Post by kukalex » Thu May 09, 2013 7:14 am

Καλησπέρα σε όλους,

Μου δημιουργήθηκε ένα ξαφνικό πρόβλημα στην καταχώρηση νέου προϊόντος και δεν ξέρω πως και γιατί...
Ενώ όλα δούλευαν καλά, τώρα πλέον καταχωρώντας νέο προϊόν και πατώντας 'save' λαμβάνω το εξής error:
-----------------------------------------------------
Notice: Error: Duplicate entry '0' for key 1
Error No: 1062
INSERT INTO product SET model = 'qklsjs1222', sku = '', upc = '', location = '', quantity = '100', minimum = '1', subtract = '1', stock_status_id = '5', date_available = '2013-05-07', manufacturer_id = '0', shipping = '1', price = '10', points = '0', weight = '0', weight_class_id = '1', length = '0', width = '0', height = '0', length_class_id = '1', status = '1', tax_class_id = '0', sort_order = '1', date_added = NOW() in /home/******/public_html/store1/system/database/mysql.php on line 49
-----------------------------------------------------
Edit σε υπάρχοντα προϊόντα γίνεται κανονικά και γενικά όλα λειτουργούν κανονικά εκτός της προσθήκης νέου προϊόντος.
Παραθέτω κι ένα screenshot από το table 'product' της DB μήπως εκεί συμβαίνει κάτι.. γιατί το πείραξα >:D Δηλαδή το έκανα export, πέρασα προϊόντα που είχα σε excel sheet και μετά πάλι import.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει?
Ευχαριστώ.

Attachments

db.jpg

db.jpg (209.09 KiB) Viewed 1815 times

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Thu May 09, 2013 6:50 pm

Στο phpmyadmin, στο table product επίλεξε structure. Στο κάτω μέρος στο Row Statistics, δες τι αριθμό έχει δεξιά από το Next Autoindex.

Μετά επίλεξε Browse και πάτα τη στήλη product_id 2 φορές για να γίνει ταξινόμηση βάσει του id. Δες ποιο είναι το μεγαλύτερο product_id από όλα τα προϊόντα σου (θα χρειαστεί να πατήσεις τα βελάκια ή να δηλώσεις SHOW με αριθμό μεγαλύτερο από τα προϊόντα σου)

Αν ο αριθμός του Next Autoindex δεν είναι μεγαλύτερος κατά 1 από το μεγαλύτερο αριθμό product_id, πάτα SQL δώσε το παρακάτω sql και πάτα go

Code: Select all

ALTER TABLE product AUTO_INCREMENT = Χ;
(όπου Χ είναι το μεγαλύτερο product_id + 1)

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Fri May 10, 2013 6:43 pm

Καλησπέρα Opencart-Hellas,
Ευχαριστώ άλλη μια φορά για την απάντηση/βοήθεια...
Όταν ο άνθρωπος παθαίνει 'στραβωμάρα' από το πήξιμο (αυτός είμαι εγώ) αυτά συμβαίνουν !!
Με το που μου έγραψες
Στο phpmyadmin, στο table product επίλεξε structure. Στο κάτω μέρος στο Row Statistics, δες τι αριθμό έχει δεξιά από το Next Autoindex.
βλέπω οτι στα statistics δεν υπάρχει καν to row 'Next Autoindex'.
Έτσι μου άνοιξες τα μάτια και βλέπω (όπως φαίνεται στη img που επισύναψα) οτι στη column 'Extras' (πρόσθετα) δεν υπάρχει η ένδειξη 'AUTO_INCREMENT'
Ε, κατάλαβες... μόλις έκανα tick το 'Α_Ι' λύθηκε και το πρόβλημα!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

ΥΓ. Άλλες φορές όταν είχα απάντηση σε ερώτημα του forum ελάμβανα ειδοποίηση στο mail μου οτι κάποιος μου απάντησε. Αυτή τη φορά δεν έλαβα. Μπήκα στο forum και είδα που μου είχες απαντήσει εσύ. Έχει αλλάξει κάτι?

