Post by loukiad » Fri Jan 25, 2013 5:47 pm

καλημέρα σας όλους,
χρησιμοποιώ το OC εδώ και 1 χρόνο περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Ερασιτέχνης μεν αλλά με τη βοήθεια πολλών από εσάς έχω καταφέρει να φτιάξω ένα πολύ λειτουργικό site με συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα!
Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Θέλω να μεταφέρω το site μου τοπικά προκειμένου να κάνω εκεί τις όποιες αλλαγές ή διορθώσεις προτού τρέξουν live. Πως μπορώ να το κάνω αυτό? Υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός?

Το ξέρω ότι είναι μάλλον οξύμωρο αυτό που ζητώ γιατί συνήθως τα βήματα είναι ανάποδα (πρώτα τοπικά και μετά Live) αλλά....
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια!

New member

Post by geospath » Fri Jan 25, 2013 5:49 pm

Δες εδω:

http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

Ειναι ενα προγραμμα το οποιο δημιουργει τοπικα ενα σερβερ και μια MySql πχ

New member

Post by loukiad » Fri Jan 25, 2013 5:54 pm

έχω ήδη δοκιμάσει και θα το ξανακάνω αλλα κάπου κάθε φορά κολλάει...
ερώτηση:
απο τη στιγμή που θέλω να εγκαταστήσω τα δικά μου data και όχι απο την αρχή ένα νέο OC κάνω κατευθείαν copy paste τα δικά μου ή θα πρέπει να ξεκινήσω έτσι κι αλλιώς με μία καθαρή version του προγράμματος?
και η βάση δεδομένων πως συνδέεται?

sorry αλλα δεν το έχω ξανακάνει και μου φαίνεται βουνό... :(

New member

Post by People's Code » Fri Jan 25, 2013 7:00 pm

sorry αλλα δεν το έχω ξανακάνει και μου φαίνεται βουνό...
Η διαδικασία είναι ως εξής. Κατεβάζεις τη βάση από τον online server με το phpmyadmin και την εισαγεις με το ίδιο εργαλείο στο xammp. Κατεβάζεις όλο το site με FTP και το βάζεις μέσα στο htdocs του xampp. Μετά απλά ρυθμίζεις στα congig.php και admin/config.php του opencart τα paths που έχουν πλέον αλλάξει και τις πληροφορίες σύνδεσης στη Mysql.

Αν κάνεις αναζήτηση στο youtube με τις λέξεις xampp installation, tutorial ή xampp opencart installation , θα βρεις πολλά βίντεο για αρχάριους. Πρώτα μάθε πως να εγκαθιστάς ένα φρέσκο opencart και μετά θα είναι πιο κατανοητό πως να μεταφέρεις το online site σου.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by loukiad » Sun Jan 27, 2013 3:51 am

ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες...
μόλις το δοκιμάσω θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη...

New member

Post by loukiad » Mon Jun 10, 2013 4:27 pm

Καλημέρα!

Και ναι λοιπόν, μετά από αρκετό καιρό που το δοκίμασα ξανά τα κατάφερα!Το εγκατέστησα με τη βοήθεια-όπως μου πρότεινε ο Opencart-Hellas- ενός tutorial που βρήκα εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=UV2a7VkSbpY

Είχα λίγο θέμα βέβαια με την εισαγωγή της βάσης δεδομένων μου στο mysql,λόγω μεγέθους του αρχείου αλλά με τη βοήθεια του "google" βρήκα και αυτή τη λύση...
"The first and only things to check (or ask your host provider to check) are the values of upload_max_filesize (Default 2M)
memory_limit (Default 16M)
and post_max_size (Default 8M)
in the php.ini
"

Περισσότερο τα γράφω αυτά γιατί φαντάζομαι ότι δεν είμαι η μόνη που "κόλλησα" σε κάποιες λεπτομέρειες και ίσως κάποιος αρχάριος βοηθηθεί...

Η επόμενη "πρόκληση" μου είναι να καταφέρω να βρω πως να δουλεύουν τα seo urls τοπικά...για την ώρα τα έχω απενεργοποιήσει για να μπορώ να δω τα προϊόντα μου γιατί δυστυχώς μου χτυπάνε όλα...

New member

Post by People's Code » Tue Jun 11, 2013 8:01 pm

Η επόμενη "πρόκληση" μου είναι να καταφέρω να βρω πως να δουλεύουν τα seo urls τοπικά...για την ώρα τα έχω απενεργοποιήσει για να μπορώ να δω τα προϊόντα μου γιατί δυστυχώς μου χτυπάνε όλα...
Δεν είναι κάτι δύσκολο, έχει αναφερθεί πολλές φορές η διαδικασία. Απλά ανοίγεις το .htaccess και προσθέτεις στο
RewriteBase /το_directory_του_opencart/

(Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τι να συμπληρώσεις γιατί δεν ξέρω που το έχεις εγκαταστήσει και πως ονομάζεις το directory.)

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by loukiad » Wed Jun 12, 2013 4:06 pm

αγαπητέ Opencart-Hellas,
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Μπορείς σε παρακαλώ να δεις τι κάνω λάθος?
Στο αρχείο .htaccess πρόσθεσα όπως μου είπες:
RewriteBase /C:\xampp\htdocs\opencart

Και πάλι όμως δεν μου τρέχει...

New member

Post by People's Code » Wed Jun 12, 2013 6:37 pm

Δεν χρειάζεται το πλήρες path. Μετά το "RewriteBase /", δίνεις το όνομα του φακέλου που είναι τα αρχεία του opencart. Αν πχ η εγκατάσταση σου ήταν στο C:\xampp\htdocs\opencart-1.5.5.1\upload\ θα έδινες
RewriteBase /opencart-1.5.5.1/upload/

Στη δική σου περίπτωση αν δεν υπάρχει άλλος υποφάκελος μέσα στο φάκελο opencart δοκίμασε:
RewriteBase /opencart/

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by loukiad » Wed Jun 12, 2013 7:01 pm

Δουλεύει πλέον σωστά!
Σε ευχαριστώ πολύ για όλη τη βοήθεια! :D

New member