snímek z databáze (bod 1) - 1.jpg (325.91 KiB) Viewed 4373 times
Udělat správně, podle mě to správně dělám, ale bohužel mi to nejde, tak někde chybu dělat musím. Zkusím vám popsat co a jak provádím, třeba někdo přijde na to, co dělám špatně.
1. přidal jsme nový sloupec v databázi příkazem:
Code: Select all
ALTER TABLE `product` ADD `Table Name` VARCHAR( 255 ) NOT NULL AFTER `model` ;
2. admin/controller/catalog/product.php
na 707 řádek jsem vložil:
if (isset($this->request->post['Table Name'])) {
$this->data['Table Name'] = $this->request->post['Table Name'];
} elseif (isset($product_info)) {
$this->data['Table Name'] = $product_info['Table Name'];
} else {
$this->data['Table Name'] = '';
}
a na řádek 521 toto:
$this->data['entry_table name'] = $this->language->get('entry_table name');
3. admin/view/template/catalog/product_form.tpl (ke stažení moje verze zde:
http://truckgame.cz/product_form.tpl)
když jsem pod:
<div id="tab-data">
<table class="form">
vložil toto:
<tr>
<td><?php echo $entry_Table name; ?></td>
<td><input type="text" name="Table name" value="<?php echo $Table name; ?>" /></td>
</td>
</tr>
při editaci zboží mi vyběhla tato chyba:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /data/web/virtuals/17808/virtual/www/subdom/shop3/admin/view/template/catalog/product_form.tpl on line 58
4. admin/language/english/catalog/product.php
jsem hned nad model vložil
$_['entry_Table Name'] = 'Descripton of field:';
5.admin/model/catalog/product.php. (ke stažení moje verze zde:
http://truckgame.cz/product.rar)
na 3 a 4 řádku jsem vložil toto:
public function addProduct($data) {
$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "product SET model = '" . $this->db->escape($data['model']) . "', sku = '" . $this->db->escape($data['sku']) . "', artist = '" . $this->db->escape($data['artist']) . "', bioLink = '" . $this->db->escape($data['bioLink']) . "', relatedCategory = '" . $this->db->escape($data['relatedCategory']) . "', upc = '" . $this->db->escape($data['upc']) . "', location = '" . $this->db->escape($data['location']) . "', quantity = '" . (int)$data['quantity'] . "', minimum = '" . (int)$data['minimum'] . "', subtract = '" . (int)$data['subtract'] . "', stock_status_id = '" . (int)$data['stock_status_id'] . "', date_available = '" . $this->db->escape($data['date_available']) . "', manufacturer_id = '" . (int)$data['manufacturer_id'] . "', shipping = '" . (int)$data['shipping'] . "', price = '" . (float)$data['price'] . "', points = '" . (int)$data['points'] . "', weight = '" . (float)$data['weight'] . "', weight_class_id = '" . (int)$data['weight_class_id'] . "', length = '" . (float)$data['length'] . "', width = '" . (float)$data['width'] . "', height = '" . (float)$data['height'] . "', length_class_id = '" . (int)$data['length_class_id'] . "', status = '" . (int)$data['status'] . "', tax_class_id = '" . (int)$data['tax_class_id'] . "', sort_order = '" . (int)$data['sort_order'] . "', date_added = NOW()");
a na 120 a 121 toto:
public function editProduct($product_id, $data) {
$this->db->query("UPDATE " . DB_PREFIX . "product SET model = '" . $this->db->escape($data['model']) . "', sku = '" . $this->db->escape($data['sku']) . "', sku = '" . $this->db->escape($data['sku']) . "', artist = '" . $this->db->escape($data['artist']) . "', bioLink = '" . $this->db->escape($data['bioLink']) . "', relatedCategory = '" . $this->db->escape($data['relatedCategory']) . "', upc = '" . $this->db->escape($data['upc']) . "', location = '" . $this->db->escape($data['location']) . "', quantity = '" . (int)$data['quantity'] . "', minimum = '" . (int)$data['minimum'] . "', subtract = '" . (int)$data['subtract'] . "', stock_status_id = '" . (int)$data['stock_status_id'] . "', date_available = '" . $this->db->escape($data['date_available']) . "', manufacturer_id = '" . (int)$data['manufacturer_id'] . "', shipping = '" . (int)$data['shipping'] . "', price = '" . (float)$data['price'] . "', points = '" . (int)$data['points'] . "', weight = '" . (float)$data['weight'] . "', weight_class_id = '" . (int)$data['weight_class_id'] . "', length = '" . (float)$data['length'] . "', width = '" . (float)$data['width'] . "', height = '" . (float)$data['height'] . "', length_class_id = '" . (int)$data['length_class_id'] . "', status = '" . (int)$data['status'] . "', tax_class_id = '" . (int)$data['tax_class_id'] . "', sort_order = '" . (int)$data['sort_order'] . "', date_modified = NOW() WHERE product_id = '" . (int)$product_id . "'");
Jak už jsem psal dříve, vycházím z tohoto návodu
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=22&t=36625, používám verzi 1.5.5.1 v s původním vzhledem a anglickým jazykem. Vím, že je to jenom půlka návodu, ale chybu mi tu hlásí už teď.
EDIT: table name jsem nahradil jiným výrazem a vložil ho do databáze. Editoval jsem produkt a vložil něco do nového pole, přesto mi to vyhodilo tuto chybu:
Notice: Undefined index: artist in /data/web/virtuals/17808/virtual/www/subdom/shop3/admin/model/catalog/product.php on line 121Notice: Undefined index: bioLink in /data/web/virtuals/17808/virtual/www/subdom/shop3/admin/model/catalog/product.php on line 121Notice: Undefined index: relatedCategory in /data/web/virtuals/17808/virtual/www/subdom/shop3/admin/model/catalog/product.php on line 121Notice: Error: Unknown column 'artist' in 'field list'
Error No: 1054
UPDATE product SET model = 'Product 15', sku = '', sku = '', artist = '', bioLink = '', relatedCategory = '', upc = '', location = '', quantity = '990', minimum = '2', subtract = '1', stock_status_id = '5', date_available = '2009-02-04', manufacturer_id = '8', shipping = '1', price = '100', points = '400', weight = '12.5', weight_class_id = '1', length = '1', width = '2', height = '3', length_class_id = '1', status = '1', tax_class_id = '9', sort_order = '0', date_modified = NOW() WHERE product_id = '42' in /data/web/virtuals/17808/virtual/www/subdom/shop3/system/database/mysql.php on line 50