Post by jkape » Mon Apr 29, 2013 10:27 pm

Καλησπέρα σας,
Μου βγαίνει ένα error στα logs του opencart 1.5.5.1 (το ίδιο λάθος πολλές φορές):

PHP Warning: htmlspecialchars() [<a href='function.htmlspecialchars'>function.htmlspecialchars</a>]: Invalid multibyte sequence in argument in /var/www/vhosts/iceandskate.gr/httpdocs/system/library/request.php on line 33

Ξέρει κανείς τί σημαίνει και αν επηρεάζει το site? Δεν έχω κάνει καμμία αλλαγή, εκτός του ότι ενεργοποίησα seo friendly urls, και έκανα αναβάθμιση απο 1.5.4, κατόπιν ξαναεγκατέστησα to vqmod για την έκδοση 1.5.5.1.

Αν κάποιος γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Ιωσήφ

Newbie

Post by People's Code » Thu May 02, 2013 6:34 pm

Κανονικά ο τρόπος που έχει υλοποιηθεί το συγκεκριμένο function στο Opencart δεν θα έπρεπε να σου παρουσιάζει προβλήματα.
- Χρησιμοποιείς μήπως κάποιο template ή vqmod που έχει αντικαταστήσει/τροποποιήσει αρχεία μέσα στο system folder ?
- Δοκίμασες να διαγράψεις το error.log και να απενεργοποιήσεις το SEO να δεις αν συνεχίζεται το πρόβλημα ?

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by devplus » Mon Jul 01, 2013 7:02 pm

Καλησπέρα Ιωσήφ,

Μήπως βρήκες τελικά τί έφταιγε γιατί έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... Κάναμε update από 1.5.4.1 σε 1.5.5.1 και στο Error Log παίρνουμε το ίδιο μήνυμα πολλές φορές... Σαν να 'χτυπάει' δηλαδή σε κάθε action που κάνουν οι πελάτες στο e-shop. Φαίνεται να έχει να κάνει με το encoding αλλά δεν έχουμε προλάβει να το ψάξουμε ακόμα... Θα το κάνουμε άμεσα αλλά λέγαμε να δούμε μήπως το έχει αντιμετωπίσει κάποιος νωρίτερα.

Ευχαριστώ!

New member

Post by jkape » Sat Jul 27, 2013 1:08 am

Καλησπέρα,
Όχι δυστυχώς δεν έχω βρει τι φταίει και μου βγάζει αυτά τα errors. Απενεργοποιώ τα seo urls και πάλι το ίδιο...Δοκίμασα με το default template (έχω το "Ustore" από themeforest) αλλά μου βγαίνουν λευκές σελίδες όταν το ενεργοποιώ.

Έλεγα μήπως κάνω εγκατάσταση από την αρχή την 1.5.5.1 με Vqmod, το θέμα, και τα modules/extensions αλλά με φοβίζει μήπως χάσω τη βάση και πελατολόγιο.
Επίσης πιο παλιά είχα βάλει ελληνικά σε όλα σχεδόν τα seo urls, και τα άλλαξα μήπως έφταιγε αυτό...

Αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα και βρήκε λύση...
Ιωσήφ

Newbie

Post by People's Code » Sat Jul 27, 2013 6:57 pm

@ jkape
Καλημέρα
Είναι δύσκολο να εντοπιστεί η αιτία του συγκεκριμένου προβλήματος αν δεν υπάρχει εικόνα του κώδικα της εφαρμογής, των προσθηκών / τροποποιήσεων που έχουν γίνει. Για να μπορέσουμε να έχουμε έστω μια κατά προσέγγιση εικόνα, θα πρέπει να απαντάς στις ερωτήσεις που κάνουμε.
Δοκίμασα με το default template (έχω το "Ustore" από themeforest) αλλά μου βγαίνουν λευκές σελίδες όταν το ενεργοποιώ.
Για να δούμε σε τι οφείλεται αυτό θα πρέπει να απαντήσεις στο προηγούμενο ποστ που σε ρώτησα αν το theme σου αντικαθιστά ή τροποποιεί αρχεία της core εφαρμογής. Το έλεγξες αυτό ?
Όταν έκανες την αλλαγή σε default, δοκίμασες να διαγράψεις το περιεχόμενο των φακέλων cache και αν έχεις vqmod το περιεχόμενο του φακέλου vqcache και το αρχείο mods.cache ?
Έλεγα μήπως κάνω εγκατάσταση από την αρχή την 1.5.5.1 με Vqmod, το θέμα, και τα modules/extensions αλλά με φοβίζει μήπως χάσω τη βάση και πελατολόγιο.
Δεν νομίζω να λύσεις το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο. Αν κρατήσεις την ίδια βάση τότε με την νέα εγκατάσταση απλά θα έχεις αντικαταστήσει τα αρχεία. Αν έχεις υπόνοιες ότι μπορεί να υπάρχουν αρχεία με προβληματικό κώδικα από τροποποιήσεις που μπορεί να έκανες εσύ, τότε αυτό λύνεται αν ξαναανεβάσεις στο server τα original αρχεία. Μπορείς να δοκιμάσεις όμως και κάποιο άλλο theme. Πάλι βέβαια θα πρέπει προηγουμένως να δεις αν το προηγούμενο theme έχει αντικαταστήσει αρχεία και να τα επαναφέρεις από την original εγκατάσταση του opencart.
Αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα και βρήκε λύση...
Το πρόβλημα σου θα λυνόταν αν είχες PHP 5.4.0. Επειδή σχεδόν κανένας provider δεν παρέχει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής θα πρότεινα αρχικά να κάνεις δοκιμές με άλλο theme.

Αν μείνεις με το ίδιο theme, θα σου πρότεινα πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο να διασταυρώσεις την ώρα του error στο error log του Opencart με το access log του server σου (θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσεις ότι οι ώρες τους είναι συγχρονισμένες) έτσι θα μπορέσεις να διαπιστώσεις ποιες σελίδες το δημιουργούν.

Μία έσχατη (και κάπως πρόχειρη) λύση που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα εκεί που δημιουργείται, αλλά το διορθώνει εκ των υστέρων, είναι να δοκιμάσεις αν λύνεται με τον ακόλουθο κώδικα. (υπόψη το request.php το χρησιμοποιούν οι περισσότερες σελίδες του opencart και γι' αυτό και δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί η αιτία).

Στο αρχείο system/library/request.php πριν από τη γραμμή:

Code: Select all

$data = htmlspecialchars($data, ENT_COMPAT, 'UTF-8');
Προσθέτεις αυτό:

Code: Select all

$encoding = mb_detect_encoding($data);
        if($encoding != 'UTF-8') {
          $data = mb_convert_encoding($data, 'UTF-8', $encoding);
        } else {
          $data = iconv('UTF-8', 'UTF-8//IGNORE', $data);
        }

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by jkape » Wed Jul 31, 2013 7:07 pm

Καλημέρα,

Το πρόβλημα λύθηκε με την καθοδήγηση του Opencart-Hellas. Απλά να ενημερώσω για τα βήματα ώστε να βοηθήσω (ίσως) και άλλους.
1. Το theme που έχω δεν επηρεάζει core αρχεία του opencart.
2. Αλλαγή σε default ή και άλλου θέματος οδηγεί σε λευκή σελίδα (με διαγραφή cache + vqmod cache) οπότε
3. Ανέβασμα στο server αρχείων opencart.
4. To default,καθώς και άλλα θέματα δουλεύουν...
5. Διαγραφή error log του opencart και τα errors "invalid multibyte sequence..." σταμάτησαν. Τώρα έχω μόνο ένα undefined variable:custom footer" που είναι του θέματος καθαρά ίσως να ανεβάσω τα αρχεία του θέματος ξανά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Ιωσήφ

Newbie