Post by botonakis » Tue Jul 23, 2013 6:51 pm

Στο OpenCart 1.5.5.x ο text editor άλλαξε, αυτό σημαίνει ότι αφαιρέθηκαν κάποια στοιχεία όπως η δυνατότητα αλλαγής γραμματοσειράς, μεγέθους γραμμάτων κ.α. (βλ. Εικόνα παρακάτω)
Image

Στον παρακάτω οδηγό θα σας δείξω πως να επαναφέρετε τον editor με όλα του τα στοιχεία όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα.
Image

Βήματα:
Συνδεθείτε μέσω FTP στην ιστοσελίδα σας και πηγαίνετε στον φάκελο: admin/view/javascript/
εκεί θα βρείτε έναν φάκελο ckeditor , μετονομάστε τον σε ckeditor_old.
Κατεβάστε το αρχείο: ckeditor.zip από εδώ.
Αποσυμπιέστε το αρχείο και θα δημιουργηθεί ένας φάκελος ckeditor. Ανεβάστε ολόκληρο τον φάκελο μέσα στον φάκελο: admin/view/javascript/

Ολόκληρος ο οδηγός δημοσιευμένος και εδώ: Πως να βελτιώσετε τον Editor στα προϊόντα στο OpenCart;

Ελπίζω να σας βοήθησα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ 3:
Image

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by elter » Tue Jul 23, 2013 7:35 pm

Ευχαριστούμε για την βοήθεια σου,λύθηκε το πρόβλημα στην 1.5.1.1 :)

Newbie

Posts

Joined
Tue Jul 23, 2013 7:30 pm

Post by antstyl » Tue Jul 23, 2013 7:41 pm

Τέλειο και πολύ χρήσιμο γιατί έλειπαν πολλές λειτουργίες στην τελευταία έκδοση.
Το εγκατέστησα και λειτουργεί άψογα.
Ευχαριστούμε.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 12, 2012 5:40 pm

Post by botonakis » Tue Jul 23, 2013 7:44 pm

Ουσιαστικά το zip αρχείο περιέχει την τελευταία έκδοση CKEditor 4.2 με όλα τα plugins και τα options και είναι "πειραγμένη" από εμένα ώστε να λειτουργεί στο OpenCart 1.5.5.x

Χαίρομαι που όντως είναι χρήσιμο. Νόμιζα ότι μόνο εγώ ήμουν ο περίεργος 8)

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by alexharalam12270 » Wed Jul 24, 2013 5:47 am

Σε ευχαριστούμε φίλε. Ο παλιός ο editor έχει πολύ περισσότερες λειτουργίες

My Profile


New member

Posts

Joined
Sun Jul 14, 2013 3:05 pm
Location - Greece

Post by geospath » Thu Aug 08, 2013 2:17 pm

Εγκατεστησα και εγω τον καινουργιο editor, αλλα παρατηρησα πως οταν γραφεις πχ μια περιγραφη προιοντος (χειροκινητα) δεν εχει σωστο encoding αν και στο ηλ. καταστημα φαινεται σωστα.

Το προβλημα ειναι οτι στο source αλλα και σε export, η περιγραφη φαινεται σαν "alpha&beta&gamma" κτλ

Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει; :)

New member

Posts

Joined
Sun Jan 29, 2012 5:46 pm

Post by botonakis » Thu Aug 08, 2013 4:02 pm

Δεν έχει να κάνει με το encoding, και ο προηγούμενος και ο νέος editor κάνουν html entities τους Ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι χαρακτηριστικό των WYSIWYG editor που κυκλοφορούν.

Σε export λογικό να σου βγει έτσι. Το import που θα κάνεις εάν δείχνει μετά το αποτέλεσμα σε HTML θα φαίνεται κανονικότατα.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by geospath » Thu Aug 08, 2013 6:01 pm

botonakis wrote:
Σε export λογικό να σου βγει έτσι.
Με την προηγουμενη (default) εκδοση δεν ειχα προβλημα!

botonakis wrote: Το import που θα κάνεις εάν δείχνει μετά το αποτέλεσμα σε HTML θα φαίνεται κανονικότατα.
Το αποτελεσμα ειναι οκ και στις δυο περιπτωσεις.

