Μπορεί η εκτύπωση τιμολογίου ή λιανικής μιας παραγγελίας να περιλαμβάνει την σήμανση του φορολογικού μηχανισμού;
Επίσης όταν πατάς το κουμπί της εκτύπωσης τιμολογίου μιας παραγγελίας, στην εκτύπωση σαν επικεφαλίδα εμφανίζεται πάντα η λέξη τιμολόγιο έστω και εάν ο πελάτης έχει σημανθεί ως πελάτης λιανικής. Αυτό αλλάζει;
Ευχαριστώ.
Επίσης όταν πατάς το κουμπί της εκτύπωσης τιμολογίου μιας παραγγελίας, στην εκτύπωση σαν επικεφαλίδα εμφανίζεται πάντα η λέξη τιμολόγιο έστω και εάν ο πελάτης έχει σημανθεί ως πελάτης λιανικής. Αυτό αλλάζει;
Ευχαριστώ.
Αυτό δεν έχει υλοποιηθεί από κανένα απ' όσο γνωρίζω (αν αναφέρεσαι σε σύνδεση ERP, φορολογικού μηχανισμού κλπ) Αν απλά χρειάζεσαι να εισάγεις χειροκίνητα κάποιο κωδικό που σου δίνει ο φορολογικός μηχανισμός αυτό είναι σχετικά απλό. Γίνε πιο αναλυτικός και θα το δούμε...Μπορεί η εκτύπωση τιμολογίου ή λιανικής μιας παραγγελίας να περιλαμβάνει την σήμανση του φορολογικού μηχανισμού;
Δεν αλλάζει, αλλά μπορεί να υπάρξει τροποποίηση ώστε να συμβαίνει αυτό που ζητάς. Μπορείς να το ζητήσεις από οποιονδήποτε developer να στο φτιάξει.Επίσης όταν πατάς το κουμπί της εκτύπωσης τιμολογίου μιας παραγγελίας, στην εκτύπωση σαν επικεφαλίδα εμφανίζεται πάντα η λέξη τιμολόγιο έστω και εάν ο πελάτης έχει σημανθεί ως πελάτης λιανικής. Αυτό αλλάζει;
Ευχαριστώ.
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart
Για το πρώτο θέμα που με ενδιαφέρει περισσότερο... το σκεπτικό μου είναι ότι εφ' όσων το Opencart έχει αποθήκη, πελάτες, πωλήσεις κλπ. για ποιό λόγο ένας που ξεκινάει τώρα, να θέλει να έχει ERP εάν μπορούσε να προμηθευτεί μόνο το φορολογικό μηχανισμό.
Ευχαριστώ και πάλι.
Ευχαριστώ και πάλι.
Δεν απάντησες στο ερώτημα μου αν καλύπτεσαι με το να περάσεις μόνο κάποιο κωδικό χειροκίνητα από το φορολογικό μηχανισμό.
Δεν είπα ότι το ERP είναι προϋπόθεση, αλλά πολλά από αυτά αναγνωρίζουν ήδη τους φορολογικούς μηχανισμούς και παρέχουν API για να μπορέσει κανείς προγραμματιστικά να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα. Αν για παράδειγμα ο φορολογικός σου μηχανισμός είναι με usb, τότε δεν μπορείς να πάρεις στοιχεία και μάλιστα απομακρυσμένα από το server που βρίσκεται το Opencart χωρίς έστω κάποιο ενδιάμεσο API, driver κλπ. Για τους φορολογικούς μηχανισμούς που ενώνονται μέσω δικτύου ίσως είναι πιο απλό, αλλά δεν έχω κάποιο τέτοιο μηχανάκι στη κατοχή μου για να μπορέσω να ελέγξω τη θεωρία ...
Δεν είπα ότι το ERP είναι προϋπόθεση, αλλά πολλά από αυτά αναγνωρίζουν ήδη τους φορολογικούς μηχανισμούς και παρέχουν API για να μπορέσει κανείς προγραμματιστικά να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα. Αν για παράδειγμα ο φορολογικός σου μηχανισμός είναι με usb, τότε δεν μπορείς να πάρεις στοιχεία και μάλιστα απομακρυσμένα από το server που βρίσκεται το Opencart χωρίς έστω κάποιο ενδιάμεσο API, driver κλπ. Για τους φορολογικούς μηχανισμούς που ενώνονται μέσω δικτύου ίσως είναι πιο απλό, αλλά δεν έχω κάποιο τέτοιο μηχανάκι στη κατοχή μου για να μπορέσω να ελέγξω τη θεωρία ...
PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Ο μηχανισμός που έχω συνδέεται στην com1. Δεν είναι ούτε USB ούτε δικτυακός δυστυχώς. Θα προσπαθήσω να έρθω σε επικοινωνία με την Casio (FP-600) μήπως έχουν κάποια λύση αυτοί. Βασικά αυτό που ήθελα ήταν να αλλάξω το πρόγραμμα που έχω για την επιχείρησή μου (Ορίζοντες-NG) γιατί είναι παλιό DOS πρόγραμμα και σκέφτηκα μήπως το Opencart με εξυπηρετούσε και δεν χρειαζόμουν καινούργια εφαρμογή. Ωστόσο η λύση που μου προτείνεις copy-paste δεν μου αρέσει καθόλου. Είναι επιπλέον μπελάς για τους πιο άπειρους χειριστές, κάπου θα ξεχαστεί να μπει και... καταλαβαίνεις.
Οκ, είναι σειριακός. Το θυμάμαι το πρόγραμμα που έχεις, είναι όντως πολύ παλιό.
Θα χρειαστείς σίγουρα κάποια ERP / εμπορική εφαρμογή. Το Opencart είναι eshop και δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας με φορολογικούς μηχανισμούς διότι αφενός χρειάζονται ειδικοί πιστοποιημένοι drivers σύνδεσης με το φορολογικό μηχανισμό - που δεν υπάρχουν - και αφετέρου ο φορολογικός μηχανισμός μπορεί να είναι στο κατάστημα σου στην Ελλάδα και η εφαρμογή του eshop σε server πχ στην Ολλανδία. Αυτό καθιστά μία τέτοια διαδικασία πρακτικά σύμφορη από άποψη τεχνικής υλοποίησης.
Η πιο λογική λύση είναι αγορά μίας σύγχρονης εμπορικής εφαρμογής που να συνδέεται αυτή με το μηχανισμό και να διαθέτει API για να μπορεί κάποιος προγραμματιστής του Opencart να σου φτιάξει μία γέφυρα επικοινωνίας των εφαρμογών και κατ' επέκταση και του φορολογικού μηχανισμού.
Θα χρειαστείς σίγουρα κάποια ERP / εμπορική εφαρμογή. Το Opencart είναι eshop και δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας με φορολογικούς μηχανισμούς διότι αφενός χρειάζονται ειδικοί πιστοποιημένοι drivers σύνδεσης με το φορολογικό μηχανισμό - που δεν υπάρχουν - και αφετέρου ο φορολογικός μηχανισμός μπορεί να είναι στο κατάστημα σου στην Ελλάδα και η εφαρμογή του eshop σε server πχ στην Ολλανδία. Αυτό καθιστά μία τέτοια διαδικασία πρακτικά σύμφορη από άποψη τεχνικής υλοποίησης.
Η πιο λογική λύση είναι αγορά μίας σύγχρονης εμπορικής εφαρμογής που να συνδέεται αυτή με το μηχανισμό και να διαθέτει API για να μπορεί κάποιος προγραμματιστής του Opencart να σου φτιάξει μία γέφυρα επικοινωνίας των εφαρμογών και κατ' επέκταση και του φορολογικού μηχανισμού.
PeoplesCode.com
Φορολογικό μηχανισμό στην Ελλάδα, μπορούν μόνο να χρησιμοποιούν οι εταιρίες που έχουν πάρει πιστοποίηση από το ΕΜΠ και έχουν ανάλογα εμπορικά προγράμματα.
Αυτές λοιπόν οι εταιρίες έχουν API (ή θα φτιάξουν) που θα μπορούν οι ιστοσελίδες να συνδεθούν και να "γράψουν" στην βάση τους.
Αυτές λοιπόν οι εταιρίες έχουν API (ή θα φτιάξουν) που θα μπορούν οι ιστοσελίδες να συνδεθούν και να "γράψουν" στην βάση τους.