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Sat May 11, 2013 8:44 pm

ΥΓ. Άλλες φορές όταν είχα απάντηση σε ερώτημα του forum ελάμβανα ειδοποίηση στο mail μου οτι κάποιος μου απάντησε. Αυτή τη φορά δεν έλαβα. Μπήκα στο forum και είδα που μου είχες απαντήσει εσύ. Έχει αλλάξει κάτι?
όχι

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Mon May 13, 2013 5:30 am

Καλησπέρα και πάλι,

Συνεχίζω με reply στο ίδιο post γιατί στο μεν πρώτο table (product) λύθηκε το πρόβλημα, αλλά στο 2ο άστα να πάνε 'it's a mess'
Μετά το import λοιπόν, στο 2ο table 'product description' δημιουργήθηκαν 2 θέματα γιατί οι εγγραφές είναι διπλές λόγω 2 γλωσσών:

1ον στο product_id και language_id δεν μπαίνει primary key γιατί βλέπει 2 εγγραφές στον ίδιο αριθμό id (μάλλον εκεί θέλει κώδικα) και φυσικά στο product_id δεν μπαίνει auto increment αφού δεν υπάρχει primary key. Πως το κάνουμε αυτό?

2ον (και καταστρεπτικό), ενώ στο table βλέπω και τις 2 γλώσσες με τις περιγραφές κλπ. στο admin back office από τα Αγγλικά λείπουν μόνο οι περιγραφές, ενώ στα Ελληνικά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα (name, description, meta description, meta keyword) και υπάρχουν μόνο τα tags... Ενώ στη DB υπάρχουν δεν τα 'βλέπει' το back office. Τι έγινε τώρα εδώ?
Αν μπορέσεις να βοηθήσεις θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ!

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Mon May 13, 2013 10:53 pm

Κάνε export μόνο τη δομή της βάσης και ποστάρισε την εδώ.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Tue May 14, 2013 3:05 am

όλη μέρα έξω σήμερα, τώρα μαζεύτηκα, είδα τι μου ζητάς και στο στέλνω.
Ελπίζω να είναι ακριβώς αυτό που μου ζήτησες (μόνο δομή και export σε 'κώδικα sql' zip).
Αν η εξαγωγή έπρεπε να γίνει σε CSV, ODT, ODS κλπ. πες μου να το ξαναστείλω.
Χίλια ευχαριστώ!

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Wed May 15, 2013 12:31 am

Η δομή στο table product_description είναι

DROP TABLE IF EXISTS `product_description`;
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `product_description` (
  `product_id` int(11) NOT NULL,
  `language_id` int(11) NOT NULL,
  `name` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL,
  `description` text COLLATE utf8_bin NOT NULL,
  `meta_description` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL,
  `meta_keyword` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;
Ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι

DROP TABLE IF EXISTS `product_description`;
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `product_description` (
  `product_id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `language_id` int(11) NOT NULL,
  `name` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL,
  `description` text COLLATE utf8_bin NOT NULL,
  `meta_description` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL,
  `meta_keyword` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`product_id`,`language_id`),
  KEY `name` (`name`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin AUTO_INCREMENT=Χ ;
(το Χ δηλώνεται πάλι ανάλογα)

κάνε export τη βάση δομή και δεδομένα, άνοιξε την σε ένα text editor και αντικατέστησε με τη σωστή δομή στο product description. Στο auto increment δήλωσε το μεγαλύτερο product_id + 1 και ξανακάνε import τη βάση.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Wed May 15, 2013 2:54 am

Λοιπόν ΟΚ Opencart-Hellas... το έκανα όπως μου είπες και όλα πλέον δείχνουν σωστά στο structure του product description, κι ευχαριστώ πολύ !!!
Δεν ξέρω βέβαια πως χάθηκαν αυτές οι γραμμές από export σε import χωρίς εγώ να έχω επέμβει. Ίσως φταίει η μορφή αρχείου που κατέβασα και ανέβασα το table.

Πάντως, ενώ το θέμα με structure λύθηκε, τo 2o μεγάλο πρόβλημα παραμένει.
Δηλαδή, ενώ στη βάση βλέπω όνομα, περιγραφή προϊόντος κλπ. και στις 2 γλώσσες, στο back office δεν υπάρχουν. Και να πω να κάτσω να τα καταχωρήσω ένα-ένα από την αρχή .. πως? Αφού στη βάση υπάρχουν!!!
Μήπως πρέπει να κάνω απεγκατάσταση της ελληνικής γλώσσας και ξανά εγκατάσταση ή έτσι θα γίνουν όλα μαντάρα? Θέλω να πω, μήπως το πρόβλημα βρίσκεται εκεί? (παρεμπιπτόντως για την ελληνική έχω εγκαταστήσει τη δική σου μετάφραση).
Τι λες να κάνω τώρα με αυτό? παίρνει γιατρειά?
Ευχαριστώ.

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Wed May 15, 2013 9:35 am

Στο phpmyadmin, στο table "language" δες ποια "laguage_id" υπάρχουν για κάθε γλώσσα και έλεγξε αν αντιστοιχούν με τα "laguage_id" στο table "product_description".

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Thu May 16, 2013 6:49 am

Δυστυχώς φοβάμαι ότι τόσος κόπος μάλλον πήγε χαμένος...
Αδυνατώ να καταλάβω τι έφταιξε και έχουν 'πειραχτεί' όλα. Εγώ μόνο 2 tables κατέβασα, πέρασα προϊόντα και περιγραφές και τα ξανανέβασα.
Πράγματι τσέκαρα το language_id και ήταν διαφορετικό. '1' για αγγλικά και '5' για ελληνικά, ενώ όταν πρωτο-κατέβασα το table 'product description' έγραφε '1' & '2' για την ελληνική. Μάλιστα τώρα στο statistics του language γράφει 'next autoindex 6'.. απίστευτο??
Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά έκανα τα εξής:
Αντί να αλλάξω από όλα τα (1000) προϊόντα το '2' σε '5', άλλαξα στο language το '5' και το έκανα '2'
Στη συνέχεια άνοιξα ένα-ένα τα tables και όπου υπήρχε language_id που έδειχνε '5' το έκανα '2'
Με αυτό κατάφερα μόνο να ανοίγουν τα προϊόντα ΚΑΙ στην Ελληνική, γιατί εμφανίστηκαν πλέον στα πεδία name & meta description τα αντίστοιχα κείμενα. Και πάλι όμως η 'περιγραφή' είναι άφαντη (κενό) και στις 2 γλώσσες, ενώ στη βάση υπάρχουν οι περιγραφές με language_id '1' & '2'
Επίσης στα atributes & options, όλα τα πεδία (και των ελληνικών) έχουν πλέον μόνο αγγλικά (gr: colour - en: colour).
Αυτά... τεράστια απογοήτευση!
Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να δω ή να τα ξηλώσω όλα και να τα στήσω από την αρχή?

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Thu May 16, 2013 7:43 am

Τα προβλήματα τα δημιουργείς μόνος σου γιατί προτρέχεις >:D
...αλλά το πρόβλημα λύνεται ...

1) Στο table language Επανέφερε τα language_id όπως ήταν (1 αγγλικά / 5 ελληνικά). Δεν πειράζει που έχουν μη συνεχόμενα νούμερα. Το autoindex είναι 6 γιατί πείραξες την ελληνική γλώσσα στο παρελθόν 3 φορές (id 1 αγγλικά, id 2 ελληνικά κατά την αρχική εγκατάσταση με autoindex 3 και μετά από 3 αλλαγές που κάτι έκανες στα ελληνικά τελικό id 5 για ελληνικά με autoindex 6)

2) Αν το extension που χρησιμοποίησες για να κάνεις import/export, δεν λαμβάνει υπόψη του τα παραπάνω, φταίει ο developer.

3) Για να αλλάξεις μαζικά τα language_id στα προϊόντα σου, δώσε την παρακάτω εντολή στο phpmyadmin

UPDATE `product_description` SET `language_id`=5 WHERE `language_id`=2;

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Thu May 16, 2013 4:23 pm

Καλημέρα,
Και πάλι δεν έγινε κάτι...

1) Ίσως όταν αντικατέστησα την πρώτη μετάφραση που είχα με την δική σου. Αλλά και πάλι αυτό έγινε 1 φορά όχι 3. Ακόμα δε, αυτό το γεγονός προηγήθηκε κατά πολύ πριν κατεβάσω το table 'product description' το οποίο μου έδειχνε εξ αρχής language_id 1 & 2 αντί για 1 & 5. (????)

2) Ποιο extension? Δεν χρησιμοποιώ κανένα extension για export/import. To κάνω μόνος μου... export σε csv, το ανοίγω με excel καταχωρώ τις στήλες που θέλω, το σώζω ως ODS και import. Εκείνο που δεν είχα αντιληφθεί μέχρι τώρα, ήταν που μου άλλαζε τη δομή ο τρόπος αυτός με τα primary keys κλπ. Αν δεν το είχες εντοπίσει εσύ ακόμα θα ψαχνόμουν!!!

3) Τα έκανα ακριβώς όπως μου είπες, μετά τα τσέκαρα ένα-ένα όλα τα tables ότι πράγματι άλλαξε παντού το language_id από '2' σε '5' και τελικά τίποτα... τα ελληνικά πεδία των options & atributes γράφουν ακόμα αγγλικά και οι περιγραφές των προϊόντων λείπουν κι από τις 2 γλώσσες (στο back office γιατί στη db υπάρχουν).

Και τώρα? Μάλλον επανεγκατάσταση ε?
Μα καλά, αν ήθελα να κάνω upgrade στη νεότερη version (με νέα εγκατάσταση γλώσσας) τα ίδια θα πάθαινα?

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Thu May 16, 2013 11:50 pm

2) Ποιο extension? Δεν χρησιμοποιώ κανένα extension για export/import. To κάνω μόνος μου... export σε csv, το ανοίγω με excel καταχωρώ τις στήλες που θέλω, το σώζω ως ODS και import. Εκείνο που δεν είχα αντιληφθεί μέχρι τώρα, ήταν που μου άλλαζε τη δομή ο τρόπος αυτός με τα primary keys κλπ. Αν δεν το είχες εντοπίσει εσύ ακόμα θα ψαχνόμουν!!!
Για να το κάνεις έτσι πρέπει να έχεις έστω τις στοιχειώδεις γνώσεις σε χειρισμό βάσεων δεδομένων. "Αγόρασε" ένα βιβλίο για mysql και θα πετάς μετά ...
3) Τα έκανα ακριβώς όπως μου είπες, μετά τα τσέκαρα ένα-ένα όλα τα tables ότι πράγματι άλλαξε παντού το language_id από '2' σε '5' και τελικά τίποτα... τα ελληνικά πεδία των options & atributes γράφουν ακόμα αγγλικά και οι περιγραφές των προϊόντων λείπουν κι από τις 2 γλώσσες (στο back office γιατί στη db υπάρχουν).
Το statement ήταν μόνο για το table product_description, το τροποποίησες και το πέρασες σε όλα τα tables που έχουν λάθος id?

Στο table language έφτιαξες κι εκεί τα id's ?
Μα καλά, αν ήθελα να κάνω upgrade στη νεότερη version (με νέα εγκατάσταση γλώσσας) τα ίδια θα πάθαινα?
Όταν λες νέα εγκατάσταση τι εννοείς ? Διαφορετικά Ελληνικά ή άλλη γλώσσα ?

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Fri May 17, 2013 3:09 am

Το statement ήταν μόνο για το table product_description, το τροποποίησες και το πέρασες σε όλα τα tables που έχουν λάθος id?

Στο table language έφτιαξες κι εκεί τα id's ?
Ακριβώς.. πρώτα άλλαξα τα id's στο table language και μετά σε όλα τα υπόλοιπα. Το είδα που το statement ήταν μόνο για το product_description. Το έκανα για όλα και μετά άνοιξα ένα-ένα τα tables για να το τσεκάρω κι ήταν όλα αλλαγμένα από '2' σε '5'
Όταν λες νέα εγκατάσταση τι εννοείς ? Διαφορετικά Ελληνικά ή άλλη γλώσσα ?
Εννοώ από την v1.5.3.1 που έχω τώρα με Αγγλικά/Ελληνικά σε v1.5.5.1 με Αγγλικά/Ελληνικά + Γαλλικά. Τι θα γινόταν άραγε?

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Fri May 17, 2013 5:13 am

Εφόσον δεν έλυσες το πρόβλημα διορθώνοντας τα id's, σημαίνει ότι με το τρόπο που εισήγαγες τα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί και άλλα προβλήματα...
Εννοώ από την v1.5.3.1 που έχω τώρα με Αγγλικά/Ελληνικά σε v1.5.5.1 με Αγγλικά/Ελληνικά + Γαλλικά. Τι θα γινόταν άραγε?
Ότι συνέβη όταν πρόσθεσες τα Ελληνικά, δημιουργείται μία ακόμα καταχώρηση στη περιγραφή πχ με id 6

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Fri May 17, 2013 6:11 am

Αυτό ήταν...
Η αλήθεια είναι ότι έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά εδώ και 2 ημέρες για επανεγκατάσταση..
Πάντως κάτι με τη γλώσσα έχει συμβεί..
Σκέφτομαι, αφού η βάση περιλαμβάνει περιγραφές κλπ., θα την κάνω export δομή & δεδομένα σε sql, μετά θα διαγράψω όλα τα αρχεία από τον server μαζί με την db, θα ξανά εγκαταστήσω το opencart με μια νέα βάση αλλά με το ίδιο όνομα και μετά θα την κάνω import για θα δω τι θα συμβεί. Αν και πάλι τότε έχει πρόβλημα, θα το εγκαταλείψω.
Αν θέλεις θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
Opencart-Hellas, ευχαριστώ θερμά άλλη μια φορά για την μέχρι τώρα υποστήριξη.

Υ.Γ. Πριν την κάνω export θα αλλάξω και πάλι τα id's από 1 και 5 που είναι τώρα σε 1 και 2 γιατί με τη νέα εγκατάσταση αυτά θα είναι τα default id's.

New member

Location - Athens

Post by People's Code » Fri May 17, 2013 6:42 am

Αν κάνεις import δομή και δεδομένα απλά θα διαγράψεις όλη τη προηγούμενη βάση με τη νέα ...

Αντί να πειραματίζεσαι στα τυφλά προσπάθησε να ξεκινήσεις να διαβάζεις ένα βιβλίο sql να κατανοήσεις πως λειτουργούν οι βάσεις ή ανέθεσε το σε επαγγελματία. Από συζητήσεις που έχουμε κάνει, αντιλαμβάνομαι ότι προσεγγίζεις το αντικείμενο εμπειρικά κάτι που δεν είναι πρακτικό γιατί καταναλώνεις πολλαπλάσιο χρόνο στο ψάξιμο από το να καθόσουν να μάθαινες ουσιαστικά το αντικείμενο.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas

Post by kukalex » Fri May 17, 2013 7:03 am

Ναι, έχει δίκιο.. έτσι είναι!!! Με βάσεις δεδομένων ασχολήθηκα εντατικά με την access. Με sql λίγο, μιας και ότι ήθελα το 'googlάριζα' όπως και με την phpMyAdmin, χώρια από το XAMPP που όποτε έχω χρόνο 'παίζω' μαζί του και δημιουργώ κάποια db για practice. Θα το κάνω αυτό με το βιβλίο πάντως, όπως επίσης χρειάζομαι σίγουρα κι ένα βιβλίο css.

Ευχαριστώ πολύ!

New member

Location - Athens