New member

Posts

Joined
Sun Jan 29, 2012 5:46 pm

Post by botonakis » Fri Aug 09, 2013 6:36 pm

geospath wrote:
botonakis wrote:
Σε export λογικό να σου βγει έτσι.
Με την προηγουμενη (default) εκδοση δεν ειχα προβλημα!

botonakis wrote: Το import που θα κάνεις εάν δείχνει μετά το αποτέλεσμα σε HTML θα φαίνεται κανονικότατα.
Το αποτελεσμα ειναι οκ και στις δυο περιπτωσεις.
Αλλάζοντας λίγο τον κώδικα και χρησιμοποιώντας κάποια tip του Opencart-Hellas άλλαξα τα αρχεία και τώρα δε κάνει αυτό που αντιμετωπίζεις. Δεν δημιουργεί entities δηλαδή και τα φορτώνει κανονικά.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που έχω γράψει και πιο πάνω:
ckeditor με διόρθωση για τα Ελληνικά

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by eekostas » Sat Aug 17, 2013 4:04 pm

Καλημέρα και ευχαριστούμε για την βοήθεια! Αντικατέστησα τον editor και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: δεν μου κρατάει την περιγραφή στα Αγγλικά - η σελίδα μου είναι δίγλωσση. Τοποθετώντας πάλι τον παλιό editor δεν το έχω αυτό το πρόβλημα.

Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε από τις δοκιμές σας ότι δουλεύει; Ευχαριστώ πολύ!

New member

Posts

Joined
Sun Jun 02, 2013 11:11 pm

Post by botonakis » Mon Aug 19, 2013 6:37 pm

Στην έκδοση 1.5.5.1 που έχω εγώ αποθηκεύει και αγγλικά και ελληνικά.
Ποια γλώσσα έχεις προεπιλεγμένη στο διαχειριστικό;

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by eekostas » Mon Aug 19, 2013 8:04 pm

Καλησπέρα. Την 1.5.5.1 έχω και εγώ και ως προεπιλεγμένη γλώσσα έχω την Ελληνική.

New member

Posts

Joined
Sun Jun 02, 2013 11:11 pm

Post by botonakis » Mon Aug 19, 2013 9:49 pm

Άσε με λίγο να το δω και θα σου πω. Έχεις κάποιο extension εγκατεστημένο; Εάν ναι, μπορείς να μου τα γράψεις εδώ με λίστα;

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by eekostas » Tue Aug 20, 2013 7:01 pm


New member

Posts

Joined
Sun Jun 02, 2013 11:11 pm

Post by jimpap » Tue Aug 20, 2013 11:17 pm

Καλησπέρα!Είμαι καινούργιος στο φορουμ και στο opencart. Έχω βάλει την 1.5.6! Αυτό που έχεις φτιάξει για τον editor λειτουργει και στην 1.5.6 ή απλά κάνω κάτι λάθος? Αναμένεται να το τροποποιήσεις πάλι ώστε να ειναι συμβατό? Ευχαριστώ πολύ.

Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 20, 2013 11:07 pm

Post by botonakis » Thu Sep 12, 2013 4:53 pm

Καλησπέρα σε όλους.
Μπορεί να άργησα λιγάκι αλλά διόρθωσα το πρόβλημα που είχε με την αποθήκευση και άλλαξα και το skin.

Κατεβάστε την 3η έκδοση από εδώ.

Ακολουθήστε τα βήματα που περιέγραψα στο 1ο μου post.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by eekostas » Fri Sep 13, 2013 9:19 pm

Λειτουργεί άψογα στην 1.5.5.1. Συγχαρητήρια και σε ευχαριστώ.

New member

Posts

Joined
Sun Jun 02, 2013 11:11 pm

Post by eekostas » Wed Sep 18, 2013 1:25 am

Κων/νε καλησπέρα. Κάποιες λειτουργίες όπως: italics, bullets, insert table, paste from word δεν μου παίζουν σωστά. Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι παίζουν σωστά σ'εσένα;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

New member

Posts

Joined
Sun Jun 02, 2013 11:11 pm

Post by botonakis » Wed Sep 18, 2013 1:30 am

Πάτα στον browser σου CTRL + F5 για να κάνει Full Refresh.

Δουλεύουν όλα στο eshop μου αλλά και σε άλλα 4 που το εγκατέστησα για πελάτες μου. Μπορείς να δείς μήπως συμβαίνει σε Internet Explorer? Εγώ παίζω ή με Chrome ή Firefox και δείχνει ότι δουλεύει κανονικά.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 24, 2012 7:55 pm
Location - Athens, Greece

Post by eekostas » Wed Sep 18, 2013 2:28 am

Έκανα πάλι. Το ίδιο μου συμβαίνει σε όλους τους browser. Αν θέλεις και έχεις χρόνο σου στέλνω τους κωδικούς σε pm να το τσεκάρεις ιδίοις όμμασι.

New member

Posts

Joined
Sun Jun 02, 2013 11:11 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests