Post by johnnick69 » Tue Oct 08, 2013 10:50 pm

καλησπερα

αντιμετωπιζω το εξης προβλημα ,

ενω εχω εγκαταστησει το opencart 1.5.6 στον υπολογιστη μου (Mac + Mamp , ip 192.168.1.94) και δουλευει κανονικα, οταν παω να συνδεθω απο εναν client εντος του δικτυου μου , η σελιδα(192.168.1.94:8888/opencart) δεν εμφανιζεται κανονικα (απουσιαζουν ολες οι εικονες ενω εαν κανω κλικ σε καποια επιλογη τοτε μου βγαζει οτι η σελιδα δεν βρεθηκε , ενω πανω στην δ/νση εμφανιζεται το localhost ...

σκεφτηκα να κανω μια νεα εκγατασταση μεσα απο το client , ετσι δημιουργησα το νεο φακελο στο htdocs , μετεφερα εκει ολο το νεο opencart και απο το client εδωσα την δ/νση 192.168.1.94:8888/opencartnew ...

ο ελεγχος εγινε κανονικα , αλλα οταν εφτασα στην δηλωση για την βαση δεδομενων ΔΕΝ "δουλευει" ... ενω δηλωνω ως database host την 192.168.1.94 και ενω δινω τα σωστα username/password ΔΕΝ συνδεεται και βγαζει λαθος .. οτι και εαν δοκιμασα δεν δουλεψε ...

να συμειωσω οτι εαν μπω στο phpadmin απο τον client μπαινει κανονικα , μου δειχνει την βαση , μπορω να κανω αλλαγες και γενικα δειχνει να δουλευει κανονικοτα ...

πρεπει να κανω κατι ? στο opencart ή στο mamp ??

(ο αρχικος σκοπος ειναι η εξεικιωση μου με το συστημα και η παρουσιαση του σε καποιον υποψηφιο πελατη, τωρα ξεκιναω , οποτε καθε βοηθεια θεμιτη)

ευχαριστω πολυ

Newbie

Post by People's Code » Wed Oct 09, 2013 1:56 pm

Προτείνω το εξής:

1. Στο Mamp, μέσα στο φάκελο htdocs, φτιάξε ένα φάκελο "mysites.com" (ή ότι άλλο σου αρέσει), και μετέφερε το φάκελο του opencart εκεί.

2. Στο opencart δήλωσε στο config.php και admin/config.php το νέο path και url

3. Στο MAMP στο httpd-vhosts.conf του Apache, πρόσθεσε ένα νέο virtual host για το mysites.com
πχ
<VirtualHost *:To_Port_Που_Θες>
ServerAdmin admin@mysites.com
DocumentRoot /το_path_στο_MAMP/htdocs
ServerName mysites.com
ServerAlias mysites.com
ErrorLog mysites.com
CustomLog mysites.com-access_log common
</VirtualHost>

4. Στο server και σε όλους τους clients άνοιξε το αρχείο /etc/hosts και πρόσθεσε σε μία ξεχωριστή γραμμή το ip του server να πηγαίνει στο mysites.com
πχ
192.168.1.94 mysites.com

5. Από το server και από τα clients θα δηλώνεις πλέον http://mysites.com:To_port/Ο_φάκελος_του_Opencart/

6. Εφόσον το έχεις φτιάξει, θα μπορείς στο φάκελο mysites.com να προσθέτεις όλα σου τα sites που θες να τα βλέπεις από clients.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by botonakis » Tue Oct 15, 2013 3:55 am

Ο OpenCart-Hellas έδωσε μια πολύ καλή και χρήσιμη συμβουλή. Εγώ θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι ο λόγος που όταν φορτώνεις τη σελίδα από άλλον υπολογιστή, δε βλέπεις τις εικόνες κλπ είναι γιατί λογικά το opencart installation που έχεις κάνει έχει urls της μορφής c:/documents./images/ κλπ που είναι λάθος.

Τέλος, μπορείς να ρυθμίσεις το php.ini να κρατάει error_log οπότε να βρεις για ποιο λόγο δε συνδέεται στη βάση δεδομένων και ίσως και άλλα προβλήματα μαζί.

Active Member

Location - Athens, Greece