καλησπερα
αντιμετωπιζω το εξης προβλημα ,
ενω εχω εγκαταστησει το opencart 1.5.6 στον υπολογιστη μου (Mac + Mamp , ip 192.168.1.94) και δουλευει κανονικα, οταν παω να συνδεθω απο εναν client εντος του δικτυου μου , η σελιδα(192.168.1.94:8888/opencart) δεν εμφανιζεται κανονικα (απουσιαζουν ολες οι εικονες ενω εαν κανω κλικ σε καποια επιλογη τοτε μου βγαζει οτι η σελιδα δεν βρεθηκε , ενω πανω στην δ/νση εμφανιζεται το localhost ...
σκεφτηκα να κανω μια νεα εκγατασταση μεσα απο το client , ετσι δημιουργησα το νεο φακελο στο htdocs , μετεφερα εκει ολο το νεο opencart και απο το client εδωσα την δ/νση 192.168.1.94:8888/opencartnew ...
ο ελεγχος εγινε κανονικα , αλλα οταν εφτασα στην δηλωση για την βαση δεδομενων ΔΕΝ "δουλευει" ... ενω δηλωνω ως database host την 192.168.1.94 και ενω δινω τα σωστα username/password ΔΕΝ συνδεεται και βγαζει λαθος .. οτι και εαν δοκιμασα δεν δουλεψε ...
να συμειωσω οτι εαν μπω στο phpadmin απο τον client μπαινει κανονικα , μου δειχνει την βαση , μπορω να κανω αλλαγες και γενικα δειχνει να δουλευει κανονικοτα ...
πρεπει να κανω κατι ? στο opencart ή στο mamp ??
(ο αρχικος σκοπος ειναι η εξεικιωση μου με το συστημα και η παρουσιαση του σε καποιον υποψηφιο πελατη, τωρα ξεκιναω , οποτε καθε βοηθεια θεμιτη)
ευχαριστω πολυ
Προτείνω το εξής:
1. Στο Mamp, μέσα στο φάκελο htdocs, φτιάξε ένα φάκελο "mysites.com" (ή ότι άλλο σου αρέσει), και μετέφερε το φάκελο του opencart εκεί.
2. Στο opencart δήλωσε στο config.php και admin/config.php το νέο path και url
3. Στο MAMP στο httpd-vhosts.conf του Apache, πρόσθεσε ένα νέο virtual host για το mysites.com
πχ
<VirtualHost *:To_Port_Που_Θες>
ServerAdmin admin@mysites.com
DocumentRoot /το_path_στο_MAMP/htdocs
ServerName mysites.com
ServerAlias mysites.com
ErrorLog mysites.com
CustomLog mysites.com-access_log common
</VirtualHost>
4. Στο server και σε όλους τους clients άνοιξε το αρχείο /etc/hosts και πρόσθεσε σε μία ξεχωριστή γραμμή το ip του server να πηγαίνει στο mysites.com
πχ
192.168.1.94 mysites.com
5. Από το server και από τα clients θα δηλώνεις πλέον http://mysites.com:To_port/Ο_φάκελος_του_Opencart/
6. Εφόσον το έχεις φτιάξει, θα μπορείς στο φάκελο mysites.com να προσθέτεις όλα σου τα sites που θες να τα βλέπεις από clients.
1. Στο Mamp, μέσα στο φάκελο htdocs, φτιάξε ένα φάκελο "mysites.com" (ή ότι άλλο σου αρέσει), και μετέφερε το φάκελο του opencart εκεί.
2. Στο opencart δήλωσε στο config.php και admin/config.php το νέο path και url
3. Στο MAMP στο httpd-vhosts.conf του Apache, πρόσθεσε ένα νέο virtual host για το mysites.com
πχ
<VirtualHost *:To_Port_Που_Θες>
ServerAdmin admin@mysites.com
DocumentRoot /το_path_στο_MAMP/htdocs
ServerName mysites.com
ServerAlias mysites.com
ErrorLog mysites.com
CustomLog mysites.com-access_log common
</VirtualHost>
4. Στο server και σε όλους τους clients άνοιξε το αρχείο /etc/hosts και πρόσθεσε σε μία ξεχωριστή γραμμή το ip του server να πηγαίνει στο mysites.com
πχ
192.168.1.94 mysites.com
5. Από το server και από τα clients θα δηλώνεις πλέον http://mysites.com:To_port/Ο_φάκελος_του_Opencart/
6. Εφόσον το έχεις φτιάξει, θα μπορείς στο φάκελο mysites.com να προσθέτεις όλα σου τα sites που θες να τα βλέπεις από clients.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
Ο OpenCart-Hellas έδωσε μια πολύ καλή και χρήσιμη συμβουλή. Εγώ θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι ο λόγος που όταν φορτώνεις τη σελίδα από άλλον υπολογιστή, δε βλέπεις τις εικόνες κλπ είναι γιατί λογικά το opencart installation που έχεις κάνει έχει urls της μορφής c:/documents./images/ κλπ που είναι λάθος.
Τέλος, μπορείς να ρυθμίσεις το php.ini να κρατάει error_log οπότε να βρεις για ποιο λόγο δε συνδέεται στη βάση δεδομένων και ίσως και άλλα προβλήματα μαζί.
Τέλος, μπορείς να ρυθμίσεις το php.ini να κρατάει error_log οπότε να βρεις για ποιο λόγο δε συνδέεται στη βάση δεδομένων και ίσως και άλλα προβλήματα μαζί.