Post by giannokostas » Wed Sep 25, 2013 4:33 pm

Γεια σας , είμαι καινούργιος στο forum και στο opencart.Συγχαρητήρια για την συνεισφορά σας.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα θέμα.
Χρησιμοποιώ το filezilla , αποθηκεύω τον φάκελο και μετά πάω στα Settings->Mydomain.gr(Edit)->Store και επιλέγω template από το drop down menu...ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ... Κάνω ανανέωση , σβήνω την cache , cookies από τους browsers πάλι τίποτα..Έχω ψάξει αρκετά στο internet και όλοι εγκαθιστούν template με τον συγκεκριμένο τρόπο , αλλά σε εμένα δεν δουλεύει...

Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά;Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος να ανεβάσω το template μου;
Ευχαριστώ

Newbie

Post by People's Code » Wed Sep 25, 2013 6:02 pm

Έλεγξε τα παρακάτω:
- αν το νέο template βρίσκεται στο φάκελο catalog/view/theme.
- αν τα permissions είναι σωστά (φάκελοι 755, αρχεία 644).
- μετά την επιλογή του template, όταν πατήσεις save και ξαναπάς στις ρυθμίσεις έχει κρατήσει την αλλαγή;
- αν το template έχει κάποιο module που πρέπει να το εγκαταστήσεις για να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις.
- αν εμφανίζονται καταχωρήσεις στο error log.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by giannokostas » Wed Sep 25, 2013 6:51 pm

- To template βρίσκεται στον φάκελο catalog/view/theme.
- Αν πατήσω save κρατάει την αλλαγή ακόμα και αν κάνω logout και κλείσω και τον browser.
- Στα modules δεν βλέπω κάτι που να έχει σχέση με το template...Σου παραθέτω όλα τα modules που βλέπω
Λογαριασμός , Affiliate ,Amazon Payments button , Banner ,Bestsellers , Carousel ,Κατηγορίες ,eBay display , Προτεινόμενα, FilterGoogle Talk ,Πληροφορίες , Νέα Προϊοντα, Maintenance Settings, PayPal Express Checkout button , Slideshow , Προσφορές ,Καταστήματα, Μήνυμα Υποδοχής .
- Στο error log δεν εμφανίζονται καταχωρήσεις.
- Αυτό που λες για τα permissions δεν το ξέρω και γι αυτό δεν το κοίταξα.Αν μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός θα με βοηθούσες πολύ.

Ευχαριστώ

Newbie

Post by People's Code » Wed Sep 25, 2013 7:22 pm

- Το Maintenance Settings πρέπει να είναι του template. Αν δεν είναι εγκατεστημένο, εγκατέστησε το και έλεγξε αν έχει ρυθμίσεις ενεργοποίησης.
- Τα permissions έχουν να κάνουν με την δυνατότητα πρόσβασης από διάφορους χρήστες στα αρχεία των Unix-οειδών συστημάτων Linux/FreeBSD/OSX/Solaris, κλπ. Μπορείς να τα δεις στο filemanager του cpanel δεξιά από κάθε αρχείο στη στήλη perms (για αρχάριους) ή κατευθείαν από το shell με ssh σύνδεση μέσω terminal (για πιο προχωρημένους χρήστες).

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by giannokostas » Wed Sep 25, 2013 11:03 pm

- To Maintenance Setting είναι ένα module που το εγκατέστησα εγώ για να φαίνεται μια σελίδα του στυλ "Σελίδα υπό κατασκευή" , είναι ενεργοποιημένο.
-Κοίταξα τα permissions και παρατήρησα ότι είναι τα ίδια όπως και του default theme δηλαδη rwx r-x r-x...
Πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει...Αν μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο video 'η tutorial...Πιστευω πως καλά το κάνω αλλά δεν ξερω τι φταιει

Ευχαριστώ

Newbie

Post by People's Code » Wed Sep 25, 2013 11:13 pm

Πρόκειται για την απλούστερη διαδικασία και είναι δύσκολο να κάνεις κάτι λάθος, αφού απλά αποσυμπιέζεις το template και ανεβάζεις το φάκελο όπως αναφέρουν οι οδηγίες εγκατάστασης του template.

Έχεις κάνει τροποποιήσεις στο opencart;
- To Maintenance Setting είναι ένα module που το εγκατέστησα εγώ για να φαίνεται μια σελίδα του στυλ "Σελίδα υπό κατασκευή" , είναι ενεργοποιημένο.
Αυτό το έχεις ελέγξει ότι δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα;

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by giannokostas » Wed Sep 25, 2013 11:56 pm

Εντάξει , με τα πολλά το κατάφερα
Πήγαινα στο catalog/view/theme και έκανα επικόλληση τον φάκελο του νέου θέματος αλλά επειδή δεν δούλευε έτσι πήγα στο httpdocs και τοποθέτησα εκεί τα αρχεία του template και δούλεψε...δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστό

Newbie

Post by People's Code » Thu Sep 26, 2013 12:50 am

Εφόσον λειτούργησε είναι σωστό. Όταν αποσυμπιέζεις templates, extensions κλπ, αυτά αποσυμπιέζονται σε μία δομή φακέλων ανάλογη με αυτή που έχει και η εφαρμογή σου online.Όταν τα ανεβάζεις, αυτά πηγαίνουν εκεί που πρέπει. Αν υπάρχει εξωτερικός φάκελος "upload" κανονικά δεν τον ανεβάζεις. Ανεβάzεις μόνο ότι περιέχεται μέσα στο φάκελο. Αντίστοιχα και όταν εγκαθιστάς το Opencart online πάλι δεν ανεβάζεις το φάκελο upload, αλλά το περιεχόμενο του.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas