τα εργαλεία ή το περιβάλλον που δουλεύετε ?
Ποια αρχεία θες να κάνεις compile ? Αν εννοείς την PHP είναι interpreted γλώσσα και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα compile. Αν έχεις δει κάπου αναφορές για compile της php, στις περισσότερες των περιπτώσεων εννοούν την εγκατάσταση της php στο server από source. Υπάρχουν και διάφοροι compilers που μετατρέπουν php scripts σε compiled πχ http://www.phpcompiler.org/ αλλά δεν θα χρειαστείς κάτι τέτοιο για το Opencart.Γενικότερα θέλω να μπω πιο βαθιά και να αρχίζω να κάνω compile στα αρχεία.
Δουλεύω σε περιβάλλον linux και χρησιμοποιώ Netbeans για διαχείριση μεγάλων projects και Geany/gedit για μικρά edits.Εσεις πιο πρόγραμμα χρησιμοποιειτε για αυτο ή γενικοτερα οταν θελετε να πειραξετε το default αρχειo ας πούμε και να το φέρετε στα μέτρα σας, ποια ειναι τα εργαλεία ή το περιβάλλον που δουλεύετε ?
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση. Να σας εξηγησω καλυτερα τι ψαχνω. Απο την ενασχοληση μου με c# στο visual studio φορτωνα την εφαρμογη μου εκει, και με την βοηθεια του debugger βημα βημα εβρισκα τι βλεπει-τι και πως ακριβως καλουνται οι συναρτησεις. Κατι αντιστοιχο ψαχνω. Δηλαδη να φορτωνω to index.php και να με οδηγει στις στναρτησεις που καλουνται και τι εχουν δηλωμενα κ.ο.κ
Καποιος μου ειπε για το eclipse αλλα δεν εχω προλαβει να το ψαξω. Τι λετε εσεις; Ευχαριστω
Καποιος μου ειπε για το eclipse αλλα δεν εχω προλαβει να το ψαξω. Τι λετε εσεις; Ευχαριστω
Καλό είναι και το eclipse. Μπορείς να εγκαταστήσεις όλα τα Open Source IDE's και να δεις στην πράξη ποιο σε βολεύει καλύτερα.
Αυτό το κάνουν τα IDE's. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν profiler όπως πχ το xdebug.
Δηλαδη να φορτωνω to index.php και να με οδηγει στις στναρτησεις που καλουνται και τι εχουν δηλωμενα κ.ο.κ
Αυτό το κάνουν τα IDE's. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν profiler όπως πχ το xdebug.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart