Post by jpapgr » Tue Jun 18, 2013 2:55 am

θα παρακαλούσα εάν κάποιος μπορούσε να μου πει, εάν μπορώ να αλλάξω τα πεδία στην mysql και συγκεκριμένα τον πίνακα product_attribute ώστε να μπορώ να μεταφέρω τα χαρακτηριστικά του προϊόντος μαζικά, δεδομένου ότι τώρα επαναλαμβάνει το κωδικό του προϊόντος τόσες φορές όσα είναι τα χαρακτηριστικά

Newbie

Post by botonakis » Thu Jun 20, 2013 4:23 pm

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός; Μπορείς να κάνεις groupάρισμα των προϊόντων μέσω SQL κώδικα. Δε χρειάζεται να αλλάξεις την δομή των πινάκων.

Active Member

Location - Athens, Greece

Post by jpapgr » Fri Jun 21, 2013 12:48 am

σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που μου έδωσες. τα χαρακτηριστικά που θέλω να βάλω είναι : συγγραφέας, μεταφραστής, βιβλίο, σκληρό εξώφυλο..κτλ.. σταπροϊόντα αυτό περνάει ένα ένα κατεβάζοντας τον πίνακα για να κάνω μαζική καταχώρηση αυτό είναι ανεύφυκτο. γιατι επαναλαμβάνει το προϊόν τόσες φορές όσες είναι τα χαρακτηριστικά.

και παλι σ ευχαριστώ εκ των προτέρων

Newbie

Post by botonakis » Tue Jun 25, 2013 12:25 am

Τρέξε το παρακάτω SQL στο phpMyAdmin:

Code: Select all

SELECT ad.name, pa.* FROM product_attribute pa LEFT JOIN attribute_description ad ON ad.attribute_id=pa.attribute_id WHERE pa.language_id=1 GROUP BY pa.attribute_id
Και θα σου φέρει όλα όσα ζητάς. Κάντο export σε excel και είσαι έτοιμος.

8)

Active Member

Post by jpapgr » Wed Jun 26, 2013 6:11 pm

Αγαπητέ φίλε botonakis σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου, έτρεξα το προγραμματάκι που μου είπες και πήρα αυτό το οποίο και παραθέτω' όπως θα διαπιστώσεις κάθε προϊόν επαναλαμβάνεται τόσες φορές όσα είναι τα χαρακτηριστικά..ηλαδή ρέπει να επαναλάβω κάθε κωδικό προϊόντος 8 φορές όσα είναι και τα χαρακτηριστικά.

σ ευχαριστώ εκ των προτέρων και σε παρακαλώ εαν έχεις κάποια συμβουλή γι αυτό..

Attachments

Καταγραφή_sql_product_attribute.JPG

Καταγραφή_sql_product_attribute.JPG (32.2 KiB) Viewed 1004 times

Newbie

Post by botonakis » Wed Jun 26, 2013 6:35 pm

Για ποια χρήση το θέλεις αυτό;
Μπορείς να πάρεις μόνο τα χαρακτηριστικά χωρίς κανένα προϊόν ή μπορείς να φτιάξεις ένα php script που με το SQL που σου έστειλα να ομαδοποιεί στην εμφάνιση τα χαρακτηριστικά σε κάθε προϊόν.

Μέσα από το phpMyAdmin δε νομίζω ότι θα κάνεις την δουλειά που θες.

Active Member

Post by jpapgr » Thu Jun 27, 2013 5:57 pm

Αγαπητέ φίλε botonakis σ'ευχαριστώ, επειδή είναι αρκετοί οι τίτλοι, και έχω όλα τα χαρακτηριστικά των ττλων σε excel, έλεγα μήπως μπορούσα να τα περάσω όπως πέρασα κάποια προϊόντα μαζικά, όμως τα χαρακτηρσικά τους τα πέρασα ένα ένα.

σ ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Newbie

Post by botonakis » Thu Jun 27, 2013 6:02 pm

Τα χαρακτηριστικά που έχεις σε excel πρέπει να προστεθούν με άλλο τρόπο στον πίνακα των χαρακτηριστικών πρώτα.
Μετά θα πρέπει να ορίσεις τα χαρακτηριστικά για κάθε προϊόν συγκεκριμένα, στον πίνακα που έχουμε ήδη αναλύσει μαζί πιο πάνω.

Τώρα κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις. Ουσιαστικά πας να κάνεις χειροκίνητο import προϊόντων και χαρακτηριστικών στην ιστοσελίδα. Σου προτείνω να βρεις κάποιο extension που θα σου κάνει τη δουλειά αυτόματα. Το total import pro, είναι ένα extension δοκιμασμένο και έχει κάνει πολλές παρόμοιες δουλειές στο παρελθόν για πελάτες και χρήστες του OpenCart.

:)

Active Member

Post by jpapgr » Thu Jun 27, 2013 6:13 pm

Σ ευχαριστώ πολύ θα κοιτάξω αυτο που μου είπες και θα σ ενημερώσω.

σ ευχαριστώ

Newbie