Dobry den,
chtel bych se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s Multistore u Opencartu. Mam verzi 1.5.5.1 a nejde mi to zprovoznit.
Kdyz postupuju podle navodu, ktere jsem nasel na internetu tak to proste nefunguje. Pouze mi to pri pokusu u nacteni subdomeny napise ze domena je registrovana u hosting90 (muj provider)
U meho providera si vytvorim subdomenu, ktera udela na FTP slozku na stejne urovni jako defaultni shop (je to spravne ?). Slozka je zcela prazna. (nemel by tam byt nejaky soubor ? htacces? config? Nebo mam nejak prenastavit nejaky soubor v defaultnim shopu ?
to jsou asi mozne problemy ktere me napadly, ale fakt nevim...
Moc dekuju za rady.
chtel bych se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s Multistore u Opencartu. Mam verzi 1.5.5.1 a nejde mi to zprovoznit.
Kdyz postupuju podle navodu, ktere jsem nasel na internetu tak to proste nefunguje. Pouze mi to pri pokusu u nacteni subdomeny napise ze domena je registrovana u hosting90 (muj provider)
U meho providera si vytvorim subdomenu, ktera udela na FTP slozku na stejne urovni jako defaultni shop (je to spravne ?). Slozka je zcela prazna. (nemel by tam byt nejaky soubor ? htacces? config? Nebo mam nejak prenastavit nejaky soubor v defaultnim shopu ?
to jsou asi mozne problemy ktere me napadly, ale fakt nevim...
Moc dekuju za rady.
To je problém s nastavením hostingu.
Subdoména nesmí být směrovaná do prázdné složky, ale musí být jako alias k té hlavní doméně.
To si na běžném hostingu nenastavíte, to je třeba udělat přímo v Apache v definici virtualhost
ServerName hlavnidomena.cz
ServerAlias druhadomena.cz
ServerAlias tretisubdomena.cz
atd
Takže kontaktujte správce hostingu, jestli vám to zařídí.
Subdoména nesmí být směrovaná do prázdné složky, ale musí být jako alias k té hlavní doméně.
To si na běžném hostingu nenastavíte, to je třeba udělat přímo v Apache v definici virtualhost
ServerName hlavnidomena.cz
ServerAlias druhadomena.cz
ServerAlias tretisubdomena.cz
atd
Takže kontaktujte správce hostingu, jestli vám to zařídí.
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart
Mám k dispozici toto nastavení (viz příloha - obrázek). Vím, že z toho asi moc nepoznáte... Ale třeba jo ?
Tam se něco o aliasech píše. Ale správné nastavení se mi zatím nepovedlo...

zkuste založit subdoménu "*" (bez uvozovek) a nasměrovat do stejné složky jako je www subdoména
Mass update product descriptions/Hromadná změna popisků zboží
Dobrý den,
oživím svůj starý příspěvěk....
Tvořím multistore, v administraci opencart (1.5.6.4) mám vytvořený druhý eshop. Ke svém doméně udělám subdoménu jako alias. Druhý eshop se sice načte, ale zobrazuje se pouze to, co je nastaveno ve výchozím eshopu...
Nedaří se mi je oddělit. Co nastavím do druhého se mi nedaří zobrazit...
Neví někdo?
Díky moc
oživím svůj starý příspěvěk....
Tvořím multistore, v administraci opencart (1.5.6.4) mám vytvořený druhý eshop. Ke svém doméně udělám subdoménu jako alias. Druhý eshop se sice načte, ale zobrazuje se pouze to, co je nastaveno ve výchozím eshopu...
Nedaří se mi je oddělit. Co nastavím do druhého se mi nedaří zobrazit...
Neví někdo?
Díky moc
V nastavení druhýho obchodu musí být v url lomítko (/)na konci, v případě jiného designu je potřeba načíst správný stylesheet (třeba přes podmínku v headeru), no a pak samozřejmě nastavit pro každý shop správné přiřazení kategorií, výrobců, produktů a extensions (via design->šablony)
Blbý je že standartně jsou sdílený platby a doprava - > to jde ale přes nějaký extension změnit.
Pokud tohle nefunguje tak je možná špatně ten alias ...
Blbý je že standartně jsou sdílený platby a doprava - > to jde ale přes nějaký extension změnit.
Pokud tohle nefunguje tak je možná špatně ten alias ...
Což takhle napsat sem ty adresy obou shopů? Pak by se dalo poradit...
Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart