Post by OpDev » Wed Sep 04, 2013 7:26 pm

Καλησπέρα σας.

Είμαι στη περίοδο που εξερευνώ τις λύσεις που προσφέρονται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου eshop.

Στη προσπάθεια μου επικεντρώθηκα στο opencart μιας και μου άρεσε η φιλοσοφία του opensource του MVC και φυσικά της πλούσιας κοινότητας .

Όσο ασχολούμαι και ρωτάω τριγύρω μου λένε για τα προβλήματα και με κατευθύνουν στο να μάθω prestashop και cs-cart.
Χτες διάβασα ενα άρθρο όπου κάποιος έλεγε να έρθει απο το cs-cart στο opencart και τον συμβούλεψαν όχι, αυτό με προβλημάτισε μιας και δεν είχε πολλά προϊόντα.

Το eshop έτσι όπως το φαντάζομαι δε θα έχει πάνω από 2K προϊόντα. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι όπως τα περισσότερα eshop.

New member

Post by People's Code » Wed Sep 04, 2013 7:29 pm

Το eshop έτσι όπως το φαντάζομαι δε θα έχει πάνω από 2K προϊόντα. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι όπως τα περισσότερα eshop.
Δεν θα έχεις πρόβλημα!

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by billkou » Thu Sep 05, 2013 12:38 am

Απο την πρόσφατη εμπειρία μου με δοκιμές στο opencart και στο prestashop μπορώ να πω για την δουλειά που το θέλεις το opencart θα είναι παραπάνω απο μια χαρά.

Το prestashop έχει 10000 φορές ανώτερο administration panel αλλά έχει το κακό πως τα templates και τα modules του κοστίζουν υπερβολικά πολύ, και αν το budget είναι σφιχτό το οποιοδήποτε λάθος ( μπορεί πχ να μην κάνει την δουλειά που θέλεις αυτό που αγόρασες ) είναι οδυνηρό.

Απο την άλλη το opencart μιας και το δουλεύω αυτές τις μέρες και το προετοιμάζω ώστε να μεταφέρω το υπάρχον μου e-shop σε αυτό, δείχνει να είναι πολύ ισχυρό σε πολλούς τομείς. Απλό, ταχύτατο, συνεχώς αναπτυσσόμενο, με όπως όλα δείχνουν καλή ελληνική κοινότητα και με πάρα πολλά αξιόλογα modules/themes σε πολύ λογικές τιμές που με προσεκτική έρευνα αγοράς δεν θα βλάψουν την ψυχική σου ηρεμία και προπάντων την τσέπη.

Για 2000 προϊόντα και με λίγες απαιτήσεις θα είσαι μία χαρά και στο opencart αλλά και στο prestashop πιστεύω.

Στην θέση σου θα έβαζα τον εαυτό μου σε 1-2 χρόνια απο τώρα με το ενδεχόμενο αυτό το eshop να μου αποφέρει σεβαστό ποσό χρημάτων καθημερινά/μηνιαία και θα εξέταζα τις πιθανές λύσεις ώστε να στηθεί μία και καλή σωστά και να μπορεί να αντέξει στον χρόνο και να κάνει πωλήσεις. Το μακροπρόθεσμο κόστος ενός e-shop μετράται σε ώρες ασχολίας/λειτουργίας και σε λεφτά για support/customization. Έχω την εντύπωση πως με το opencart και έναν σωστό αρχικό σχεδιασμό θα έχεις ένα αξιοπρεπέστατο e-shop.

New member

Post by OpDev » Thu Sep 05, 2013 4:53 pm

Τώρα που το κοιτάω είναι λίγο δύσκολο να επιλέξεις για αρχή χωρίς να δοκιμάσεις και τις άλλες εναλλακτικές.

Γιαυτό και στο πλάνο μου είναι να ξεκινήσω το development σε Opencart και σε 3-5 μήνες να ασχοληθώ και με το Cs-cart ώστε να δω και τις εναλλακτικές επιλογές. Έβαλα τους 3 -5 μήνες γιατι θεωρώ οτι θα έχω μια γνώση για το υπάρχον σύστημα.

New member